CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,447
Liczba wątków: 29
(26-10-2025, 23:28)Spoilerowo napisał(a): Super Mario,
Sie nie liczy. To gra. I miala egranizacje lata temu. Bardziej by pasowal "He-man" (choc tez stary)
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
27-10-2025, 02:06
Miszczu AVTAKa 2014/18/22
Liczba postów: 30,388
Liczba wątków: 67
(27-10-2025, 00:39)Reno napisał(a): Poczekajmy aż umrze. Głupio oglądać biografię gościa co żyje.
Jak Springsteen, Dylan (dwa razy), Robbie Williams, Elton John, Billie Eilish, Greta Thunberg...? :)
27-10-2025, 04:29
Gepard Retardieu
Liczba postów: 2,297
Liczba wątków: 2
I czy któryś warto było obejrzeć? :)
Captain Obvious
27-10-2025, 09:01
PapaBoomer
Liczba postów: 12,983
Liczba wątków: 1
Stallone nie musi umierać, ma wystarczający życiorys, że można zrobić kilka filmów z jego życia, a ten z Rocky'm to samograj, tym sensowniejsze to jest, że robią to za jego życia, bo to będzie taka laurka dla jego początków, już widzę oczyma wyobraźni Stallone'a na premierze spijającego śmietankę sukcesu sprzed lat.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
27-10-2025, 09:05
There Can Be Only One!
Liczba postów: 10,940
Liczba wątków: 15
Problem w tym, że obecne pokolenia potrzebują swojego własnego Rocky'ego, a zamiast tego dostają film o tym jak Stallone zrobił oryginalnego Rocky'ego. To mówi wszystko o obecnych czasach
27-10-2025, 10:46
.
Liczba postów: 27,855
Liczba wątków: 62
To Creed nie jest Rockym obecnego pokolenia? :( Potrzeba jeszcze kogoś nowego?
27-10-2025, 11:13
PapaBoomer
Liczba postów: 12,983
Liczba wątków: 1
(27-10-2025, 10:46)Corn napisał(a): Problem w tym, że obecne pokolenia potrzebują swojego własnego Rocky'ego, a zamiast tego dostają film o tym jak Stallone zrobił oryginalnego Rocky'ego. To mówi wszystko o obecnych czasach
Problem w tym, że w obecnych czasach nie stworzysz czegoś tak wyjątkowego już nigdy, co najwyżej będzie to hit na miesiąc o tym którym się zapomni, niezależnie od jakości.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
27-10-2025, 11:37
There Can Be Only One!
(27-10-2025, 11:13)simek napisał(a): To Creed nie jest Rockym obecnego pokolenia? :( Potrzeba jeszcze kogoś nowego?
Mi nie chodzi o film o bokserze czy o boksie, tylko kulturowy stempel podnoszący na duchu całe pokolenie. No ale marsgrrey ma rację, to chyba jest niewykonalne dzisiaj.
27-10-2025, 12:32
CGI Paul Walker
Najlepsze filmy już powstały.
Zapamietajcie to.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
27-10-2025, 13:15
.
Liczba postów: 27,855
Liczba wątków: 62
(27-10-2025, 12:32)Corn napisał(a): (27-10-2025, 11:13)simek napisał(a): To Creed nie jest Rockym obecnego pokolenia? :( Potrzeba jeszcze kogoś nowego?
Mi nie chodzi o film o bokserze czy o boksie, tylko kulturowy stempel podnoszący na duchu całe pokolenie. No ale marsgrrey ma rację, to chyba jest niewykonalne dzisiaj.
Ok, ale czy kilka lat temu, przed szczytem popularności Taylor Swift nie powiedzielibyśmy tego samego o muzyce, że niee, to już nie te czasy, żeby młodzież miała swoich turbo popularnych idoli muzycznych?
27-10-2025, 13:20
There Can Be Only One!
Może tak, może jeszcze przed nami jakiś renesans kina :)
27-10-2025, 23:02
Captain Skullet
Liczba postów: 20,342
Liczba wątków: 128
W końcu obejrzałem Rocky Vs Drago i jak w przypadku poprzednich dircutów od Sly'a uczucia mieszane - z jednej strony fajnie zobaczyć sporo nowego materiału z jednego z moich ulubionych filmów, z drugiej - sporo zmian nic w sumie nie wnosi, a za to irytuje bo zastępuje rzeczy, które zdecydowanie bardziej lubiłem. Nowe sceny przeważnie są takie sobie, do tego czasami montaz jest dziwny np szereg reaction shotów żony Creeda przy pierwszej walce wydaje się troche z dupy, a wycięcie większości roli Nielsen zostawia niesmak. Za robotem niby nie tęsknię jakoś szczególnie ale była to, jakby nie patrzeć, część 80sowego uroku tego filmu więc w jakiś sposób mi go mimo wszystko brakowało. Wstęp zrobiony bez sensu, za dużo powtórki z trójki (ale brakuje ostatniej sceny - a ta była akurat taka, że jak dla mnie warto ją było powtórzyć), w oryginale ta częśc wypadała zdecydowanie lepiej. W paru miejscach jakieś z dupy wstawki tekstów Sly'a z offu (w tym jeden z tekstów które w wersji kinowej były normalnie i wypadało to o wiele lepiej). Na plus chyba policzyłbym rozklejenie sie Rocky'ego na pogrzebie Apolla, ale to w sumie jedyna fajniejsza nowa scena, no i walka Apolla wydawała się jakby trochę lepsza, ale brakowało jego potknięcia.
Ogólnie rzecz biorąc - fajna ciekawostka, można rzucic okiem, ale podobnie jak w przypadku Ex i Johna Rambo wracać będę do wersji kinowej.
Co do kadrowania - z początku trochę raziło, bo ewidentnie widac, że kadry są ciachnięte, ale potem jakoś przestałem zwracać uwagę - szczególnie, że ogólnie preferuję ten format.
06-12-2025, 07:55
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-12-2025, 08:01 przez Gieferg.)
CGI Paul Walker
Ale wycieli tez kretynski final jak mu Ruski boje brawo
06-12-2025, 11:22
Captain Skullet
Ruska publicznośc i tak dalej wiwatuje na cześć Rocky'ego, więc w sumie co za róznica?
06-12-2025, 11:58
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-12-2025, 11:59 przez Gieferg.)
CGI Paul Walker
Bo ten zachwyt dygnitarza to było ZA DUŻO. To bylo jak z piedolonej kreskowki :)
06-12-2025, 15:53
Dużo pisze
Liczba postów: 627
Liczba wątków: 0
To tylko kilka sekund, jednak tutaj też wolę wersję z Rocky vs Drago.
Ogólnie zajebistość czwóreczki polega na szybkim i teledyskowym montażu ze świetną muzą. Stallone widocznie zostawił wcześniej dużo materiału na stole montażowym i chciał to wykorzystać tworząc normalniejszy film, no na pewno na plus, że można zobaczyć wcześniej niewidziane sceny.
Gieferg, a patrząc na nową wersję jako na materiał do rozszerzenia czwórki jak to widzisz? Byłby z tego ciekawy fanedit? A:R chyba nie jest tu tak duzym problemem jak Snydercuta też przyciąłeś.
06-12-2025, 22:42
Captain Skullet
Dałoby się wystrugac jakieś sensowne definitive edition, ale roboty sporo (cała masa alternatywnych scen/ujęć i weź tu teraz siedź i decyduj które chcesz wykorzystać), a jakoś nie wydaje mi się ten nowy materiał tego wart. Zrobiłem coś takiego lata temu z Johnem Rambo ale tam róznic było nieporównywalnie mniej i AR był ten sam, a samo kadrowanie ujęcie po ujęciu żeby spasować jedno AR z drugim zajmuje w cholerę czasu.
Zresztą, ktoś już pewnie to i tak zrobił (inna sprawa jak, bo widziałem gdzieś takie amatorskie próby gdzie nawet wykadrować im się tego jak należy nie chciało).
Cytat:Bo ten zachwyt dygnitarza to było ZA DUŻO.
W dupie to mam prawdę mówiąc.
07-12-2025, 07:42
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-12-2025, 07:49 przez Gieferg.)
There Can Be Only One!
(07-12-2025, 07:42)Gieferg napisał(a): Cytat:Bo ten zachwyt dygnitarza to było ZA DUŻO.
+1
Rocky IV jest fajny bo to pierdolona zimno-wojenna kreskówka. Być może najważniejszy popkulturowo film opowiadający o tym konflikcie. Ze wszystkich części tę oglądałem za dzieciaka najczęściej i do dziś w trakcie nocnej jazdy autem potrafie zapuścić nieśmiertelny soundtrack. Absolute Cinema.
08-12-2025, 10:11
Dużo pisze
Liczba postów: 627
Liczba wątków: 0
@Gieferg, dlatego to brzmi ok:
https://fanedit.org/rocky-iv-the-extended-cut/
Cytat:The Blu-Ray for the original Rocky IV was used as the base, and the digital download of Rocky vs Drago was used for the added/alternate scenes. Rocky vs Drago scenes were cropped to 1920x1040 to align with the OG and massive color correction had to be done. Some grain was also added to the RvD scenes to look more like the OG.
Gość też był zawiedziony dotychczasowymi, amatorskimi faneditami i zrobił to podobno lepiej.
Jako, że czwórkę jakimś cudem ostatnio pominąłem przy powtórce, to chętnie odświeżę ją bo pasuje na święta jak ulał i dla kontrastu zapodam sobie alternative cut Sly'a a potem dopiero zobaczę jak wyszedł fanedit.
(08-12-2025, 10:11)Corn napisał(a): (07-12-2025, 07:42)Gieferg napisał(a): Cytat:Bo ten zachwyt dygnitarza to było ZA DUŻO.
+1
Rocky IV jest fajny bo to pierdolona zimno-wojenna kreskówka. Być może najważniejszy popkulturowo film opowiadający o tym konflikcie. Ze wszystkich części tę oglądałem za dzieciaka najczęściej i do dziś w trakcie nocnej jazdy autem potrafie zapuścić nieśmiertelny soundtrack. Absolute Cinema.
W sumie tak, cały film to cudowny teledysk ejtisowy i czysta frajda. Aha i Hearts of Fire to najlepszy kawałek z całej sagi, sorry Eye of the Tiger ;)
Na tę chwilę I>VI>III>IV>II>CII>V>CI, przy czym Creedy jeszcze nie miały powtórek, ale tym razem z wyciętymi scenami wlecą
08-12-2025, 18:09
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-12-2025, 18:09 przez samuuel.)
Uzurpator
Liczba postów: 1,502
Liczba wątków: 7
Youniverse
29-01-2026, 18:53
|