Rango (2011)
Ładne i przyzwoite, dosyć udane ale jednak nie na tyle, żeby chętnie wracać (może by pooglądać widoczki).
Taki niby prawdziwy western, w niby wersji animowanej dla dzieci (choć raczej nie)

Plusy: w miarę poważna historyjka, ładna graficzka (nie cała ale większość),
Minusy: w miarę poważna historyjka (przydałoby się jednak "mniej serio"), można się czasem uśmiechnąć ale właśnie... to tylko taki grymas na twarzy, który pojawia się kilka razy.

6/10
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
ta konwencja mnie tak trochę odrzuciła - stworki w ubraniach, ale wizualnie to jest ZAMIEĆ. Opad szczęki przy każdym kadrze, a i te są wysmakowane i wyjątkowo dobrane. Akurat leciał na TVN HD więc przegapiłem początek (z 15 minut nawet) ale chętnie zobaczę całość jeszcze raz, chociażby dla zajebistości grafiki i detali w każdym ujęciu.
loading podpis...

Odpowiedz
(30-03-2014, 18:11)shamar napisał(a): Plusy: ładna graficzka (nie cała ale większość),

Czuję się, że to może być jakiś prowokacyjny haczyk, ale OK połknę go: W jakich niby momentach coś było nie tak z grafiką? Jak dla mnie to wizualnie to film wymiata w każdym calu.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Np. w takich - >
(04-05-2013, 13:46)Lawrence napisał(a): [Obrazek: 4499_4.jpg]

Po prostu niektóre facjaty wyglądały mistrzowsko (np. ta stara mysz), w tym świecie.
A niektóre wyglądały jak animki, w tym świecie.

Jak to wyjaśnić... Hmmm....

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Obejrzałem wczoraj Rango (natknąłem się na film zupełnie przypadkowo, nie wiedziałem wcześniej o jego istnieniu) i dawno nie miałem takiej pewności co do końcowej oceny, która wydaje mi się wręcz oczywista:P

Otóż jest to 8/10 i wynika z tego, że za samą stronę wizualną (oświetlenie, tekstury) i design scen (!!!) należy się mocne 7 i dałbym tyle nawet, gdyby nie podszedł mi żaden żart i gdyby nie było innych zalet. Tymczasem, niektóre żarty naprawdę spoko (akcja z orłem i vending machine wzięła mnie z zaskoczenia), a fabuła, no cóż, przynajmniej jest jakaś i widać starania scenarzystów, nawet jeśli nie zawsze jakoś specjalnie owocne.

Przy czym na pewno Rango dużo zyskuje na dużym ekranie, na którym można w pełni docenić jakość pracy animatorów.

+nie sądziłem, że coś takiego kiedyś napiszę, ale szkoda, że nie wyszedł blu-ray 3D.

Odpowiedz
Oglądałem i polubiłem, bardzo specyficzny film, nie dziwi mnie różny odbiór tej animacji. Ja oceniam pozytywnie film, szczególnie, że zarówno podejściem do fabuły i postaci jak i sposobu animacji jest czymś oryginalnym i wybijającym się. Ale szczególnie pochwalę w tym filmie charakter głównego bohatera, morał i humor który mnie rozkładał na łopatki.

Odpowiedz
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon