Ankieta: No to kto jest debe
Sly
Arnie
[Wyniki ankiety]

Schwarzenegger vs Stallone
Ale wiecie, że jest oddzielny temat o tym filmie na forum? :)

https://forumkmf.pl/Thread-The-Running-Man-1987--2811
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Oh shit nie zauważyłem :P Wnoszę o przeniesienie postów do stosownego tematu.

Odpowiedz
Jestem przeciw
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Jakoś po małej dyskusji w części superbohaterskiej o Batmanie i synie.. cały czas mi chodziło że widziałem już z kilka takich filmów..

...a potem mi w głowie "kliknęło"

"Over the Top" 1987 z Sylwkiem ^^

Sly to miał farta do filmów inspirujących sportowo. Najpierw zainspirował wielu bokserów swoim "Rockym" (serio, wielu pięściarzy poszło na salę treningową bo obejrzało ten film) a potem.. filmem "Over the Top" rozpoczął światowa modę na armwrestling.
Ponoć nie było wtedy tak dużych zawodów armwrestlerskich więc wymyślono je do filmu :) Richard Lee Zumwalt Jr, czołowy armwrestler zagrał Boba "Bulla" Harleya a legenda armwrestlingu - John Brzenk - był trenerem Sly'a i pojawił się w kilku scenkach.
Sama historia to właściwie familijniak o relacji ojca z synem połączony z filmem sportowym (armwrestling). Jako villaini występują zaborczy i bogaty dziadek który gardzi swoim zięciem, oraz niepokonany mistrz armwretlingu o odpowednio groźnym wyglądzie - "Bull" Harley.
Prosta acz odpowiednio poruszająca historia podbijająca emocje sportowymi zmaganiami. Jezu, kiedy ja to ostatni raz widziałem :p

Ode mnie 7,5/10 ;)

Odpowiedz
[Obrazek: images?q=tbn:ANd9GcSXPWD7oTGplDYMHIB16ob...t6O9XerA&s]

Zabojcy (1995)
rezyseria Donner a historia i scenariusz to BRACIA Wachowscy.
Powtorka po wieeelluuu latach. I zawsze cos mi w tym filmie nie gralo. I przypomnialem sobie co: nie moze sie zdecydowac CZYM chce byc: filmem na serio czy jakims luzackim buddy movie (dosyc pokręconym przez stosunek bohater- antybohater).
Stallone wypada tu kiepsko. W "Specjaliscie" wierzylem, ze moze byc zabojcą. Tu nie. Bo sam Stallone nie chce tego sprzedac, ze jest zly. Do tego jego "zakochanie" w wyrwanej jakby z innego filmu Moore.
Dużo to zła ale oglada sie bezbolesnie.
Naciagane 6/10
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
A ja mam sentyment do tego filmu, Banderas jest cudowny, 8/10.

Stallone tutaj gra bohatera praktycznie, zabójcę z refleksją, trudno oczekiwać Specjalisty, swoją drogą, nigdy tego filmu nie lubiłem, dawno go nie oglądałem, powinienem spróbować jeszcze raz, szczególnie ze względu na Stone i Woodsa.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Banderas jest niby luzakiem, ktorego każą nam lubic. Ba, nawet Sly darzy go szacunkiem i "przekazuje mu paleczkę". Ale to kurva psychol i morderca. Nie zwykly morderca. Psychol, ktory zabija niewinnych.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Ja tam bardzo lubię ten film. Banderas jest tutaj cudowny, musiał mieć niezły ubaw na planie i to czuc, wygląda jakby wyrwał się z Looney Tunes. Ogólnie dobry akcyjniak i jeden z lepszych filmów Stallona jeżeli chodzi o lata 90. Ode mnie też 8/10

Odpowiedz
(04-04-2025, 20:53)shamar napisał(a): Banderas jest niby luzakiem, ktorego każą nam lubic. Ba, nawet Sly darzy go szacunkiem i "przekazuje mu paleczkę". Ale to kurva psychol i morderca. Nie zwykly morderca. Psychol, ktory zabija niewinnych.

I dlatego jest tak fajną postacią, odejmij charyzmę i naturalny urok Bandersa i dostajesz generycznego antagonistę. Tutaj wszystko gra, stary wyga, spokojny, chłodno kalkulujący kontra młody, w gorącej wodzie kąpany młodzik chcący się wykazać.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz

Arnie z synem sobie dyskutują o różnych rzeczach.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Oliver Harper wysmazyl nowe RR w temacie Last Action Hero. Poprzednie mialo zaledwie kilkanascie minut, gdzie ten tytul, patrzac na skompikowana produkcje, zdecydowanie zaslugiwal na dluzsza i glebsza analize:

Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz

Odpowiedz
Arnold gra w reklamach jakiegoś tam sprzętu do majsterkowania. Ciekawe czemu. Bo net wyrzuca, że on ma majątek 1, 2 miliarda USD.

Odpowiedz
Zebys sie dziwowal :)

No dla kasy to chyba oczywiste. Majatek majatkiem, ale cash is king, takze bedzie miec na waciki.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
No, między innymi to właśnie dlatego ma taki majątek bo gdy miał okazję schylić się po pieniądze za reklamowanie czegoś to się schylał. :p
Arnie masę rzeczy reklamował

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości