Real steel
To charakteryzuje niezobowiązujące filmy ;) Ale są tego potężne plusy za każdym razem oglądasz jakby to był pierwszy seans. :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Powtórka po latach bez zmiany oceny. Jest to bardzo sympatyczne kino (z fajnym Jackmanem - honorowo odebrał czek na pokaźną sumkę!) które kuleje w 2 aspektach - zarysie świata oraz maksa przewidywalnej historii zużytej już milion razy wcześniej. Ale ja nie o tym, a o efektach. Temu filmowi stuknie niebawem 8 lat, a on dalej ma rewelacyjne CGI, które kładzie na deski większość blockbusterów z 2017 i 2018 roku. Spece z Digital Domain ogarnęli temat znakomicie i postawili stempel na haśle "jakość" w kontekście VFX. Wydaje mi się, że kluczem do tak dobrej roboty było umiejętne wykorzystanie gdzie tylko się da prawdziwej scenografii zamiast tłuczenia wszystkiego jak leci na greenscreenie. No i jeszcze walki, które wyglądają ZNAKOMICIE pod każdym względem. Fajnie, że w choreografii pomagał Sugar Ray Leonard, który jest absolutnym wymiataczem na skakance (motyw z 3:40 z poniższego filmu).

Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Historia jest "mehowa" (NIE MECHowa!) i to jest bolączka tej produkcji. Bo w sumie, gdyby to jakieś 30 lat temu powstało, tobyśmy teraz to mieli w ramce nad kominkiem, kult. ect. Była przewidziana dla młodzieży, ale cały format filmu jest skrojony wg schematów sprzed 3 dekad (i kurna, dobrze) i to nie wypaliło w kinie współczesnym. Mi się podobało, mam 3 seanse za sobą, za jakiś czas wrócę. I faktycznie, efekty są rewelacyjne. I tyle, nikt nie będzie Real Stell pamiętać...(a czy ktoś w ogóle pamięta?
loading podpis...

Odpowiedz
Ja tam miło wspominam, wykonanie mechów i ich walki były bardzo spoko. Fabuła, hmm, była jakaś?

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon