Sledge Hammer!
Nie będzie przesadą, jeśli napiszę, że to najwspanialsza historia kiedykolwiek opowiedziana przez człowieka.

Główny bohater, ksywka Sledge Hammer, pracuje w policji, ma czarnoskórego szefa, który go ciągle opierdala za niszczenia mienia publicznego, rozmawia ze swoją bronią, kocha stosować przemoc i uważa, że jest dobra na wszystko. Do rozwiązywania najprostszych problemów wykorzystuje najbardziej brutalne metody.

Snajper w oknie wieżowca? Wysadź chałupę. Bandzior trzyma zakładnika na muszce? Postrzel zakładnika, a potem potraktuj bandziora miotaczem ognia. Niech się jara. W scenie z samobójcą stojącym na gzymsie budynku i szykującym się do skoku, Hammer najpierw strzela mu kilka razy pod nogi, a gdy ten wpada przez otwarte okno do pokoju, mówi do swojej partnerki:

"Uratowałem dzisiaj kolejne życie. I nawet nie opróżniłem całego magazynka."

Kto pisał te dialogi? John Steinbeck scenopisarstwa?

Wszystkie epizody (~25 minut każdy) są na tubie. Widziałem na razie 4 losowe odcinki, które sprawiły, że w moim sercu znowu zagościło słońce. Pilot:

Odpowiedz
Szefem oczywiście jest wściekły murzyn. :)
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Hammer to mój nowy guru-przewodnik. Rozmowa z dziennikarką po napadzie na sklep:

- Inspektorze Hammer, może nam pan powiedzieć, co się stało?

- Byłem w sklepie, gdy tych dwóch bandziorów weszło. Mieli strzelby i grozili sprzedawcy, więc wyciągnąłem mojego Magnuma i zabiłem obu. Potem kupiłem trochę jajek, mleko i takie małe pomidorki.

- Ale czy to naprawdę było konieczne?

- Oczywiście. Nie zrobiłem jeszcze żadnych zakupów.

hahahahaha mega boss :)

Odpowiedz
W ciul dobre :D Miejscami nawet lepsze od Police Squad. Aż dziw, że do tej pory jakoś to przegapiłem.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
I aż 41 epizodów - sam się chyba za to zabiorę :)

Odpowiedz
Zajebiste to jest :)
Why are you firing wallnuts at me?

Odpowiedz
Swiat sie konczy, Mentalowi podobaja sie spoofy - pamietam jak kilka late temu fikal, ze to absolutnie nie jego poczucie humoru, no ale postac Sledge Hammera is mental, wiec wszystko jasne :)

Serial ogladalem wieki temu, losowe epizody, nigdy nie zabralem sie za calosc. Pomysl w ciul dobry, ale aktor (nie postac), to cienki bolek, masa dowcipow zmarnowana, bo miejscami rezyseria i komediowy timing zwyczajnie leza. Mimo wszystko warto sie zapoznac, bo w serialu znajdzie sie sporo scen perelek, choc czasem trzeba przebrnac przez gagi nietrafione, tani slapstick, oraz te zwyczajnie niesmieszne.

Najlepszy tekst, to ten o paczkach:

"Now, your stereotypical donut is nothing but dough and sugar fried in fat, am I right? Now that fat gums up your arteries and goes to your brain, and you turn liberal. And the next thing you know, Barry Manilow is on the turn-table and you're not going to work and you're voting for gun control. You see what I'm saying? You see the connection? That's why I eat granola." - zawsze rozbraja :)

Tutaj doku:

Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Buczo, nie dotarłem do tej sceny jeszcze. Ale leże rozjebany :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości