Ankieta: Jak oceniasz "Prometheus"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Prometheus (2012) reż. Ridley Scott
Spytam inaczej: czy te filmy dorównały legendzie swoich poprzedników? :-)
Why are you firing wallnuts at me?

Odpowiedz
Phil napisał(a):Świetna Zemsta Sithów i udana Kryształowa Czaszka ;].

C'mon! Zemsta Sithow jest srednia (choc najlepsza z nowej trylogii) Krysztalowa Czaszka natomiast...hmm, polecam recke Mentala.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Dla mnie nie. 4 Indianę położył przede wszystkim "bardzo oryginalny" scenariusz który to szukano przez niemal 2 dekady :lol: i nagromadzenie efektów specjalnych(większość na dodatek wątpliwej jakości)

A nowy Obcy? Jeśli Ridley naprawdę to wyreżyseruje to obawiam się że wyjdzie coś podobnego do kontynuacji Milczenia Owiec.Film pewnie będzie miał dobrą muzykę,zdjęcia,nawet klimat ale fabularnie może być rozczarowująco.
koronex1989

Odpowiedz
Phil napisał(a):Świetna Zemsta Sithów i udana Kryształowa Czaszka ;].

Jakbym czytał recenzje w Metrze. :mrgreen: Tam to nawet Salvation jest "najgłębszym filmem z serii o Terminatorze".
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Phil, teraz doznasz szoku. Uwaga: uważam, że Świątynia zagłady to najlepszy film z serii. Może to wy jesteście zaslepieni?:)

Odpowiedz
"Temple of Doom" to taki "Die Hard 2" dla Indiany. Film glupkowaty, ale nadrabiajacy klimatem i akcja. IJ4 to takie DH4 dla serii. Maksymalnie wygladzone, przesadzone i niestrawne gowno jadace na uznanym tytule.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Hitch, ostatnio za czesto się z Tobą zgadzam.

Odpowiedz
To akurat oznaka zdrowia psychicznego bez zarzutu :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
A co do ekranizacji Aliena przez Scotta - w sumie może to wyjść różnie. Nie zakładam z góry tragedii, bo jakby nie patrzeć, Ridley od jakiegoś czasu jest w reżyserskim dołku, a ten film jest dla niego wymarzoną okazją do odbudowania nadszarpniętej reputacji w oczach widzów i hollywoodzkich decydentów. Problem IMO polega na tym, że to właśnie zdaje się być główny motyw. Jakby nie patrzeć, pierwsze jego filmy były dziełami na wskroś aktorskimi, nad którymi Scott albo sprawował pełną kontrolę, albo użerał się z producentami o zachowanie jak największej ilości swoich pomysłów. Tym razem facet może ulec hollywoodzkiej maszynce: pierwszym sygnałem jest jak dla mnie rezygnacja z fajnej rewizjonistycznej koncepcji Robin Hooda na rzecz bezpiecznej, klasycznej wersji. Poczekamy, zobaczymy. Na razie pesymistycznie nastawiony jestem, co w razie czego pozwoli mi uniknąć takich irytacji, jakie w zeszłym roku miały miejsce przy okazji IJ 4 i QoS.

Odpowiedz
ja się zastanawiam co w tym "nowym" alienie scott nam pokaże, bo szczerze mówiąc to w kwestii serii alien już nie ma nic do pokazania.

Odpowiedz
Alien to taki samograj jak Bond. Można w niej pokazać w sumie to samo tylko ze z innymi bohaterami. Inna sprawa ze to już wszystko sprowadza się do jakości.
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Nikt tu chyba nie umieszczał krótkiego wywiadu z Ridleyem:
http://www.avpgalaxy.net/index.php?main=alienfilms&section=alien5

Jest to jak narazie ostatnia infomacja na temat nowego Obcego i pojawiła się dosyć dawno no ale na dzień dzisiejszy wydaje się że nie zostanie wyjaśnione w jaki sposób statek znalazł się na planecie LV-426 i nie poznamy historii pilota ze statku. Dla mnie to dobra informacja, jeśli zabierać się za prequel to w tak sposób,aby nie odbierać tej aury tejemniczości znanej z oryginału.

Ciekawe czy Scott zabierze się za Aliena po Robinie.
koronex1989

Odpowiedz
Ridley nakręci prequel w 3D - http://www.shadowlocked.com/index.php?option=com_content&view=article&id=115:exclusive-alien-prequel-will-be-3d&catid=38:movie-news

Brzmi ciekawie.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Nie wiem, co w tym ciekawego niby. Ta 3Dmania śmieszna powoli zaczyna być. Oby tylko komuś do łba nie strzeliło, że skoro nowy Alien ma być w przynoszącej zyski technologii 3D, to można by jeszcze dla pewności nakręcić to w PG-13 i wypuścić trochę zabawek...

Odpowiedz
Ja tam problemu nie widzę. 3D nie musi być w rękach takiego Scotta zabawką. Aliena można dzisiaj nakręcić tanimi kosztami (taki AVP 2 kosztował 40 baniek), liczy się dobry scenariusz i wyczucie reżysera. Dla mnie ten prequel z avatarowym 3D to może być coś potencjalnie zajebistego. O ile oczywiście historia będzie mieć ręce i nogi.

Odpowiedz
Rating pewnie będzie uzależniony od budżetu i planów wytwórni...

Odpowiedz
Dokładnie, taki Predators ma budżet w wysokości 40 mln więc wytwórnia zezwoliła na kręcenie z kategorią R. W przypadku nowego Obcego budżet napewno będzie większy, nie tylko przez technologię 3D ale również przez aktorów( tu znów spodziewam się Russella Crove w obsadzie). Mam nadzieję że Ridley nie pozwoli na niszczenie filmu od samych podstaw.
koronex1989

Odpowiedz
koronex1989 napisał(a):(tu znów spodziewam się Russella Crove w obsadzie)

Oby nie.

Odpowiedz
Dlaczego nie? Crowe to według ciebie średni aktor czy nie wyobrażasz go sobie w uniwersum Obcego???
koronex1989

Odpowiedz
Jedno i drugie. Uważam, że aktorem jest troszkę przecenianym. A przynajmniej jeśli idzie o kino akcji - wolę go w rolach typu Good Year czy Piękny Umysł, jednocześnie nie pasuje mi do uniwersum obcego jest zbyt charakterystyczny.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon