Nowy
Liczba postów: 320
Liczba wątków: 29
Sobie pozowle zacytować coś co kiedyś napisałem :
ZWIASTUN SPIDER-MANA 4
(Spider-man i Sandman na dachu)
Sandman - Peter, musimy porozmawiać. Pamiętasz jak ci mówiłem że to ja zabiłem twojego wuja?
Peter â TakâŚ
Sandman â Kłamałem.. To ktoś inny to zrobił.
Peter - Jak brzmi jego imię?
Sandman â To...
(inna scena, Peter w biurze Jamisona)
Pan Jamiosn - Peter, oto zdjęcia których szukałeś. Jasno wynika z nich iż PRAWDZIWYM zabójcą twojego wuja jest...
(inna scena, ciocia May na łożu śmierci )
Ciocia May - Umieram Peter... Ale nim umrę chcę ci zdradzić sekret...
Peter - Czy wie ciocia kto zabił wuja?
Cicoa May â Tak Peter... To... To... (umiera)
Peter - MÓW!! MÓW !!
Dr. Conors - Ja ci powiem kto to zrobił... Zabójcą jest...
(inna scena)
Peter - Słyszałem że wie Pan kto zabił mojego wujka...
Detektyw Garrett - Eeee... Nie?
Peter - O, pardon...
(inna scena, pada deszcz, Peter na środku ulicy, zrywa koszule)
Peter - Kto do cholery wkońcu zabił mojego wujka!?
(inna scena)
Scorpio - Tak Peter, pora byś poznał prawdę. To JA go zabiłem...
Kingpin â Co? Jak Ty mogłeś go zabić, skoro to Ja go zabiłem?
Dr.Octapus - A nie bo ja!
Thing z F4 - Ta, ty to się najbardziej nadajesz... To Alicja go zabiła!
Alicja Masters - Ale Ben, ja...
Thing - Cicho! Tu chyba można coś wygrać...
Black Cat â O cześć! Co? O zabijaniu gadacie? Bo ja to na przykład cztery lata temu wujka Petera Parkera zabiłam...
Beyonder - Chych? Ty też!?
Carnage - Ja go zabiłem!
Flash Thompson - Ja go zabiłem!
Stan Lee - Ja go zabiłem!
Niewolnik #4 - Ja jestem Spartakusem!
Debra Withman â Ja...
Peter â DOJŚĆ!!! Cholera! Dobra! Sam go zabiłem! Słyszycie? JA! Koniec tematu! Odwalcie się wszyscy! Co to, cholera? W Spider-manie innych wątków nie ma?
Mary Jane - Właśnie! A może naprawdę jestem klonem!
Peter â Chociaż by... Chę?
Mary Jane - Nic, nic...
WKRÓTCE W KINACH!
11-09-2007, 14:41
Talking Head
Liczba postów: 16,007
Liczba wątków: 264
Cytat:Carnage - Ja go zabiłem!
Flash Thompson - Ja go zabiłem!
Stan Lee - Ja go zabiłem!
Niewolnik #4 - Ja jestem Spartakusem!
Świetne. :)
11-09-2007, 14:43
Spider-Man 3 How It Should Have Ended
29-09-2007, 01:16
Nowy
Liczba postów: 65
Liczba wątków: 3
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Świetna parodia filmu w dość rzadkiej dla tego typu rzeczy formie:
07-09-2008, 20:13
Miami Vice
Liczba postów: 8,059
Liczba wątków: 43
Spider-man 3 do dziś myślałem że "Batman i Robin", "Kobieta Kot" czy "Ultraviolet" to najgłupsze filmy jakie oglądałem...ale nie. Najbardziej niespójny, nielogiczny, niesmaczny i budzący litość scenariusz świata za setki milionów, nie widziałem nigdy "Martwego zła" i dobrze mogę śmiało powiedzieć że Sam Raimi to reżyser-debil i nie mieć wątpliwości...Parada kompletnych nieporozumień obsadowych, Venom czyli w świecie Marvela odpowiednik Jokera, mówi głosem jakiegoś kastrata z seriali dla dziewic, Spider-men to w dobrej wersji cipa, a w złej kompletny debil, o motywacji postaci i ich nielogicznych zachowaniach nie warto pisać bo to brzmi tak jakby było co analizować, logika wydarzeń: koleś nie ginie od wybuchu ale umiera bo przebili go latawcem, poznawanie twarzy osoby stojącej z 40 metrów wyżej, eksperymenty fizyczne zmieniające zwykłych ludzi w piasek, pozostaja niezauważone...taa, nawet jak na komiks to za dużo. Jeżeli kiedykolwiek będę miał dziecko to będę cenzurował filmy, żeby nie obejrzało czegoś tak zdebilałego. Napisałem jakiś czas temu złe słowa o "Ghost Rider" to był zły film ale przy Spider-manie 3 to jednak był dobry film :twisted:
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D
10-11-2009, 00:23
Banned
Spider-Man 3 jest najlepszy z całej trójki. Zaskarżcie mnie.
10-11-2009, 00:37
Stały bywalec
Liczba postów: 1,858
Liczba wątków: 48
A ja się pozwolę nie zgodzić :) Owszem, Spider-Man 3 to z pewnością najsłabsza część całej trylogii, ale broni się pod pewnymi względami. Przede wszystkim dojrzałą jak na komiks fabułą, która stara się - średnio jej się to udaje, ale próbuje - opowiedzieć o dojrzałych problemach i o prawdziwych relacjach między trojgiem ludzi. To, że ta relacja jest niepotrzebnie skomplikowana, dodatkowo przebijana bezsensownymi walkami ze złymi bossami to już inna sprawa. Ale akurat ten aspekt filmu, zwłaszcza relacji między Peterem a Harrym, bardzo mi się podobał. Poza tym sama mroczna strona Spider-Mana pokazana przez czarny kostium była fascynująca - choć szkoda, że Peter w tym wydaniu przypominał emo :P Reszta jest faktycznie nędzna, ale nie dlatego, że straszy głupotą, tylko raczej złym wykonaniem. Film jest za długi; fabuła jest niepotrzebnie pokomplikowana; zamiast trzech antagonistów wystarczyłby jeden, maksimum dwóch (Venom to przegięcie) i puenta zupełnie nie "klika" tak jak powinna. Itd. Ale nie jest to film głupi, co to to nie :P
Aha, podobało mi się nawiązanie do komiksowego Eddiego Brocka, który był pewien, że jako Venom wypełnia wolę Bożą :)
10-11-2009, 00:38
There Can Be Only One!
Liczba postów: 10,956
Liczba wątków: 15
Najlepsza jest jedynka, man... . Lubię ją głównie ze względu na ogromną wartość sentymentalną :]
10-11-2009, 00:38
Miami Vice
Phil napisał(a):Spidey 3 to dosyć głupiutki film, a bardzo (bardzo!) przyjemny w odbiorze moim zdaniem.
:shock:
Phil napisał(a):No i SM3 ma zdaje się jeden z dojrzalszych-lepszych motywów w kinie Marvela - Harry'ego Osborna.
Koleś który che zabić Spider-mena, zapomina o tym, chodzi ciągle uśmiechnięty, wybucha ale nie ginie tylko lekko szpeci buźkę, pomaga swojemu oprawcy a później ginie w żałosny sposób...Szalenie dorosłe. Przecież ta postać nawet jak na komiks jest absurdalna.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D
10-11-2009, 00:41
Banned
Rodia napisał(a):Poza tym sama mroczna strona Spider-Mana pokazana przez czarny kostium była fascynująca - choć szkoda, że Peter w tym wydaniu przypominał emo
Jaka mroczna strona? Nowe uczesanie i ciuchy to nie strona osobowości ale image. I co tam fascynującego, rzygogenne ruchy taneczne czy może, niech się zastanowię, rzygogenne ruchy taneczne?
Dżizas.
10-11-2009, 00:41
Miami Vice
Cytat:Spider-Man 3 jest najlepszy z całej trójki. Zaskarżcie mnie.
To sarkazm...prawda??
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン
10-11-2009, 00:44
Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
Mierzwiak napisał(a):Rodia napisał(a):Poza tym sama mroczna strona Spider-Mana pokazana przez czarny kostium była fascynująca - choć szkoda, że Peter w tym wydaniu przypominał emo
Jaka mroczna strona? Nowe uczesanie i ciuchy to nie strona osobowości ale image. I co tam fascynującego, rzygogenne ruchy taneczne czy może, niech się zastanowię, rzygogenne ruchy taneczne?
Mnie się podobało jedynie jak przechwycił granat i Osborna i mu go odrzucił prosto w twarz. To było ładne i poważniejsze. W ogóle cała scena była spoko. Najlepsza z tego słabego filmu.
10-11-2009, 00:48
Banned
SonnyCrockett napisał(a):To sarkazm...prawda??
Nie. Jedynkę i dwójkę uważam za tak wielkie kupy, że SM3 jest przy nich najlepszy. I tyle.
Innymi słowy świadczy to wyłącznie o poziomie serii. Tada!
10-11-2009, 00:51
Miami Vice
Dyskusja nie warta tego filmu, jest zdebilały i koniec. :razz:
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン
10-11-2009, 00:57
Stały bywalec
Liczba postów: 13,444
Pamiętam jak byłem na trzeciej części w kinie. W scenie na moście z Parkerem i Mary Jane myślałem że zleję się ze śmiechu. Ogólnie cały film jest słabizną, a dowodem na to jest szybka premiera "megahitu" na Polsacie.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
10-11-2009, 11:21
Don Sinatio
Liczba postów: 2,953
Liczba wątków: 11
No ale film swoje w kinach zarobił i czwórka już jest kręcona. Dziwi mnie, że znowu gra Maguire, przeciez jest już stanowczo za stary.
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.
10-11-2009, 12:20
Don Sinatio
Liczba postów: 2,953
Liczba wątków: 11
Tylko, że Peter Parker w komiksie to cały czas nastolatek, a Maguire ma już prawie 35 lat. Kirsten Dunst pasuje jeszcze wiekowo do roli i mogłaby zostać jako Mary Jane.
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.
10-11-2009, 14:01
Stały bywalec
Liczba postów: 1,092
Liczba wątków: 7
Cały czas czekałem na Venoma. Gdy już się pojawił, to go spieprzyli dokumentnie i dodatkowo potraktowali po macoszemu (mówię o schwarz charakterze, nie symbioncie). Teraz Spidery praktycznie dla mnie nie istnieją.
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church
10-11-2009, 14:43
There Can Be Only One!
Liczba postów: 10,956
Liczba wątków: 15
Cytat:Tylko, że Peter Parker w komiksie to cały czas nastolatek, a Maguire ma już prawie 35 lat.
Peter w komiksie jest już po 30tce i pracuje (tzn jak ostatni raz czytałem te parę lat temu pracował) w szkole jako nauczyciel chemii/fizyki.
10-11-2009, 20:34
|