Rocky / Creed
Oglądam w zasadzie wszystkie filmy związane ze sportami walki, ale rzeczywiście tego "Creeda 3" mam ochotę ostentacyjnie olać. Postać pana Jordana i brak Slaja to chyba mocne argumenty, żeby tak zrobić.
.

Odpowiedz
(06-04-2021, 23:17)srebrnik napisał(a): Oglądam w zasadzie wszystkie filmy związane ze sportami walki]

To tak tytułem dygresji - "A Prayer Before Dawn" widział? :)

Jeśli nie, to jest na Amazonie.

Odpowiedz
Tak, tak. Widział. Mocarny film. Kompletnie inna sprawa, niż "Rocky" i różne historie pokrzepiające serce.
.

Odpowiedz
(06-04-2021, 23:16)Gieferg napisał(a): Dobrze, że go nie będzie, bo Creed II dał Rocky'emu odpowiednie pożegnanie, ale bez Sly'a odpada główny powód, żeby to oglądać.

Odpowiednie pożegnanie to miał w "Rockym 6".
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
A potem miał kolejne.

Odpowiedz

Cytat:After more than 35 years, director, writer and star Sylvester Stallone masterfully reshapes ROCKY IV, delivering 40 minutes of never-before-seen footage. The fight scenes are more intense, the music is more powerful and the drama is heightened as world heavyweight champion Rocky Balboa (Stallone) must defend his title once again, this time against his most formidable opponent: Ivan Drago (Dolph Lundgren).

[Obrazek: W4mGXpJ.gif]

Odpowiedz
O O
I
----

40 minut?!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Cytat:delivering 40 minutes of never-before-seen footage

[Obrazek: 8mx.gif]

Odpowiedz
Jaranko :)

Ogólnie czwóreczkę darzę największym sentymentem i chyba najbardziej lubię ze wszystkich (pomimo tego, że kocham całą serię :P)

Odpowiedz
Z tym "never seen before" chodzi pewnie, że użyją też alternatywnych ujęć. Część z filmu wypadnie. Ponoć sceny z robotem. Ale dużo chyba tego nie było. Przy czym... Wywalą całą scenę urodzin? Czy może mają nakręconą inną.

Odpowiedz
Dodadzą 40 minut? Nareszcie film będzie miał jakiś pełnometrażowy czas trwania. :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Wszystko pięknie ładnie, ale ten nowy aspekt kinowy 2,35:1 jest wielce niepokojący. Mam nadzieję że został zmieniony tylko n potrzeby nowego trailera a nie na cały film który znamy z formatu 1,85:1 :P

Odpowiedz
mam nadzieję, że zostawili Hearts On Fire

Odpowiedz
Jeśli nawet nie, to się poprawi ;)

Odpowiedz
Rocky - ostatni raz widziałem chyba jak byłem w podstawówce/gimnazjum. W końcu po efekciarskich sequelach dostałem wreszcie coś odmiennego. Postawienie przede wszystkim na bardzo przyziemną obyczajówkę, a nie sportowy action flick. W sumie wątek boksowania można byłoby wymienić na co innego, a film dalej by działał jako smutny, choć dający nadzieję dramat. Po ponownym seansie zaskoczyło mnie, że jest bardzo mało scen z Apollo Creedem i na początku Adrian wygląda jak Janice z Pogromców duchów (i ma metamorfozę "pozbędę się bryli i kucyka i jestem piękna"). Oprócz Rocky'ego Adrian też ma swój story-arc. Od szarej myszki, która wychodzi do ludzi i samodzielnie stawia się Pauliemu. Mówiąc o przyziemności, to Paulie, który był jakimś comic-reliefrm w reszcie serii to czuć, że jest przyjacielem Rocky'ego i tak samo jak on sfrustrowany brakiem perspektyw. Loan shark też nie jest przerysowany i na pewno nie jest postacią negatywną i gdzie trzeba wspiera Rocky’ego - większym dupkiem jest tu Mickey. Przy okazji, Rocky i jego znajomi - wszyscy biali - żyją w biednej dzielnicy bez perspektyw, a czarny jest tu uprzywilejowanym bogatym człowiekiem sukcesu :). Jedyny mój poważny minus to scena jak Adrian kłóci się z Pauliem rozwalającym mieszkanie - gra aktorska jest bardzo hammy i scena bardziej podchodzi pod spoof, a szkoda bo to dość ważna scena.
9,5/10

Rocky 2 - film pokazał jak sukces może być ulotny, a szara rzeczywistość znowu da o sobie znać. Dalej dobra obyczajówka i ładnie ukazano jak Rocky zaczyna się cieszyć życiem, tak po prostu, a także jak nagła sława go przytłacza (co pokazano w jego kiepskiej grze do reklamówki). Podobało mi się, że Apollo i Rocky w zasadzie się kumplują, a chęć rewanżu Apolla i rosnąca niechęć do Rockyego wynika z powodu oskarżeń przez media, co pokazuje też jak z kolei nadmiar sławy odbija się na człowieku. Pamiętam, że finał był bardzo emocjonujący. Wtedy nie było facebooka (teraz też. hi hi hi!) i nie znałem, jak zakończy się dwójka. Mimo, że wiedziałem jak się skończy, to nadal jest dobry... a, nie wiem jak opisać. I tak skończyłoby się na peanach. Szkoda, że trójka i czwórka nie wyszły tak dobrze.
8/10

Odpowiedz
Szczególna przyjacielska rada pada w 1 z tych filmów, od Pauliego: "jeśli mojej siostrze coś się nie podoba to wybij jej kilka zębów.

Odpowiedz
Sly pokazuje jak robi nowy montaż filmu.

;

Odpowiedz
Czytam opinie z wczorajszych pokazów i wychodzi, że ten DC Rocky'ego IV jest równie daremny jak wcześniejsze Dir Cuty Sly'a (Expendables, John Rambo), powycinali sporo fajnych rzeczy (w tym robota i prawie całą rolę Brigitte Nielsen, potknięcie Apolla na początku walki z Drago), a niewiele ciekawego dali w zamian (trwa 94 minuty).

Opinie z Blu-ray.com:

Tak więc w skrócie - fanedit trzeba będzie zrobić, żeby z tego było coś sensownego.

Odpowiedz
Obejrzę z ciekawości, ale i tak zawsze będę wracał do wersji kinowej, którą ogląda się po prostu świetnie.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
A już się jarali, że dodano 30 minut scen. A wymienione.
Nonsens

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon