Ridley Scott
Żeby było śmieszniej to akurat to, w odróżnieniu od całej reszty jego projektów za wyjątkiem Kartelu, chętnie sprawdze

Odpowiedz
Akurat przez ręce Scotta przewinęło się masę ciekawszych projektów. Główna para aktorska, która ma w tym zagrać, jakoś średnio mi pasuje do opisanej historii. Zainteresowanie niemal na poziomie zerowym :/

Zabawne. Biorąc pod uwagę, że dla Scotta to będzie niejako powrót do początków kariery (The Duellists) - The Last Duel brzmi niemal jak film przygotowywany na jej zwieńczenie.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
A Scott chyba w tej chwili kręci jakiś serial o androidach, no nie? Przynajmniej tak było gadane, a nie słyszę żeby się coś w tym temacie działo...

Edit: "Raising by Wolves", IMDB pokazuje status jako "filming".

Odpowiedz
To jest o androidach? :O

Odpowiedz
Tak, gdzieś tam kiedyś Scott o tym opowiadał, więc mi to utkwiło w pamięci (opis na IMDB: "Androids are tasked with raising human children on a mysterious planet."). To jest chyba w ogóle projekt na podstawie jego własnego pomysłu i wtedy był plan, że miał nakręcić całość na wzór tych modnych ostatnio w pełni reżyserskich projektów serialowych a'la TP3, Mała doboszka czy Too Old to Die Toung. Niemniej na chwilę obecną IMDB podaje, że reżyseruje dwa odcinki - resztę chyba synalek.

Odpowiedz
Informuję, że Ridley Scott nie będzie kręcił filmu "The Cartel" na podstawie wybitnej prozy Dona Winslowa.

Prawa do ekranizacji trylogii narkotykowej przejął FX: https://www.hollywoodreporter.com/live-feed/fx-grabs-don-winslows-cartel-novels-develop-tv-1193045

W sumie cieszy mnie to, że zamiast jednego, dwugodzinnego filmu będzie dłuższa seria. Jestem niezmiernie ciekaw, jak poradzą sobie z pokazywaniem przemocy. Jeśli osiągną poziom najlepszego, 5 sezonu "Sons of Anarchy" (spalenie żywcem kobiety, skatowanie na śmierć jednego z członków klubu), to jestem spokojny o ten konkretny aspekt historii.

Odpowiedz
https://variety.com/2019/film/news/jodie-comer-ridley-scott-the-last-duel-1203323924/

Jodie Comer po wygraniu Emmy ma dołączyć do obsady "The Last Duel" Scotta u boku Afflecka oraz Damona.

Odpowiedz
Ciekawe czy tym filmem Scott zamierza zakończyć swoją karierę reżyserską, bo coś tak czuję, że może mieć taki pomysł - film brzmi w sumie trochę jak remake jego debiutu, widać że już pomysły się kończą. Z drugiej strony ma tych projektów nazapowiadanych z 50. Ciekawe czy jeszcze pamięta, że miał kręcić coś o Merlinie dla Disneya :D

Odpowiedz
Moment. Czyli Ridley Scott chce nagrać film o pojedynku średniowiecznych rycerzy i w głównych rolach mają zagrać Matt Damon i Ben Affleck? Śmiechłem. Bardziej niepasujących do takiej roli aktorów chyba nie dało się wynaleźć. O żesz kurwa to oni napisali scenariusz. Wyczuwam...
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Buntownik z wyboru 2: Sezon polowań już był w Jay i Cichy Bob kontratakują ;)

Odpowiedz
Akurat ich scenariusz chętnie zobacze, ale zgadzam się, że do tej historii jako główni aktorzy kompletnie nie pasują..

Odpowiedz
Affleck i Damon w średniowiecznych klimatach to faktycznie strzał w stopę i oczywisty miscast roku. Już widzę siebie jak oglądam zwiastun i parskam śmiechem na ich widok :P

Odpowiedz
https://variety.com/2019/film/news/adam-driver-ridley-scott-last-duel-matt-damon-1203365229/

Nastąpiły pewne przetasowania. O ile Matt Damon pozostaje ze swoją rolą tak ta którą pierwotnie miał otrzymać Affleck prawdopodobnie trafi ostatecznie do Adama Drivera. Sam Ben miałby pojawić się na drugim planie.

Odpowiedz
Zdecydoawanie bardziej pasuje :)

Odpowiedz
Kryst_007 napisał(a):Affleck i Damon w średniowiecznych klimatach (...) to miscast roku

Miscast dekady. Podejrzewam, że może przebić nawet Orlando Blooma z "Królestwa niebieskiego".

Odpowiedz
Który był tam całkiem spoko. No, nie mówie, że to szczególnie dobra rola, ale nie wadził. W ciągu ostatnich lat było kilka znacznie większych castingowych nieporozumień.

A i tak jak widać Scott wycofał się z jedynego nie pasującego tu aktora.

Odpowiedz
Dziadzio Ridley chyba nawet nie dostał oficjalnego zielonego światła na "The Last Duel", a już bierze się za jeszcze kolejną rzecz.

https://deadline.com/2019/11/lady-gaga-ridley-scott-movie-maurizio-gucci-patrizia-reggiani-murder-gucci-family-giannina-scott-1202774518/

Gaga kontynuuje walkę o aktorskiego Oscara? :)

Odpowiedz
Wolałbym aby dogadała kontrakt i zagrała w tej Kleopatrze Villeneuva którą obejrzymy za 5 lat.

Odpowiedz
Zabawne, bo dosłownie wczoraj pomyślałem natykając się gdzieś na A Star Is Born że coś dziwnie cicho o Gadze i po sukcesie filmu już dawno powinna mieć zaklepany jakiś projekt. Ostatnio przyciągam newsy filmowe :)

Odpowiedz
Na "Kleopatrę" to jeszcze sporo czasu. Znając tempo Ridleya, to film zobaczymy najpóźniej w 2021, a zanim Denis zakończy przygodę z "Diuną' to Gaga w międzyczasie będzie mogła się zmieścić w kilku innych projektach ;)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon