![]() |
|
Sledge Hammer! - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22) +--- Wątek: Sledge Hammer! (/Thread-Sledge-Hammer--3852) |
Sledge Hammer! - Mental - 10-01-2015 Nie będzie przesadą, jeśli napiszę, że to najwspanialsza historia kiedykolwiek opowiedziana przez człowieka. Główny bohater, ksywka Sledge Hammer, pracuje w policji, ma czarnoskórego szefa, który go ciągle opierdala za niszczenia mienia publicznego, rozmawia ze swoją bronią, kocha stosować przemoc i uważa, że jest dobra na wszystko. Do rozwiązywania najprostszych problemów wykorzystuje najbardziej brutalne metody. Snajper w oknie wieżowca? Wysadź chałupę. Bandzior trzyma zakładnika na muszce? Postrzel zakładnika, a potem potraktuj bandziora miotaczem ognia. Niech się jara. W scenie z samobójcą stojącym na gzymsie budynku i szykującym się do skoku, Hammer najpierw strzela mu kilka razy pod nogi, a gdy ten wpada przez otwarte okno do pokoju, mówi do swojej partnerki: "Uratowałem dzisiaj kolejne życie. I nawet nie opróżniłem całego magazynka." Kto pisał te dialogi? John Steinbeck scenopisarstwa? Wszystkie epizody (~25 minut każdy) są na tubie. Widziałem na razie 4 losowe odcinki, które sprawiły, że w moim sercu znowu zagościło słońce. Pilot: RE: Sledge Hammer! - Corn - 10-01-2015 Szefem oczywiście jest wściekły murzyn. :) RE: Sledge Hammer! - Mental - 11-01-2015 Hammer to mój nowy guru-przewodnik. Rozmowa z dziennikarką po napadzie na sklep: - Inspektorze Hammer, może nam pan powiedzieć, co się stało? - Byłem w sklepie, gdy tych dwóch bandziorów weszło. Mieli strzelby i grozili sprzedawcy, więc wyciągnąłem mojego Magnuma i zabiłem obu. Potem kupiłem trochę jajek, mleko i takie małe pomidorki. - Ale czy to naprawdę było konieczne? - Oczywiście. Nie zrobiłem jeszcze żadnych zakupów. hahahahaha mega boss :) RE: Sledge Hammer! - Mefisto - 12-01-2015 W ciul dobre :D Miejscami nawet lepsze od Police Squad. Aż dziw, że do tej pory jakoś to przegapiłem. RE: Sledge Hammer! - Snuffer - 12-01-2015 I aż 41 epizodów - sam się chyba za to zabiorę :) RE: Sledge Hammer! - jarod - 12-01-2015 Zajebiste to jest :) RE: Sledge Hammer! - Bucho - 12-01-2015 Swiat sie konczy, Mentalowi podobaja sie spoofy - pamietam jak kilka late temu fikal, ze to absolutnie nie jego poczucie humoru, no ale postac Sledge Hammera is mental, wiec wszystko jasne :) Serial ogladalem wieki temu, losowe epizody, nigdy nie zabralem sie za calosc. Pomysl w ciul dobry, ale aktor (nie postac), to cienki bolek, masa dowcipow zmarnowana, bo miejscami rezyseria i komediowy timing zwyczajnie leza. Mimo wszystko warto sie zapoznac, bo w serialu znajdzie sie sporo scen perelek, choc czasem trzeba przebrnac przez gagi nietrafione, tani slapstick, oraz te zwyczajnie niesmieszne. Najlepszy tekst, to ten o paczkach: "Now, your stereotypical donut is nothing but dough and sugar fried in fat, am I right? Now that fat gums up your arteries and goes to your brain, and you turn liberal. And the next thing you know, Barry Manilow is on the turn-table and you're not going to work and you're voting for gun control. You see what I'm saying? You see the connection? That's why I eat granola." - zawsze rozbraja :) Tutaj doku: RE: Sledge Hammer! - Mental - 12-01-2015 Buczo, nie dotarłem do tej sceny jeszcze. Ale leże rozjebany :) |