Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Ready Player One (2018)
Dlaczego mistrz wziął się za taki film? To pozostanie tajemnicą. Ale jest to znośne jako geek-service i momentami wymusza jakieś emocje i gdyby nie tona głupot związanych z konstrukcją realnego świata, dałbym takie 6 może 6,5 bawił się dobrze. Ale - jak to u Spielberga bywa często - rypie się tutaj wszystko w posadach i logika, realność a potem przez to stawka, przestają w ogóle mieć znaczenie, gdyż to wszystko to po prostu kpina. I nawet jak już się film rozkręcił, choć pierwsze dwadzieścia minut musiałem walczyć ze znudzeniem, to sama końcówka jest kompletnie spaprana, ale tym razem przez logikę ze świata gry, a raczej jej brakiem. Nie mam ochoty nawet wymieniać głupot w obu światach, ale serio ktoś kto robi film o takim temacie, to wziąłby ustalił jakieś zasady i się ich trzymał. Jednak największy f-ckup to ten cały program lojalnościowy, który jest osią fabuły i dążeń Art3mis do rozwałki IOI. Graficznie ujdzie, wiele się dzieje, oczywiście największe smaczki są w tych wszystkich mniejszych lub większych cameo. Nawet znalazłem listę niemal wszystkich:
https://screenrant.com/ready-player-one-easter-eggs-guide/ - jedne dostrzegłem inne mi umknęły, ale z tej strony jestem zadowolony. Ogólnie daję 5/10 - średniak, skopany przez scenariusz w posadach.
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości