12-11-2021, 11:29
|
Rocky / Creed
|
|
Czyli pozostaje czekać na fanowski montaż, który sprawi, że wersja będzie naprawdę rozszerzona, a nie tylko alternatywna.
Dopisałem już do listy rzeczy do zrobienia (swego czasu skleciłem taką hybrydową wersję czwartego Rambo).
12-11-2021, 11:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-11-2021, 11:33 przez Gieferg.)
Nigdy nie zrozumiałem fenomenu IV, wg mnie IV to najbardziej przegięta i glupiutka odslona serii.
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau
12-11-2021, 19:35
Finał to żenada na maksa zawsze była. Ruscy drący japy: Rocky, Rocky....
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 12-11-2021, 20:15
Mi tam się podobało, film jest przede wszystkim poważniejszy i już nie odstaje tak bardzo tonem od poprzednich części. Wycięto wszystkie głupoty:
Nie czuć już tego że to jest jakiś klip MTV tylko film z krwi i kości, aby nie było wszystkie piosenki i montaże z treningu zostały zachowane. Jest więcej relacji Apollo, Adrian z Rocky ogółem film skupia się na tym że prawdziwy wojownik decyduje o tym jak chce odejść i nikt nie jest w stanie go powstrzymać. Dodano też kilka smaczków do walk i całkiem spoko nowych ujęć, wersja panoramiczna również przypadała mi do gustu, a sam film został świetnie odrestaurowany. Chyba od tej pory będę bardziej do niej wracać niż do wersji kinowej a to raczej dobra rekomendacja udanej wersji reżyserskiej od Slaja. Może by tak teraz podpompować nieco V :D 14-11-2021, 11:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-11-2021, 11:36 przez Predator895.)
Z tym, że V-ki nie reżyserował Sly, a Avildsen nie żyje.
14-11-2021, 11:34 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-11-2021, 11:35 przez Gieferg.)
Nikt ci nie karze. Oglądaj sobie po 100 razy to samo w 20 K.
A co najzabawniejsze: Rocky, jak na workprint jest w bardzo dobrej jakości. Ale żeby to wiedzieć trzeba mieć minimum wiedzy o workprintach.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 14-11-2021, 13:45 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-11-2021, 13:47 przez shamar.)
Nie ucz ojca dzieci robić.
Cytat: Oglądaj sobie po 100 razy to samo Tak się składa, że jestem ostatnią osobą na tym forum, do której należałoby wyjeżdżać z takimi tekstami. 14-11-2021, 13:54 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-11-2021, 16:16 przez Gieferg.) Mega news - Stallone kręci serial z Taylorem Sheridanem:) Cytat:“So this fella comes out of jail after 25 years and goes to Oklahoma to start a new mob, but everyone there is like a cowboy…a hippie…so it’s like a Get Shorty thing, but it’s also done by the same people that did The Sopranos, so it’s gonna have an edge.”
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
14-11-2021, 21:04
Rocky Balboa - oglądałem to ponad miesiąc temu, ale myślałem że wklepałem posta z opinią. No nic. I tak jak sądziłem, najlepszy sequel po dwójce i najbardziej zbliżony do jedynki. Rocky w sumie osiągnął sukces, nawet prowadzi dość luksusową restaurację (jak czytałem opisy z gazet podczas premiery, wyobrażałem to jakąś małą knajpkę), ale odczuwa pustkę w życiu, szczególnie gdy Adrian zmarła, a z synem się nie dogaduje. Powraca też ta mała lambadziara Marie z epizodu jedynki, już jako stateczna matka (w ogóle zdziwienie Rocky'ego, że istnieją małżeństwa międzyrasowe :)). Paulie w pewnym sensie pogodził ze swym losem i nie jest śmieszkiem. Przeciwnik zaskakujący. Znaczy, wiedziałem że będzie odskocznią po przerysowanych złoczyńcach i będzie neutralny. Sądziłem, że będzie po prostu pretekstowym przeciwnikiem jak Apollo w jedynce, ale dali mu głębię - mierzwi go hejt za bycie za dobrym i w kilku scenach dzieli przyjacielskie relacje ze swym dawnym trenerem. I nawet nie chce specjalnie ranić Rocky'ego podczas walki. Odmienna jest walka tak zbliżona do prawdziwych transmisji sportowych - zwiększony klatkaż, ujęcia z pełnego planu i ciągły słowotok komentatorów. Zakończenie satysfakcjonujące, w którym
9/10
PS. Grid girl podczas walki ma między biustem a szyją napis adresu internetowego gali, kiedyś to było ;). 11-12-2021, 21:48
Dla mnie to już jest raczej kategoria "kiedyś tam przy okazji rzucę okiem".
Cytat:Rocky Balboa - oglądałem to ponad miesiąc temu, ale myślałem że wklepałem posta z opinią. No nic. I tak jak sądziłem, najlepszy sequel po dwójce Jak dla mnie dużo lepszy od dwójki. 26-05-2022, 19:21 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-05-2022, 19:34 przez Gieferg.)
Lubię dwójkę, ale... zawsze pozostawia we mnie uczucie podobne do "Die Hard 2", mamy niespodziewany suckes, robimy sequel i próbujemy jeszcze raz to samo, dopiero trójka jest czymś nowym, ale później czwórka próbuje znowu przerabiać ten "teledyskowy" styl co trójka i nie jestem tego fanem.
Szóstka to zdecydowanie najlepsza część zaraz po oryginalne, ale ja je stawiam na równi, a momentami ten film uderza mnie bardziej niż oryginał. Creed był ok... Chociaż miałem gdzieś głównego bohatera którego "wyzwanie i troski" były śmieszne w porównaniu do tych Rocky'ego, więc tylko jego wątek był interesujący, dwójki do tej pory nie widziałem, a trójkę mam kompletnie w dupie, ale chociaż kto wie, może bez Cooglera (strasznie przecenianego), Jordan wysmaży coś lepszego? Trailer na pewno zobaczę. 26-05-2022, 19:46
Creed II był zdecydowanie lepszy od jedynki (również pod względem wspomnianych wyzwań i trosk i to nie tylko samego Creeda, no i miał pod każdym względem lepszego adwersarza) i w końcu pozwalał trochę się przejąć Adonisem, bo pierwszy Creed jak dla mnie opierał się tylko na Rockym, a reszta była taka se albo wręcz marna.
Parę słów na ten temat w recenzji: https://filmozercy.com/wpis/creed-ii-recenzja-filmu-i-wydania-blu-ray-opakowanie-elite 26-05-2022, 20:56 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-05-2022, 21:02 przez Gieferg.)
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 26-05-2022, 22:08
Ciekawe czy to prawda. Stallone jedzie po Jordanie, Creedzie 3 i ogólnie Creedach.:)
https://primemovies.pl/2022/07/01/creed-iii-sylvester-stallone-nienawidzi-tej-serii/
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 01-07-2022, 20:29 (01-07-2022, 20:29)shamar napisał(a): Ciekawe czy to prawda. Stallone jedzie po Jordanie, Creedzie 3 i ogólnie Creedach.:) Hmm, takie teksty totalnie nie pasują mi do Sly'a, dodatkowo nie znalazłem żadnego źródła czy potwierdzenia tych słów. Obstawiam że to jakiś fejk 01-07-2022, 22:04 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Rocky Balboa | Predator895 | 83 | 18,234 |
20-12-2013, 16:24 Ostatni post: Mental |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |
Spoiler