Quentin Tarantino
Tarantino nie lubi efektów komputerowych więc raczej wątpie żeby zrobił film o smoku.

Odpowiedz
No to praktycznie go zrobić :)

Odpowiedz
(13-01-2014, 00:23)Hannibal napisał(a): Ja bym chciał teraz zobaczyć od Tarantino jakieś średniowiecze. Topory, miecze, kurwy i smoki. Brzmi jak Gra o Tron :)

to dopiero byłaby kupa.

Odpowiedz
Cytat:Ja bym chciał teraz zobaczyć od Tarantino jakieś średniowiecze.

A ja paleolit!

Serio: ja chciałbym zobaczyć poważny film w jego reżyserii. Żaden pastisz, komedia, parodia, full pro powaga dla weteranów brutalnej sensacji :)

Odpowiedz
Po chu? Tarantino nie robi takich filmów. Robi filmy tarantinowskie, które są po części pastiszem, komedią i powagą. Jak chcesz full pro powagę to obejrzyj film kogoś innego i nie oglądaj filmów Tarantino. Prosta sprawa :)

Odpowiedz
Cytat:Tarantino nie robi takich filmów.

Ale kiedyś i tak robił o wiele poważniejsze. Ja tu widzę coraz większy zjazd w stronę głupoty. I nie podoba mi się to. Uszanuj moje zdanie albo giń!

Odpowiedz
Taka powaga jak fragmentami w Bękartach by mogła być. Cały prolog jest równocześnie poważny i tarantinowski, z niedużymi humorystycznymi akcentami, scena z Goebelsem w restauracji też (jej potrzeba tylko obcięcia o beznadziejną przebitkę na ruchającego Goebelsa) - ja chce taki cały film od Quentina. W sumie Reservoir Dogs na dzikim zachodzie też może być.

Odpowiedz
(13-01-2014, 15:26)Mental napisał(a): ja chciałbym zobaczyć poważny film w jego reżyserii.

Na to chyba go nie stać. On jest jak krawiec, zszywa co lepsze fragmenty z niszowych filmów na lekkostrawną pulpę. Niby dobra zabawa ale poza kilkoma cytatami nic w głowie nie zostaje.

Odpowiedz
Uwielbiam Tarantina. To jeden z tych kolesi, co potrafią z gówna pomnik ulepić.

Kill Bill 9.5/10
Pulp Fiction 9/10
Django 8.5/10
Kill Bill vol2 8/10
Bękarty Wojny 8/10
Grindhouse: Death Proof 8/10

Zastanawia Was, dlaczego w powyższym zestawieni brakuje Reservior Dogs? Otóż, obejrzałem go baaardzo dawno, i chętnie bym sobie go odświeżył. Ledwie go pamiętam, więc jestem daleki od wystawiania werdyktu (gust się zmienia przez lata). Kiedyś muszę go sobie ponownie obejrzeć.
"Apokalipsa nadejdzie, gdy odrzucimy Boga, a zaczniemy wreszcie wierzyć w siebie." - Marilyn Manson
Konto filmweb
Recenzje horrorów i nie tylko

Odpowiedz
(13-01-2014, 19:44)Mr. Puma napisał(a): Zastanawia Was, dlaczego w powyższym zestawieni brakuje Reservior Dogs?

Fajnie że na forum jest kolejna osoba, dla której najlepszym filmem Tarantino jest Kill Bill.

Odpowiedz
http://www.miramax.com/company/blog/quentin-tarantinos-the-hateful-eight

Quentin Tarantino has just announced his next film will indeed be a western, will likely star Bruce Dern and two-time Oscar winner, Christoph Waltz and will be called, The Hateful Eight. Sounds like production starts this summer so casting will be on the minds of every Tarantino fan.

Odpowiedz
Czy jest ktos oprócz mnie kto za najlepszy jego film uważa Django ?

(17-01-2014, 21:08)Megaloceros_____ napisał(a): Czy jest ktos oprócz mnie kto za najlepszy jego film uważa Django ?

O, sorry, przeglądnąłem forum i teraz widzę że jest. Ktoś jeszcze ?

Odpowiedz
A dlaczego Django najlepszy? Poprosze przynajmniej dwa tysiace znakow. Nie? Alrighty then...
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Czy jest ktoś oprócz mnie kto zastanawia się po kiego wała dodawać na końcu swojego nicku "_____"? I jak debilnie to wygląda? :)

Odpowiedz
(14-01-2014, 20:40)Craven napisał(a): http://www.miramax.com/company/blog/quentin-tarantinos-the-hateful-eight

Quentin Tarantino has just announced his next film will indeed be a western, will likely star Bruce Dern and two-time Oscar winner, Christoph Waltz and will be called, The Hateful Eight. Sounds like production starts this summer so casting will be on the minds of every Tarantino fan.

Podobno Quentin się lekko zdenerwował, bo scenariusz wyciekł, mimo że dał go tylko garstce osób do przeczytania. Zawiódł się na wszystkich i uznał, że w takim wypadku nie będzie kręcił tego filmu.

http://www.imdb.com/news/ni56696884/?ref_=hm_nw_tp_t1

Juror_z_MamTalent, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Nov 2012.

Odpowiedz
Trochę dziwne takie strzelanie focha. Mógł się wkurwić, ale żeby z takiego powodu rezygnować z filmu. Dziwne. Z drugiej strony chyba nie musiał szukać pretekstu i mógł po prostu odpuścić akurat ten projekt bez konieczności tłumaczenia się komukolwiek.

Odpowiedz
Dorwał już ktoś ten skrypt, czy to był raczej wyciek dla dosyć wąskiego grona?

Odpowiedz
Basterdy też przecież były w sieci. Tak czy siak, ja nie jaram się kolejnym westernem od Quentina, więc chetnie zobacze coś innego.

Odpowiedz
A ja chętnie bym przeczytał książkę by Quentin, więc może i na dobre to wyszło ;) Jeśli chodzi o film to poproszę cofnięcie się do jeszcze dawniejszych czasów niż w Django.

Odpowiedz
Jezeli chodzi o książke, to pewnie będzie to po prostu ładnie wydany scenariusz. Tarantino mowil, ze książki, jakie będzie pisał to takie o filmie, nie fabularne. Ale to na emeryturze.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości