Ankieta: Jak oceniasz "Prometheus"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Prometheus (2012) reż. Ridley Scott

Odpowiedz
Unikanie spoilerów idzie mi nieźle (w tym temacie jeszcze żaden nie odkryty), ale nawet to jest czasem za mało - pomimo, że powyższego klipu nie widziałem, to i tak wiem co się w nim znajduje (mniej więcej). Nadziałem się na nieoznakowany spoiler niczym człowiek z tygodniowym doświadczeniem w internecie. Planowałem po premierze przejrzeć opinie i recenzje, ale chyba nawet z tym sobie dam spokój.

Swoją drogą - Noomi Rapace powiedziała w którymś wywiadzie, że dostała od Fox wytyczne, co do tego o czym nie może mówić i ponoć jest tego, łagodnie mówiąc, w ciul. To ciekawe, że jednocześnie materiały promocyjne rzucają spoilerami na lewo i na prawo. A może wciąż tak wiele nie pokazali, jak się wszystkim wydaje?

Na pocieszenie - mam znajomego, który widział tylko pierwszy trailer i jest święcie przekonany, że w filmie zobaczy Ripley. Krótko mówiąc, zbytnio zaskoczonym też nie warto być. ;)

Odpowiedz
(21-05-2012, 21:29)rogaluz napisał(a): materiały promocyjne rzucają spoilerami na lewo i na prawo. A może wciąż tak wiele nie pokazali, jak się wszystkim wydaje?

Możliwe. Już od pierwszego zwiastuna wiadomo dość dużo, a kolejne stopniowo to rozszerzają, nie wykluczone więc, że sporo przed nami jeszcze jest. Swoją drogą, ostatnio coś takiego gdzieś wyczytałem - wielki spojler dotyczący jednej postaci.

Odpowiedz

Odpowiedz
A ja jestem już zmęczony Prometeuszem. Jeszcze nie wszedł na ekrany, ale czuję się nim przytłoczony - czy raczej całą jego kampanią. Nie mam nic przeciwko temu, żeby poczekać, aż temat ostygnie, i podejść do niego na chłodno.

Odpowiedz
Ja też już nie śledzę specjalnie. Po tygodniu, czy nawet dwóch, przerwy zajrzałem do tego tematu i jakoś żyję. Szkoda, że u nas będzie sto lat za Chinami, ale nie dlatego, że nie wytrzymam tylko dlatego, że pewnie nie uniknę tych cholernych spoilerów.

Odpowiedz
Tym razem co nieco o Vickers. Jest kilka nowych scen!

Odpowiedz
Nowe sceny! Super! Właśnie czułem, że jeszcze za mało Prometeusza widziałem! :)

Odpowiedz
Narzekacie jakby Wam kto na siłę wciskał te wszystkie klipy. Ja obejrzałem jeden teaser i jeden trailer, otworzyłem parę spoilerów w tym temacie i to wszystko, jestem zaciekawiony i zadowolony z tego co póki co wiem.
Abstrahując od skuteczności takiej kampanii promocyjnej to dla mnie jako widza zawsze lepiej kiedy przed filmem mogę obejrzeć jak najwięcej materiałów: przekonują pierwsze to więcej nie oglądam, jak nie przekonują to oglądam póki zaczną przekonywać, a jak nie przekonują nawet jeśli można z nich zmontować połowę filmu to znaczy, że film dupiany. Proste? Proste.

Odpowiedz
military napisał(a):A ja jestem już zmęczony Prometeuszem

A ja wręcz przeciwnie: odczuwam niedosyt. To chyba z tego powodu, że "śledzenie newsów" zakończyłem na teaserze i pierwszym zwiastunie. Dlatego nie będę dłużej zwlekał i nafaszeruję się spotami, making-offami, skrawkami scenariusza, opiniami tych, co już widzieli pokazy testowe etc. Wszystko po to, by pod koniec napisać łzawego posta o tym, jaki to jestem zmęczony "agresywnym" marketingiem :)

Odpowiedz
Nie oglądam making-ofów ani innych spotów - po prostu wkurza mnie, że otworzę lodówkę, a tam obok parówek z Biedronki - Prometeusz. Piszą o nim WSZĘDZIE, co jest irytujące, bo to tak, jakbyś wchodził na swoje ulubione portale, a na każdym jednym z głównych artykułów był ten sam tekst marketingowy o WC-kaczce.

Odpowiedz
Ja kompletnie odizolowałem się od newsów związanych z tym filmem, nie czuję się również przez nie osaczony, w lodówce obok parówek nie mam Prometeusza. Zatem twoje zmartwienia są mi obce, opisz je w jakimś pamiętniku, może kupię, przeczytam i utożsamię się z podmiotem lirycznym :)

Odpowiedz
Przecie to, z tureckimi napisami, już z tydzień wisiało.
Zwisa mi ten film powoli.

2 nowe spoty, a raczej te co były bootlegowe. Ze spoilerami w macke jeża. Space Jockeye od teraz nazywają się...

http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=88110
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(23-05-2012, 15:23)shamar napisał(a): Space Jockeye od teraz nazywają się...
Kusisz tylko aby zobaczyć te spoty, ale muszę się trzymać i do premiery filmu nie oglądać żadnych materiałów związanych z filmem.

Odpowiedz
(23-05-2012, 15:23)shamar napisał(a): Przecie to, z tureckimi napisami, już z tydzień wisiało.

Przepraszamy, że nie oglądamy sraki z tureckimi napisami. Nasza culpa.

Odpowiedz
(23-05-2012, 15:23)shamar napisał(a): Przecie to, z tureckimi napisami, już z tydzień wisiało.
Zwisa mi ten film powoli.

Jesteś zajebisty :D

Odpowiedz
(23-05-2012, 16:05)Turus napisał(a): Kusisz tylko aby zobaczyć te spoty, ale muszę się trzymać i do premiery filmu nie oglądać żadnych materiałów związanych z filmem.

Spoko, już tylko 7 dni... a nie zaraz... dwa miesiące.

Odpowiedz
Wchodzę do tematu pierwszy raz od kilku tygodni, pobieżnie przeglądam ostatnie kilka stron i co widzę? Masa filmików, 'spoiler click to view' i fotek.

Ok, do zobaczenia za następne kilka tygodni :)

Odpowiedz
(23-05-2012, 15:12)military napisał(a): Nie oglądam making-ofów ani innych spotów - po prostu wkurza mnie, że otworzę lodówkę, a tam obok parówek z Biedronki - Prometeusz.

kupujesz parówki z Biedronki? Jakiej marki?

(23-05-2012, 15:22)Mental napisał(a): Zatem twoje zmartwienia są mi obce

jakiś podtekst? :)

Ja już dawno zwaliłem kupę na te wszystkie fjuturetty, trajlary i inne lodziary. Styknie mi pierwszy oficjalny trejlello, który i tak już za dużo pokazał (w sumie bolączka co drugiego blockbustera dziś).
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
(23-05-2012, 15:23)shamar napisał(a): Space Jockeye od teraz nazywają się...

http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=88110

Spojler bardzo niskiej klasy, jeśli masz na myśli
W ogóle to ten temat cuchnie hipokryzją. "Wejdę do tematu o filmie który nie miał jeszcze premiery. Po co? A, poczytam sobie informacje o nim i będę narzekał, że za dużo wiem". Rotfl.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon