Spider-Man Trilogy (2002-2007)
Filmowy kostium Spider-Mana, którego nie przebiją już chyba żadne kinowe wcielenia tej postaci, teraz lepiej, panie Ledger?

Odpowiedz
Mój zachwyt? Oceny 7/10 i cała encyklopedia rzeczy które zrobiłbym w nich inaczej trudno nazwać zachwytem, a ta fotka podoba mi się od czasu, gdy zobaczyłem ją po raz pierwszy w Cinemie :)

Odpowiedz
Kurcze, właśnie miałem pisać, że pamiętam ją z Cinemy z końca 2000, albo początku 2001 roku. To był mój pierwszy kontakt z kinowym Spider-Manem. Wiadomo, że na tym forum zwroty akcji jak u Hitchcocka, ale to nie jest nagła miłość tylko przeskoczenie z "ale to jest totalne gówno" na "nie jest aż tak źle jak zapamiętałem".

Co do kostiumu, dla mnie idealna byłaby hybryda tego ze Spider-Mana 2 i TASM 2. Nowy kostium Garfielda jest bardzo dobry, "oczy" są wręcz wspaniałe, ale mam wobec niego trzy zarzuty:
-emblemat jest nieco za nisko, w S-M2 znajduje się na lepszej wysokości, do hybrydy wszedłby znak pająka z TASM2
-w niektórych scenach i na niektórych fotografiach czerwony przechodzi w jakiś dziwny, niezbyt przyjemny dla oka odcień bordowego (kostium u Raimiego miał za to tendencje do przechodzenia w pomarańczowy kolor)
-pajęczyna jest zbyt mało wyraźna, najlepsza jest ta w S-M1, gdzie najmniej ucieka w jakieś srebrne klimaty

Odpowiedz
(21-04-2014, 11:14)Szaman napisał(a): Nowy kostium Garfielda jest bardzo dobry, "oczy" są wręcz wspaniałe
Zgadzam się, oczy są u niego najlepsze, ale chciałbym jeszcze wspomnieć o czymś innym: o sylwetce. Spider-Man Tobeya po prostu wygląda lepiej, przynajmniej w moich oczach, patykowaty Garfield prezentuje się zbyt zwyczajnie, co w połączeniu z okropnym kostiumem w TASM daje naprawdę marny efekt.

Odpowiedz
Do kostiumu z TASM nie mam żadnych zastrzeżeń.

Cytat:-w niektórych scenach i na niektórych fotografiach czerwony przechodzi w jakiś dziwny, niezbyt przyjemny dla oka odcień bordowego (kostium u Raimiego miał za to tendencje do przechodzenia w pomarańczowy kolor)

Niebieska częśc kostiumu też przechodziła w jakieś nie wiadomo co. W MoS też jest taki problem, strój eSa wygląda świetnie w tych ujęciach, w których jest ciemno niebieski, a tak se, gdy przechodzi bardziej w zielony co się bardzo często zdarza.

Odpowiedz
Z tymi kolorami to mowa o jakichś pojedynczych ujęciach, czy całych scenach? Bo pamiętam, że podczas walki na pociągu u Raimiego kostium miał jakby zupełnie inne kolory, a tak poza tym to nic takiego nie przychodzi mi do głowy.

Odpowiedz
(21-04-2014, 12:01)Mierzwiak napisał(a):
(21-04-2014, 11:14)Szaman napisał(a): Nowy kostium Garfielda jest bardzo dobry, "oczy" są wręcz wspaniałe
Zgadzam się, oczy są u niego najlepsze, ale chciałbym jeszcze wspomnieć o czymś innym: o sylwetce. Spider-Man Tobeya po prostu wygląda lepiej, przynajmniej w moich oczach, patykowaty Garfield prezentuje się zbyt zwyczajnie, co w połączeniu z okropnym kostiumem w TASM daje naprawdę marny efekt.
To ciekawe, bo Garfield wcale nie jest jakoś szczególnie patykowaty, a do roli dopakował całkiem nieźle. Taki nienaturalny wygląd Pająka jest kompletnie zamierzony i mnie osobiście znacznie bardziej się podoba. Po pierwsze wyróżnia Spider-Mana na tle innych herosów - wyglada jak nastolatek w kostiumie, nie jak atleta. Po drugie wygląda bardziej pajęczo, osobliwie. Po trzecie przypomina mi to komiksy z Ultimate Spider-Man, gdzie sens jego wyglądu właśnie taki był - miał wyglądać dziwniej, inaczej i jak nastolatek.

Odpowiedz
;)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KUkdEV9_O_s[/youtube]

Odpowiedz
ZA-JE-BIS-TE! :D

Odpowiedz
Od 20:30, reakcja statystki na Spider-Mana. WTFLOL!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QkHsm9iEr5U[/youtube]

Plus:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FW81kcccBqw[/youtube]

Odpowiedz

nie wiem czy ktoś nie wrzucał, ale ciężko się nie zgodzic.
Mimo, że starsze części miały swój urok, to jednak nowe są mimo wszystko lepsze.

Odpowiedz
Ahaha, dobra dobra.

Odpowiedz
[Obrazek: a8YOZ7p_460s.jpg]

:)

Odpowiedz
The Amazing Widmo Man
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Bardzo dobry materiał o klasycznej trylogii:

Odpowiedz
Coś pięknego. Nie wiedziałem czy oglądać w całości, w końcu trwa 72 minuty, ale jak zacząłem przeleciał do końca szybciej niż się spodziewałem. Polecam.

Odpowiedz
Storyboardy do "Spider-Mana 4", gdzie wrogami mieli być Mysterio i Vulture. Fajny był motyw z łataniem kostiumu (mimo, że mocno spóźniony):
http://www.planethenderson.com/spiderman4/

Odpowiedz
Racja.

"Spider-Man 3" pomimo ogólnej krytyki i słabszego wyniku w USA, to na rynku światowym i tak jest najbardziej dochodowym filmem franczyzy. Gdyby Sony przestało się wtrącać i czwórka okazała się dobra, to pewnie do dziś by seria trwała. Nie zdziwiłbym się też, gdyby została powiązana z MCU.

Odpowiedz

:D

Odpowiedz
Uwielbiam tą trylogię, ma tyle samo plusów co minusów, ale koniec końców, można się dobrze bawić, zrelaksować i odciąć od świata. Pierwsza część jest fajna, ale czasami kicz jest przesadzony (do ciebie pije Goblinie), choć podoba mi się miejscówka ostatniej potyczki. Dwójka jest idealnie wyważona i posiada dużo humoru, dobrej akcji i ciepła które jak się domyślam chcą wnieść do nowego filmu Spider-man: Homecoming twórcy MCU. Z kolei trójka, wiadomo, dużo głupot, dużo niezgodności z komiksem w sferze zarówno wizualnej jak i fabularnej (dobry Sandman, emo Peter), ale... muszę powiedzieć, że z jakichś powodów, sam nie wiem czemu, ten film ogląda mi się ogółem o wiele lepie niż część pierwszą, a momentami nawet bym go wstawił razem z całym bagażem zalet i wad na pierwsze miejsce, jakiś dziwny urok ma ten film.
ps: muzyka... muzyka iście genialna w tej trylogii.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon