CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,505
Liczba wątków: 30
I ma dziwną głowę. Nie moglem na nią patrzeć w ostatnim Westoworldzie.
(03-03-2023, 16:31)Mefisto napisał(a): (03-03-2023, 16:27)zombie_sidekick napisał(a): Dlatego napisałeś "Biali ludzie"?
Bo na zachodzie wszystko co czarne pisze się z dużej litery, a wszystko co białe z małej.
Dokładnie. Aczkolwiek, ku memu zdziwieniu, ostatnio widziałem, że jakieś amerykańskie medium pisało już "Biali". I to nie jakieś niszowe. Walka MA SENS.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
03-03-2023, 21:03
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-03-2023, 21:04 przez shamar.)
Stały bywalec
Liczba postów: 9,372
Liczba wątków: 29
weekend w USA $58,6M przy 75 budżetu, zdecydowanie najlepsze otwarcie serii i chyba będą klepać IV część o ile w trójce nie ma zamknięcia historii bo nie oglądałem
05-03-2023, 17:52
Użytkownik
Liczba postów: 128
Liczba wątków: 2
Dla mnie jako fanatyka boksu ten film kpi z inteligencji widza . Gość który siedział 10 lat dostaje 1 walkę i jest ona o MŚ . Film jest cienki ,historia nie angażuje ,bohaterowie są kiepscy a finałowa walka nie oddaje ciężaru . to co dzieje się w tym filmie chodzi mi o organizowanie walk itp , nie ma nic wspólnego z boksem realnym
06-03-2023, 00:37
PapaBoomer
Liczba postów: 12,983
Liczba wątków: 1
No nie ma, dlatego Rocky lubił walczyć z opuszczoną gardą.
06-03-2023, 06:21
CGI Paul Walker
Rocky - 1976, Creed 3 - 2023.
Kinematografia stoi w miejscu.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
06-03-2023, 12:08
Stały bywalec
Liczba postów: 3,286
Liczba wątków: 5
Z tym, że Rocky to jest historia o czymś, Creed to przyjemna dla oka wydmuszka.
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau
06-03-2023, 18:58
PapaBoomer
Szykują Creed-Verse na Amazonie, filmy i seriale.
09-03-2023, 23:33
Captain Skullet
Liczba postów: 20,380
Liczba wątków: 128
Niech spierdalają.
09-03-2023, 23:42
Stały bywalec
Liczba postów: 3,286
Liczba wątków: 5
+1
Poza tym, jakie kurwa Creed-Verse? Jordanowi sodówka do głowy zdrowo tam siada.
Jeśli już, to Rocky-Verse, bo cała franczyza opiera się na filmie Rocky.
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau
10-03-2023, 00:03
PapaBoomer
Nie będę się czepiał Jordana, bo mimo wszystko nie jest zjebany, jak próbowano robić Supermana, to z góry powiedział, że tylko czarnego komiksowego Esa zagra, nie Kenta, mnie tam Creed nie interesuje, ale jak chce to niech se tam robi, to nie są filmy dla mnie, ale też nie są one źle wykonane albo pozbawione respectu dla poprzednich epizodów, więc niech się bawi jak chce.
10-03-2023, 00:30
CGI Paul Walker
No przecież "Creed 1" robi z Apollo jakiegoś dupcyngla a z jego żony idiotkę.
(09-03-2023, 23:33)marsgrey21 napisał(a): Szykują Creed-Verse na Amazonie, filmy i seriale.
Wspaniale.
10-03-2023, 00:45
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-03-2023, 00:46 przez shamar.)
PapaBoomer
Mówiłem o jakości samych filmów, zrobienie z Apollo ruchajła nie jest czymś co mi wadzi, bo lubiłem tylko Apolla, nie jego żonę, dzieci czy kogo tam jeszcze, co innego gdyby zrobili to Rocky'emu... Ale nie zrobili.
10-03-2023, 00:50
Oskarmeister
Liczba postów: 6,854
Liczba wątków: 18
Po obejrzeniu dwójki w kinie przez tydzień chodziłem nabuzowany i wiem, że wpierdoliłbym każdemu. Po trójce poczułem nic i pewnie dostałbym oklep od osiedlowego menela. Nie mówię, że to zły film, ale zdecydowanie najsłabszy z całej serii. Jordan nie zaliczył klapy ale dał najsłabsze i najnudniejsze melodramaty, najsłabszą i chyba najkrótszą walkę, oraz najsłabszy montaż treningowy. Muzyki zapadającej w pamięć też brak. Sama końcowa walka nie ma żadnej stawki a bohaterowie po niej wyglądają jak po bójce a nie po 12 rundach boksowania, nawet tak naprawdę się nie zmęczyli. Zdecydowanie nie było w tym filmie serca. 6/10 bo nie było tragedii aczkolwiek jestem rozczarowany. Więcej filmów z tej serii nie potrzebuję.
28-03-2023, 22:18
Black Women Forever
Liczba postów: 2,864
Liczba wątków: 4
Jordan podniecał się anime bokserskimi, na których wzorował się wizualnie. Co brzmi ciekawie. W akcyjniakach anime zawsze był duży fetysz walki i otoczki wokół niej - przemyśleń, flashbacków z przeszłości w trakcie, emocjonalnej huśtawki. Tylko szkoda że jak na razie każda opinia którą czytam o tym filmie, nie wspomina słowem o jakkolwiek wyróżniających się scenach akcji.
PS. Jeśli jakiś ignorant chce się pośmiać że "chińska bajka miałaby posłużyć za inspiracje w walkach live action", niech obejrzy kompilację scen akcji z Man of Steel i Sucker Punch Zacka Snydera, niezależnie jak fabularnie ocenia oba filmy.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem
28-03-2023, 22:46
Oskarmeister
Liczba postów: 6,854
Liczba wątków: 18
Same walki były spoko ale wydawały mi się serio bardzo krótkie. Ciekawy był pomysł na scenę walki w pustej sali ale Jordan i tak tego nie wykorzystał. Po końcówce czuję że szykuje się brat szybkich i wściekłych.
28-03-2023, 23:01
CGI Paul Walker
Ten cały "Creed 3" jest już w sklepach.
02-04-2023, 22:46
Captain Skullet
Liczba postów: 20,380
Liczba wątków: 128
Fuck it. Mam ciekawsze rzeczy do oglądania :)
02-04-2023, 23:00
CGI Paul Walker
Nikt się nie skusil? Bo taka bieda, że obejrze albo to albo "Cocaine Bear". Na żaden nie mam ochoty ;)
05-04-2023, 20:42
Stały bywalec
Liczba postów: 10,412
Liczba wątków: 11
Mnie skusiło
Przede wszystkim: to jest kino bardzo niskich lotów, ale gdy już się operuje w tych rejestrach, to ok
Jestem bardzo zaskoczony pierwszym aktem. Reżysersko jest rewelacyjny, bo idealnie oddaje taką dziwną mieszankę stresu, ekscytacji i niepokoju, gdy człowiek mierzy się z przeszłością, którą zdecydowanie chciałby zakopać bardzo głęboko. Uciekające spojrzenia, szukająca reakcji kamera, straszące bohatera lustro. No, no, no - są tu fajne pomysły.
Sprytnym mykiem obroniono główną oś fabularną, bo powołano się na pierwszego Rockiego. Jest to niewątpliwie naiwne, ale jednocześnie w duchu serii. Czy szczerze, czy cynicznie - to już temat na większą dyskusję, która byłaby po tym filmie mile widziana, ale chyba nierealna.
W scenariuszu też znalazła się perełka, w postaci motywu poszukiwania utraconej części siebie, którą próbuje się mieć blisko dzięki skupianiu przy sobie ludzi zajmujących "nasze" miejsce. Nie jest to jakoś bardzo zniuansowane ani subtelne, ale działa. Sporo w tym scenariuszu niewygodnego niepokoju, który aż przytłacza.
NO ALE
Druga część filmu to koszmar. Koszmarny koszmar. Na jeszcze większą niekorzyść działają jakieś takie artystyczno-głębokie montaże i motywy (lustro....................). No dramat.
.
07-04-2023, 00:15
CGI Paul Walker
To obejrzę ale nie będę się zaciągał ;)
07-04-2023, 00:26
|