02-06-2012, 22:08
|
Prometheus (2012) reż. Ridley Scott
|
|
Albo pojechać za granicę - tak sobie popatrzyłem na daty premier Prometeusza i muszę przyznać, że są dziwne: możemy się wybrać na Ukrainę, Białoruś i do Rosji, tam premiery już były, natomiast z zazdrością spoglądają na nas tak zacofane, małe i nieważne rynki filmowe jak Niemcy(9. sierpnia), Hiszpania(10. sierpnia) i Włochy(19. października!)
Przyjmijcie do wiadomości, że Scott mógł zrobić kupę. To jakaś nowość? A że to kupa w uniwersum Aliena to jest mniej wiarygodna?
poop
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 03-06-2012, 00:08
"Kupa Scotta" to nieosiągalny szczyt dla klepanych po plecach, niewydalających CO2 reżyserów.
Proszę o więcej "Kup Scotta". 03-06-2012, 00:20
heh, tak czytam i aż mam ochotę napisać "a nie mówiłem!", ale nawet mi się nie chce - zresztą Mierzwiaka chwilowo nie ma, a on się mocno jarał i zapierał :P
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 03-06-2012, 02:48 (03-06-2012, 02:48)Mefisto napisał(a): zresztą Mierzwiaka chwilowo nie ma, a on się mocno jarał i zapierał :P Aaa to dlatego jakoś spokojniej na forum się zrobiło... Co do ucieczki - widać to było już na trailerze, i... chyba po prostu już się do tej głupoty filmowej przyzwyczajam. http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/OneDimensionalThinking 03-06-2012, 09:40 (03-06-2012, 02:48)Mefisto napisał(a): zresztą Mierzwiaka chwilowo nie ma, a on się mocno jarał i zapierał :PPatrząc jak na forum panoszą się niższe formy życia prawdopodobnie nie chwilowo, tylko na stałe, tym postem robię wyjątek. W kwestii Prometeusza zapierałem się, bo miałem oczekiwania. Po zapoznaniu się ze wszystkimi możliwymi spoilerami pomaszeruję do kina spokojny, bo czytając je oszczędziłem sobie bolesnego rozczarowania. 03-06-2012, 18:09
Umówmy się tak, że jak tylko pojawi się jakiś CAM RIP to umieści się tutaj info o jego wyjściu. ;) Niestety mam zbyt duże ciśnienie, żeby czekać na premierę kinową. Rozważałem wypad do Brukseli, aby obejrzeć film, ale ciężko tam w kinach o wersję angielsko-języczną. Teraz myślę o Londynie albo o Irlandii. Jednak trochę to dla mnie za duży koszt, zwłaszcza, że moje zapędy ostudziły przeciętne recenzje hardkorowych fanów...
03-06-2012, 18:20 (02-06-2012, 21:08)raven.second napisał(a):(02-06-2012, 20:20)wiking napisał(a): Nie chce pisac dokladnie o co chodzi zeby nie psuc innym "przyjemnosci". Ten film powinniem byc duzo lepszy i ciekawszy. Jestem rozczarowany. Jesli jestes gotowy na spoilery to chetnie ci dokladnie napisze o filmie, ze wszystkimi szczegolami, ale jesli wybierasz sie do kina to nie bedziesz zachwycony tym. (03-06-2012, 00:43)Galadh napisał(a):(02-06-2012, 20:20)wiking napisał(a): Same sceny z "Space Jockey" oraz z ich statkiem jest ok, ale tlo do tej historii, tzn zachowanie bohaterow jest idiotyczne. Nie chce pisac dokladnie o co chodzi zeby nie psuc innym "przyjemnosci". Tak, m.in mam na mysli wlasnie to, plus kilka innych scen. Wszystkie sceny z Theron moglaby zagrac kazda inna "aktorka" (03-06-2012, 18:09)Mierzwiak napisał(a):(03-06-2012, 02:48)Mefisto napisał(a): zresztą Mierzwiaka chwilowo nie ma, a on się mocno jarał i zapierał :PPatrząc jak na forum panoszą się niższe formy życia prawdopodobnie nie chwilowo, tylko na stałe, tym postem robię wyjątek. Ja rowniez mialem oczekiwania i wlasnie dlatego nie zapoznywalem sie z opiniami lub spoilerami lub czymkolwiek. Bylem rowniez spokojny iz to bedzie bardzo dobry film, ale niestey sie rozczarowalem. (03-06-2012, 18:20)Super8 napisał(a): Umówmy się tak, że jak tylko pojawi się jakiś CAM RIP to umieści się tutaj info o jego wyjściu. ;) Niestety mam zbyt duże ciśnienie, żeby czekać na premierę kinową. Rozważałem wypad do Brukseli, aby obejrzeć film, ale ciężko tam w kinach o wersję angielsko-języczną. Teraz myślę o Londynie albo o Irlandii. Jednak trochę to dla mnie za duży koszt, zwłaszcza, że moje zapędy ostudziły przeciętne recenzje hardkorowych fanów... Jakby co zapraszam do Szwecji - Wizzair prosto z Warszawy do Göteborga 1,5 h, ale nie warto
"Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatulûk, agh burzum-ishi krimpatul"
03-06-2012, 19:09 (03-06-2012, 18:20)Super8 napisał(a): Umówmy się tak, że jak tylko pojawi się jakiś CAM RIP to umieści się tutaj info o jego wyjściu. ;) Za to można trafić do pirdla. (03-06-2012, 18:20)Super8 napisał(a): Niestety mam zbyt duże ciśnienie, żeby czekać na premierę kinową. Rozważałem wypad do Brukseli, aby obejrzeć film, ale ciężko tam w kinach o wersję angielsko-języczną. Teraz myślę o Londynie albo o Irlandii. Jednak trochę to dla mnie za duży koszt, zwłaszcza, że moje zapędy ostudziły przeciętne recenzje hardkorowych fanów... Super, tylko kogo to obchodzi. Możesz jechać na Ukrainę, od razu zahaczysz o Czarnobyl. Wszyscy się tak niesamowicie nahajpowali na ten film, a niektórzy tak się nadęli, że się aż zrobili zieloni na buzi. Spokojnie koledzy, bo Wam żyłka pęknie. No. Jak to kogoś obchodzi - ja nie wybieram się na seans, bo już mam dość tych wszystkich niespełnionych obietnic i pijarowego pustosłowia, od kilku lat na cokolwiek idę do kina, to przeżywam kolejne rozczarowania, powtarzalne jak "Dzień Świstaka" albo Uroboros. I co ? Mam znowu pospiesznie wyciągać kaskę z portfela, tym razem 1/3 więcej bo 3D (quasi/pseudo/para) ? Jeszcze bym się zastanawiał, jakby we Wrocku w końcu kino IMAX 3D wybudowali. Poczekam, aż Ptolemeusz będzie w TV ;), a do tego czasu może koszmar się kiedyś skończy. Przynieście sobie Dänikena z biblioteki i będziecie mieli to samo. 03-06-2012, 19:21 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-06-2012, 19:49 przez freak_outXP.) Cytat:Za to można trafić do pirdla. Podobno wsadzają też za informację, że gdzieś okradziono bank. Uznają za współudział. Cytat:powtarzalne jak "Dzień Świstaka" albo Urobos. Młodszy brat Uroborosa, ssący swą wężową pytę? Sory, ale twoje podejście jest tak samo nadęte, jak podejście osób, które krytykujesz. Och, biedny człowieku, rozczarowany przez życie! 03-06-2012, 19:26
Czy w filmie jest więcej Aliena niż na zwiastunie? :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 03-06-2012, 19:39 (03-06-2012, 19:26)military napisał(a):Cytat:Za to można trafić do pirdla. Za umieszczanie linków do warezów wsadzali już do pirdla w Polsce. No chyba, że chodzi tylko o informacje. (03-06-2012, 19:26)military napisał(a):Cytat:powtarzalne jak "Dzień Świstaka" albo Urobos. Sam jesteś biedny człowieczek, zaraz Tobie mogę całą psychoanalizę zrobić, np. u militarego występuje zjawisko przeniesienia, gdzie jako rozczarowany przez życie bidny człowiek rzutuje na współ-dyskutantów swoje nie do końca uświadomione wyobrażenia o sobie. Mogę jeszcze coś dorzucić o garbie i pryszczach. Moje podejście nie jest nadęte, nazwijmy to raczej świadomością konsumencką. Mainstreamowe filmy są coraz gorsze, i to nie dlatego, że sam się starzeję. 03-06-2012, 19:47 Cytat:Moje podejście nie jest nadęte, nazwijmy to raczej świadomością konsumencką. Nadęte. 03-06-2012, 19:55
Nie ma :-)
"Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatulûk, agh burzum-ishi krimpatul"
03-06-2012, 19:56
recka Tylera zniechęciła mnie do tego stopnia, że obejrzę ten film dopiero jak poleci na Polsacie ;)
03-06-2012, 20:49
Nadęte, nadęte. Niektórzy zachowują się jakby mieli jakąś misję w hejtowaniu tego filmu (naturalna reakcja na hajp).
03-06-2012, 21:46 (03-06-2012, 21:01)freak_outXP napisał(a): Tyler, podziel Ty tekst na akapity proszę Ciebie, ta zbitka tekstu jest strasznie męcząca.Racja, poprawione. (03-06-2012, 21:01)freak_outXP napisał(a):Mhm - co było pierwsze, jajko czy królowa.Cytat:(blebleble) wiszącej nad nią obietnicy na otrzymanie odpowiedzi na fundamentalne filozoficzne pytania (blebleble)
Kinofilia - blog filmowy
PAMIĘĆ ABSOLUTNA, czyli... TOTAL RECALL 2, czyli dlaczego Paul Verhoeven nie nakręcił kontynuacji. 03-06-2012, 21:53
Nie tylko tego filmu. Ogólnie panuje jakaś moda w hejtowaniu najbardziej wyczekiwanych i najbardziej popularnych filmów w danym roku. Tak samo było z "Avatarem", "Inception", "The Dark Knightem" i tak samo jest i będzie z "The Dark Knight Rises" i "Prometheuesem". Nie twierdzę, że każdemu muszą się najpopularniejsze filmy podobać, ale czasami przypomina mi to takie hipsterskie hejterstwo. Wszyscy są za, to ja jeden się wybiję i pokażę jaki jestem inny.
A po za tym mało kto z nas widział "Prometheusa" więc nie ma co się jeszcze z tego powodu kłócić i bić. Najlepsze przed nami. ;) 04-06-2012, 12:28
Film jest jednak pocięty
"The film is violent and tense but Sir Ridley - who has been an outspoken critic of the current rules of film ratings - insists he cut as much he could to open the film to a wider audience. "It has to be be about the movie, so I've made concessions. There's a moment where you don't want to harm the movie. But he acknowledges its a case of simple economics and getting an 18 certificate "could be the difference of $80m or more"." http://www.bbc.co.uk/news/entertainment-arts-17701436
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 04-06-2012, 12:30 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Alien (1979) reż. Ridley Scott | Anonymous | 362 | 64,272 |
16-05-2026, 20:15 Ostatni post: Westcoast |
|
| Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott | military | 1,201 | 254,871 |
07-03-2024, 14:24 Ostatni post: shamar |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |