Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Spider-Man Far From Home (2019)

I jeszcze bonus:

que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
[Obrazek: gYI60q6.jpg]
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz

Szkoda, że nie dali mu małego tupecika w stylu Woody'ego Harrelsona, bo JJJ bez włosów, to jak Stark bez bródki.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
W punkt.

que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
No w sumie. Zanudza prawie tak jak ten film.

Odpowiedz
Spore rozczarowanie. Niby mamy tutaj świetny worldbuilding i teoretycznie lekki epilog do Endgame (Ant-Man 2 dużo lepiej spełnił podobną rolę), powracają sympatyczni, idealnie obsadzeni aktorzy.

Całość jednak nie wybrzmiewa równie dobrze jak jedynka. Teledyskowy montaż i bardzo ogólnikowo poprowadzona fabuła sprawia, że brakuje serducha, które cechowało Homecoming, a postacie nie mają okazji zabłysnąć. A szkoda, bo obsada i chemia między aktorami są tutaj największymi atutami. Obowiązkowe sceny akcji uniemożliwiają rozwinięcie im skrzydeł, a sama akcja jest całkiem nieciekawa i wypruta z emocji.

Gyllenhaal to nie Keaton i jego Vulture. Choć Mysterio jako postać został dość sprytnie zupdate'owany do współczesności, cała intryga natychmiast się rozpada po kilku sekundach zastanowienia (jak przeoczono ogromne temperatury, jakie powinien wytworzyć golem magmy?). Okulary Starka to wątek, który praktycznie przeskakuje rekina i co gorsza, zdaje się nie pociągać za sobą żadnych konsekwencji. Jak można powierzyć nastolatkowi szpiegowsko-wojskowy system, który podejrzanie przypomina ten, który Cap rozwalił w Winter Soldierze?

Spider-Man jako Iron Boy zaczyna powoli męczyć i słabują też wspomniane sceny akcji, poza schizami Mysterio kompletnie nie wykorzystują potencjału Pająka. Holland i Zendaya są super, ale zasługują na lepszy film.

Słabe 6/10 i niepokojąca obserwacja - poza Infinity War i Endgame (a dla mnie również Ant-Manem 2), ostatnie filmy z MCU zaliczają ostry spadek jakości. Black Panther, Captain Marvel, teraz Far From Home. Czyżby magia się kończy?
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Jak dla mnie po 2017 (gdzie Marvel był ogólnie w niezłej formie) roku poza Avengersami nie było w MCU żadnego dobrego filmu, a Spider-Man był chyba najsłabszy z tego wszystkiego (przy okazji to pierwszy Marvel od początku 2017 roku, którego nie chciałem blu do recenzji, bo jakoś szkoda mi czasu na jej pisanie).
Ostatni dobry solowy film to Ragnarok.

Odpowiedz
https://heroichollywood.com/jk-simmons-spider-man-mcu-movies/

JK Simmons ma podpisany kontrakt na udział w kilku kolejnych projektach MCU, chociaż studio nie ma obowiązku umieszczenia go w nich. Trzeba też pamiętać, że sporo mówi się o tym, że pojawi się także w Morbiusie. Naprawdę jestem ciekaw czy za kilka lat nie dostaniemy, korzystającego z multiversum, crossovera łączącego Morbiusa, Venoma i kilku Spider-manów (bo czemu nie?) a Simmons z Keatonem nie beda pełnić roli łączników.

Odpowiedz
Mi się marzy jakieś cameo albo drugoplanowa rola Maguire'a jako starszego Spider-Mana w stylu tego ze Spider-Verse, fani trylogii Raimiego mają nadzieje na jego występ w Doctor Strange 2 jeśli naprawdę poruszą wątek Multiverse co nie wydaje się aż tak nieprawdopodobne.

Odpowiedz
Nie spodziewałbym się czegoś takiego w DS. Raczej jakąś wyraźną sugestie (lub nawet wspominanego Simmonsa), jak będą chcieli przywrócić któregoś ze Spiderów to oprą na tym kampanie reklamową i na pewno umieszczą tam też Hollanda. Dlatego ja obstawiam po prostu aktorką wersje Spider-Verse w przyszłości.

Odpowiedz
Powtórka weszła trochę lepiej, z pewnymi rzeczami zdążyłem się pogodzić, humor jakoś lepiej na mnie działał, ale finałowe starcie jest wciąż beznadziejnie nudne.

4/10 -> 5...6...jednak 5/10 i ciągle najsłabszy z aktorskich filmów o Pajączku (ale wciąż lepszy od tej badziewnej animacji nad którą się pół forum spuszczało).

Odpowiedz
(11-07-2020, 17:23)Gieferg napisał(a): (...)(ale wciąż lepszy od tej badziewnej animacji nad którą się pół forum spuszczało).
Dzisiaj wlatuje powtórka - film cały czas dostarcza mi tyle samo radości :)
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
U mnie powtórki Spider-Verse nie będzie nigdy. Myślałem, że zdechnę z nudów.
Za to do Far From Home jeszcze wrócę, choć raczej nieprędko.

Odpowiedz
Ależ to było... Fatalne. Ten film składa się właściwie z samych.minusow więc nie ma sensu wymieniać.

A zaintrygowały.mnie tez 2 kwestie: od kiedy Parker jest nieśmiertelny oraz po ch... islamski ciemnogród tam.wsadzili?

Marvelowska plastik.sieczka. Daję 3/10 bo 2 zarezerwowane jest dla Pantery
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Nic ciekawego, ale na końcu pojawia się glitch który od razu kojarzy się z "Into the Spider-Verse".

Pół roku do premiery, nie ma nawet teasera, obstawiam, że jak w Lokim wreszcie zrobią porządek z Multiversum to dopiero pojawi się trailer do No Way Home.

[twitter]https://twitter.com/spideysnews/status/1404471774394290177?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1404471774394290177%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=[/twitter]

Odpowiedz
Dajcie wreszcie ten trailer! :o

[twitter]https://twitter.com/SpiderMan3news/status/1406174514380148737?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1406174514380148737%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=[/twitter]

Odpowiedz
Co chwila pojawiają się fotki fanów z Tobeyem w NY i podobno Holland i Garfield też tam lecą, więc jest duża szansa, że wszyscy troje pojawią się w jakimś programie by oficjalnie ogłosić Spider-Verse i zaprezentować zwiastun. Pierwsze trailery do Homecoming i Far From Home też pojawiały się w jakichś talk showach z udziałem Hollanda.

[Obrazek: E41eLQJWUAobxOf?format=jpg&name=small]

Odpowiedz
„Wszyscy trzej” jak już, chyba że któryś nagle stwierdził, że jest dzierlatką :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Jak dla mnie Into the Spider-Verse 2 > No Way Home.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon