Spartacus: Blood and Tits
Ja nie wiedziałem, ale mi się podoba ;)

Odpowiedz
Jako postać spoko, może być. Choć nie wiem czy był takim "czubem"

Ale nie mogli dać kogoś innego albo wymyślić jakiejś postaci?
Skoro go tam nie było to po cholerę az taka fikcja.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Mi też nie podoba się Cezar. Postać dziwaczna, zupełnie nie przypominająca prawdziwego Cezara. Serial mógł spokojnie obejść się bez niego.
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
"Krassus wraz z wówczas jeszcze młodym i niedoświadczonym Juliuszem Cezarem zapędził Spartakusa na cypel Italii, gdzie rozpoczął wznoszenie fortyfikacji w celu odcięcia mu drogi powrotnej."

http://romanum.historicus.pl/powstanie_spartakusa.html

Jeśli to prawda to cofam zarzuty.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Odcinek 3

- Za dużo siusiaków i wciskania siusiaków nie tam gdzie trzeba (jak na moje gusta, wiadomo - co kto lubi).
- Fajnie, że Crixus chyba jakiś wąteczek będzie miał.
- Szkoda, że wiadomo kto jednak nie został przerobiony na ścierwo.
- Piraci całkiem fajni.

Odpowiedz
Ilość siusiaków nie razi, wręcz chcę więcej.
To, gdzie trafiają (czasami) mnie nie martwi.
Reszta, jak zwykle.
Calcat iacentem vulgus

Odpowiedz
Ogladalem wczoraj na TV Puls. Omg jaka zajebioza puszczaja to bez cenzury :D po godz. 23, az sie chce ogladac, TV Puls w ogole zaczyna sie rozkrecac jak dla mnie. Serial moze mnie narazie nie powalil, efekty CGI sa bardzo slabe, ale charakteryzacja ok, bohaterowie mam nadzieje ze sie rozkreca, a i cycki Lucy Lawless rzadza :) (marzenie z dziecinstwa zeby Xene zobaczyc w calej okazalosci).

Odpowiedz
Ten serial jest genialny w swojej prostocie: seks i przemoc. A to jest tanie i łatwe, na cholerę CGI jak można zarzucić gołą laseczką i facetami obcinającymi sobie różne członki :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
To ja rzeknę odnośnie odc. 3x04.

Trochę to wytraca rozpęd i sam motyw z Cezarem (bez spoilerów) też taki jakiś z czapy.
W ogóle to ten Cezar wciąż wygląda jak z lekka upośledzony przyczłap.

Odpowiedz
Czwarty odcinek faktycznie trochę zwalnia, ale tylko po to, żeby w piątym ostro przyśpieszyć. Obydwa odcinki niezłe, podoba mi się też wątek, który raczej obstawiałem, że będzie słaby czyli syna Krassusa.

Odpowiedz
Półmetek...
Dziwne uczucie. Z 1. strony pewne rzeczy mogą się nie podobać a z 2. szkoda, ze to już koniec. Tego przyszłego spin-offu z tym cherlakiem nie liczę. Wcale nie mam ochoty oglądać.

To teraz wypatrywać jak zaczną ginąć główni bohaterowie. Bo chyba nie wykończą wszystkich w ostatnim.

PS - oni na Pulsie puszczają 1 odcinek ocenzurowany a 2 nie?
Gdzie tu sens?

PS 2 - Andy jednak był o niebo lepszy od tego klocka.

Odpowiedz
Wczoraj lecial 1 odcinek nieocenzurowany :P a ostatnio puscili chyba 2 odcinek nieocenzurowny :) mindfuck

Odpowiedz
No to zajebiście. Oglądając premierowo masz 1. - ocenzurowany i 2. - nie. Ale 1. - nieocenzurowany możesz obejrzeć se kilka dni później.

Odpowiedz
Po co oglądać serial w telewizji? :)

Odpowiedz
Po to żeby inni obejrzeli go w necie :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
(07-03-2013, 17:42)Azgaroth napisał(a): Po co oglądać serial w telewizji? :)

Np. po to, żeby se przypomnieć, objrzeć z lektorem (choć zapewne to popłuczyny przy dziełach ludzi z hataka) i potwierdzić to ->

(07-03-2013, 14:55)shamar napisał(a): ...Andy jednak był o niebo lepszy od tego klocka.[/b]

Dobry odc. Czuć nadchodzący epicki koniec. Momentami ogląda się to jak film kinowy a nie serial.
A przeskok jakościowy w CGI jest ogromny.

Odpowiedz
3x07

Odcinek dosyć nudny ale można to tłumaczyć tym, że miał głównie pokazać wycieńczenie i był wstępem przed ostateczną rozgrywką.

Odpowiedz
Shamar weź obejrzyj drugi raz ten odcinek bo pokiełbasiło Ci się wszystko i kapkę pitolisz bez ładu i składu.

Całościowo sezon jest według mnie bardzo dobry, mniej intryg ale ciekawe gierki taktyczne, znacznie lepsze CGI, w końcu jakiś inny repertuar muzyczny, szczególnie w tym odcinku podczas walk. Końcówka zapowiada się pysznie bo jestem niemal pewien, że nie spartolą zakończenia.
Hide, listen, watch, learn? And when the time is right, strike from the shadow...

Odpowiedz
Tak bywa jak się trzeba skupiać na czytaniu.

(19-03-2013, 12:40)melchet napisał(a): ... znacznie lepsze CGI, w końcu jakiś inny repertuar muzyczny,

No. To są fakty. Wystarczy zerknąć na Pulsie w 1 serię. CGI niebo a ziemia.
Kilak nowych motywów muzycznych też świetnych a jakże innych.

Odpowiedz
Bardzo dobry odcinek chociaż żałuję, że nie mają większego budżetu na te duże walki bo są one pokazane tak na szybko, ciach ciach i pozamiatane. Co mi się rzuciło mocno w oczy to paradoksalnie coraz mniejsza ilośc juchy w stosunku do liczby padających trupów (w poprzednim odcinku było podobnie). Spodziewałem się raczej basenu i rzeki w masowych starciach a tu panowie zaskoczyli i nie przegięli pały na szczęście.

Tak na szybko jeszcze kilka spraw:
No i niestety już tylko dwa odcinki. Przewiduję, że kolejny będzie spokojny i zrobią sobie porządki w większości wątków a dopiero w ostatnim dojebią po całości. Oby finał był przynajmniej na poziomie finału GotA

Hide, listen, watch, learn? And when the time is right, strike from the shadow...

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon