Ankieta: Jak oceniasz "Prometheus"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Prometheus (2012) reż. Ridley Scott
No more spoilers plz !!!!

"This. Is. Fuckin. Epic."
"All hail Ridley Scott"

Komentarze na youtube niszczą system :)

Pozostaje czekać na premierę, oglądając to w kółko i nie czytać żadnych innych informacji :)

Odpowiedz
Nikt nie zmusza do czytania spojlerów :P są oznaczone (a ja nawet zastosował spojler w spojlerze w jednym miejscu), więc wszystko jest dobrze. I Mierzwiak ma rację, zdjęcia są bardzo dobre - nie są gejowsko kolorowe i disnejowskie, tylko... no, prawdziwe, nie upiększane na siłę.

Odpowiedz
(22-12-2011, 23:14)raven.second napisał(a): zdjęcia są bardzo dobre

Po panu od The Crow, Dark City, Piratów z K. i kilku innych, raczej można się było spodziewać ładnych obrazków.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Scenariusz?

http://www.tgdaily.com/entertainment/59905-alleged-prometheus-plot-summary-hits-the-net

Odpowiedz
Przeczytałem spojler o fabule, bo nie mogłem się powstrzymać... i nie wiem co powiedzieć. Z jednej strony zapowiada się rewelacyjnie, z drugiej może to być kicz i idiotyzm na poziomie tego z The Thing 2011. Ogólne wrażenie jednak jest pozytywne, bo zbyt wiele zależy od tego, jak Scott i ekipa przedstawi to na ekranie. No nic, czekam dalej, niecierpliwie.

Aha, nie czytajcie tego spojlera, naprawdę. Jest tam bardzo, bardzo dużo szczegółów, które mogą zmienić nastawienie do filmu.

Odpowiedz
Przepraszam, że nie przywitalem się na samym początku :)

Od dawna śledzę forum, a w szczególności tematy o Obcym :)

Mam nadzieję, że ten niepotwierdzony scenariusz nie popsuje Wam oczekiwania na prequel.

Odpowiedz
Nie popsuł, ale skołował mnie zupełnie. Bo mimo pewnych zarzutów to może wyjść świetnie. Ciekawe, ciekawe...

Odpowiedz
Czy w 34 sekundzie nie widać czasem "kasku" Jockeya?

Odpowiedz
Widać
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Jeśli chodzi o spojler, wszystko zależy od wykonania. Będzie albo fucking awesome, albo fucking stupid. Szczerze mówiąc, jeszcze bardziej się podjarałem - bo pomimo paru zgrzytów, to naprawdę dobry pomysł na prequel.

O ile, oczywiście, to streszczenie ma cokolwiek wspólnego z filmem.

Odpowiedz
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
zajebisty trajla. z grudniowej wielkiej zwiastunowej trójki zdecydowanie najlepiej nęcący. super.

Odpowiedz

(22-12-2011, 23:29)shamar napisał(a): Po panu od The Crow, Dark City, Piratów z K. i kilku innych, raczej można się było spodziewać ładnych obrazków.

Rozumiem, że nie oglądałeś making of-ów do filmów Scotta, w których operator zazwyczaj mówi coś takiego: "yyyy, no chyba byłem tam operatorem, ale to strasznie irytujące, kiedy reżyser zabiera Ci ciągle kamerę" ;)

Odpowiedz

Trailer mi sie podoba

Odpowiedz
Widmo

Korzystając z okazji - ten synopsis wklejony na poprzedniej stronie to na 95% fan-fiction, ale jako że muszę się powoli ewakuować dopiero za parę godzin Wam to udowodnię. :)

Odpowiedz
Nie ma co udowadniać, w spoilerze już łatwo "oblałem" jego wiarygodność ;)

Odpowiedz
Wracając jeszcze do jednego z moich spojlerów

Odpowiedz
(23-12-2011, 14:12)Albertino napisał(a): Nie ma co udowadniać, w spoilerze już łatwo "oblałem" jego wiarygodność ;)

Got it. Ale jeśli ktoś nadal miałby wątpliwości, to proszę, mam niezbite dowody:

Po nocnej lekturze tego mrożącego krew w żyłach tworu poczułem się zmuszony zrobić drobiazgowe śledztwo. Po nitce do kłębka, tzn. aż do IMDb, gdzie do autorstwa przyznaje się jeden zdolny użytkownik, w dodatku bardzo zdziwiony tym, że ktoś to wziął na serio. Ludzie wytknęli mu w tym solidnym szkicu kilka rzeczy, które raczej na pewno nie mogłyby funkcjonować w faktycznym filmie i obiecywał, że kolejnym razem przyłoży się bardziej. :P Z drugiej strony, o ile o Space Jockeyach i tych urnach faktycznie mógł już wiedzieć, to podziwiam go za trafienie (?) z tym infekowaniem, po teaserze widać, że coś jest na rzeczy...

Rzuciłem okiem na historię postów, gość wygląda na sensowną, dojrzałą osobę, jednego z najbardziej aktywnych tamtejszych użytkowników, który sam zatapia się właśnie w kolejnych domysłach na podstawie ująć trailera (Geeks FTW). Śmiał się nawet, że ta jego wersja nie jest już nawet do końca konsekwentna i teraz, gdy nastał nam trailer będzie ją musiał wycyzelować. :P

W końcowych akapitach klisza fabularna goni kliszę, a postać Charlize Theron
nie jest zbyt koszerną perspektywą. Choć większość synopsisu wygląda w miarę sensownie... To nie jest pierwszy fan-fic, tego jest tam pełno, było już z 4-5 delikwentów, którzy twierdzili uparcie, że mają wujków wśród członków ekipy filmowej i ich misją jest zdradzenie ekskluzywnych danych...

Na dzień dzisiejszy nie ma wiarygodnego wycieku i wątpię, że będzie, skoro to jedna z najbardziej strzeżonych produkcji w historii.

Amen.

Odpowiedz
Do połowy trailera czułem się jakbym oglądał urywki Blade Runnera i Obcego - oldskul styl, modele etc dają świetny klimat. Od drugiej połowy trochę bardziej nowocześnie, przez co zachowam małą, ale to bardzo małą dozę nieufności. Mimo że wcześniej miałem totalnie wyjeb.. to po obejrzeniu trailera czekam na ten film mimo że historia wcale do mnie nie przemawia ale wiem jedno - warto będzie wrócić do kultowego universum science fiction XX wieku.

Odpowiedz
Cały trailer w pytke. To co zostało pobudowane na planie + CGI robią razem porządne wrażenie. O stronę wizualną nie ma się co martwić.
koronex1989

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon