Ankieta: Jak oceniasz "Prometheus"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Prometheus (2012) reż. Ridley Scott
Mental, to nie do ciebie było :P skopiowałem po prostu tekst jaki wysłałem do kumpla z trailerem, no. Nie spinaj się, bo w sumie to ten ziomek naprawdę wygląda jak Gollum :)

(18-03-2012, 08:49)Hitch napisał(a):

Tu jest w lepszej wersji.

Odpowiedz
Tak czy siak, w pełni solidaryzuje się ze zdaniem Komandora JJA z Zakazanej Planety - szkoda, że efekt końcowy psują danikenowsko-andersonowskie motywy z AvP.

Odpowiedz
(18-03-2012, 02:16)Craven napisał(a): Trailer świetny, ale będzie durno tak, że głowa mała...
Durno to jest w Transformers :) Prometeusz będzie wymagać sporego zawieszenia niewiary i ja swoją jestem gotów zawiesić mniej więcej na wysokości gdzie kończy się atmosfera, tak bardzo jestem głodny filmu SCI-FI z prawdziwego zdarzenia.

(18-03-2012, 08:49)Craven napisał(a): Ja sobie przypominam - poprzedni trailer Prometeusza :P
No fakt, ale ten ma większą siłę rażenia :)

(18-03-2012, 11:17)Mental napisał(a): Kim jest ten kolo zaraz na samym początku, co się patrzy w dal?
Zdaje się że to Space Jockey.

-

Ciekawi mnie jak będzie rozpisana fabuła, bo gdyby chcieć wywnioskować ciąg zdarzeń z trailera, wygląda to tak: wchodzą do świątyni, robią skan, okazuje się, że jest to połączone ze statkiem, coś tam odkrywają, Fassbender uruchamia mapę, okazuje się że statek leci na ziemię, chcą to powstrzymać, koniec. Na pewno nie będzie to tak krótko trwać (d'oh!) także szacun za sprytny montaż.

No i chyba najlepszy kadr z trailera:

[Obrazek: snapshot20120318111646.jpg]

Odpowiedz
Tak w ogóle to zna ktoś może hasło do tej stronki?

http://www.projectprometheus.com/245409/

Odpowiedz
[Obrazek: 1332047322346.gif]
Jest pępowina.

Na pewno fabuła będzie dużo bardziej skomplikowana, generalnie przyjmuje się, że te gluty z urn mogą mutować lub tworzyć inne organizmy. I tak chodzą teorie, że
Tak czy inaczej każda teoria na swój sposób jest w kij zajebista, a ja uwielbiam motywy ze starożytnymi astronautami / mutacjami / biotechnologią. Dammyt, musi być dobrze.
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
(18-03-2012, 12:19)Mierzwiak napisał(a): Durno to jest w Transformers :) Prometeusz będzie wymagać sporego zawieszenia niewiary i ja swoją jestem gotów zawiesić mniej więcej na wysokości gdzie kończy się atmosfera, tak bardzo jestem głodny filmu SCI-FI z prawdziwego zdarzenia.
Bo Tranformers to konwencja durnoty w durnocie o durnocie! <dziubek>

(18-03-2012, 12:19)Mierzwiak napisał(a): Ciekawi mnie jak będzie rozpisana fabuła, bo gdyby chcieć wywnioskować ciąg zdarzeń z trailera, wygląda to tak: wchodzą do świątyni, robią skan, okazuje się, że jest to połączone ze statkiem, coś tam odkrywają, Fassbender uruchamia mapę, okazuje się że statek leci na ziemię, chcą to powstrzymać, koniec. Na pewno nie będzie to tak krótko trwać (d'oh!) także szacun za sprytny montaż.
Też się nad tym zastanawiałem, ale po pierwszym trailerze - wyglądało troszkę tak, że lecimy, znajdujemy, robi się niefajnie, bum, koniec. Zastanawiałem się jak to wypełnią, ale ten zwiastun pokazuje, że najwyraźniej niemała część akcji rozegra się na Ziemi.

Do tego zastanawiam się od wczoraj

Odpowiedz
Jak pisał Huntersky, "Tak czy inaczej każda teoria na swój sposób jest w kij zajebista". Co do
.

Odpowiedz
To ponoć bullshit, już dość dawno czytałem zarys historii:
Ale potem ktoś napisał, że to wymyślił i że w ogóle zdziwił się, że ludzie to łyknęli.

A tak przy okazji - czy tylko ja patrzę z zazdrością na drogi jakie mają w kosmosie?

Odpowiedz
Trailer po prostu rozwala system. Obawiam się jedynie tego, że na ten robi się strasznie ogromny hype i jak to wszystko nie wypali to Scott'a chyba zlinczują.

Odpowiedz
System to rozwalał pierwszy trailer z grudnia i ten sprzed dwóch dni. Dziwię się, że ten wczorajszy was nie zaniepokoił. Tylko ja i Bucho postawiliśmy gardę, bo fabularnie może lekko zassać. Chyba że ten trailer tak sprawnie myli tropy. Oby.

Odpowiedz
Myślę, że gość z Prometheus News jest na tropie:
Wygląda na to, że upchali tam tyle motywów ile się da. Nie żebym narzekał, przecież Blade Runner to był również niezły misz masz.

Odpowiedz
Im więcej wątków transhumanistycznych tym większa szansa, że zrekompensują Danikenowskie bzdety :)

Odpowiedz
Cytat:Myślę, że gość z Prometheus News jest na tropie

Jezusie! Przecież to jest motyw jak z s-f klasy B :/ Gość, który to pisał musiał być w takim stanie, w jakim ja bym leżał.

Odpowiedz
Oczywiście, bo w Alienie nie było motywów jak z kina klasy B. Czy niektórzy nie oczekują przypadkiem kolejnego filmu Andrieja Tarkowskiego?

Odpowiedz
Cytat:niektórzy nie oczekują przypadkiem kolejnego filmu Andrieja Tarkowskiego?

Nie. Ale skoro każdy (w tym ja) ma mokro w gaciach na myśl o super dojrzałym s-f spod ręki mistrza, to takie wymiociny, jak te powyższe, należy piętnować. A jak widzę tam jeszcze jakieś porównania z tym motywem do Blade Runnera, to człowiek zaczyna sprawdzać pod łóżkiem, czy aby flachy nie obalił.

Odpowiedz
Nie przypominam sobie, abym coś tutaj porównywał do Blade Runnera. Idź jeszcze raz sprawdź, teraz nad łóżkiem.

Odpowiedz
Edit: wymienianie w kontekście fabuły Blade Runnera zakrawa na żart.

Ok, możecie dalej sobie z Sir Scottem puszczać buziaki, ja tutaj zaglądnę w sierpniu i ze smutkiem przeczytam jak to fabuła zassała.

Odpowiedz
hmm... trailer niezły, ale zdecydowanie za dużo nim ujawniają i zaczyna mi to pachnieć mocną tandetą. Powinni byli jednak zostać przy teaserze, bo był i lepszy i robił takiego smaka, że hej. Tymczasem po pełnym zwiastunie zaczynam się powoli mocno obawiać.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
No proszę, Mefisto utwierdza mnie w przekonaniu, że zachowałem zdrowy rozsądek :)

A trailery dają do myślenia: w dwóch pierwszych nic nie gadają i jest orgazm, w najnowszym nawijają i jest dupa.

Odpowiedz
Czym się tu jarać? Przecież to będzie słabe fabularnie jak etiopski sztangista i dodatkowo wymuskane jak Miss USA, od zwyczajne dzisiejsze gówno. Dziadzia Scott R. spierniczał i oszalał, już nie zrobi dobrego s-f nie ma na to poparcia, odwagi i jeszcze bawi się w pedalskie 3D.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon