Star Trek
(26-05-2013, 18:43)Akaki napisał(a): musieli przewinąć, a potem jeszcze raz bo 3D nie zaskoczyło.

technologia przyszłości :D
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
(26-05-2013, 18:43)Akaki napisał(a): pierwsze dwie minuty filmu były na fioletowo (!)
Miałem tak na Silent Hill 2, na szczęście ktoś ze współwidzów interweniował u obsługi i naprawili to zanim zaczął się film. Kabelek im musiał wypaść ;)

Odpowiedz
(26-05-2013, 18:43)Akaki napisał(a): pierwsze dwie minuty filmu były na fioletowo (!), musieli przewinąć, a potem jeszcze raz bo 3D nie zaskoczyło. No ale nic to.
W Krakowskim CC 3D było, ale fioletowo-zielony obraz był w czasie reklam dopóki ktoś nie poszedł do obsługi i potem na starcie filmu (tu już szybciej ktoś z obsługi zareagował sam).

Ogólnie trochę głupawo, trochę film w pośpiechu zarzucający widza... stuffem. I milion lens flar, podobnie jak w przypadku "delikatnych nawiązań" do poprzednich treków nie wiem już czy to parodia czy co, ale miejscami to walenie po oczach widowni światłem było groteskowe.

Aha a facetowi z padaczką/owsikami/hemoroidami z tylnego rzędu życzę powrotu do zdrowia. Najlepiej z daleka od sal kinowych.

Muszę chyba się przespać z tym filmem, może też obejrzeć klasyka dla porównania...

Odpowiedz
"I rode a tank, held a general's rank, when the blitzkrieg raged, and the bodies stank."

Odpowiedz
Jeszcze jedno pytanko - nie śledziłem za dużo informacji przed premierą... Jak dużym spoilerem jest tożsamość łotra, czy to było wiadome powszechnie i mogę tym walić w recenzji czy lepiej nie?

Odpowiedz
Taka sama tajemnica, jak tożsamość Mirandy Tate w TDKR. Niby wszyscy wiedzą, ale oficjalnie nie wie nikt.

Odpowiedz
Pietras w TV4 w ramach szybkich recenzji podczas reklam już ujawnił super łotra i to bez wazeliny więc raczej staje się to tajemnicą poliszynela :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Ale prawdę mówiąc... jeżeli zna się uniwersum Star Treka to tożsamość łotra jest dosyć oczywista od pierwszych minut, a jak się nie zna... to dla widza jest to obojętne.

Ogólnie jestem zdziwiony jak wiele fanserwisu wylewa się z ekranu. Tylko prawdę mówiąc nie wiem czy to dobrze, film zajeżdża straszną powtórką, nie tylko poprzednika ale całej serii. Nawiązania oraz quasi-remakowane sceny co chwile bombardują widza. Jestem trochę ciekaw jak ludzie którzy znają co najwyżej poprzedni film odebrali to co się dzieje ekranie.

Klingoni, mi dla odmiany design się podobał... ale kiedy przestaną robić z nich takie sieroty?

Finał w San Francisco także taki trochę bez jajeczny, aż Mission Impossible 4 przyszło mi na myśl. Po wszystkim nasuwa się pytanie "Ale co? To już koniec?".

No i to są moje cztery główne problemy- mało zaskakująca tożsamość łotra, zbyt spora ilość powtórki, (po raz kolejny) zmarnowani Klingoni oraz bez jajeczny finał.

Ale ogólnie bardzo mi się film podobał, tempo jest ok, zagrane to także na poziomie, sceny akcji cieszą oko, a i nawet 3D nie było koszmarne. Gorsze to od poprzednika ale i tak, jak dla mnie, zjada pierwsze 10 filmów na śniadanie. Koniec końców, bawiłem się chyba lepiej niż na trzecim Iron Manie (który także mi się podobał BTW). Ale moja opinia jest raczej mało warta gdyż bezproblemowo łykam wszystko co ma miejsce w kosmosie ;)

Odpowiedz
Podobało mi się, aczkolwiek mam kilka zastrzeżeń.
Co na plus:
-fantastyczne efekty specjalne(po raz kolejny brawa dla ILM)
-prze zajebisty główny łotr( Benedict Cumberbatch kradnie cały film swoją genialną rolą)
-sceny akcji miały świetne tempo, dużo się dzieje i jest to wszystko czytelne, oprócz paru momentów, ale to nie jest wina Abramsa tylko tego debilnego 3D
-podobała mi się relacja między Kirkiem a Spockiem, chemia między nimi jest, fajnie się ogląda dialogi między bohaterami
Co na minus:
-beznadziejne 3D, które sprawdziło się tylko w jednym momencie, w całym filmie sprawiało głównie brak czytelności scen akcji.
-za dużo nawiązań dla fanów starych Treków
-napisać że Abrams przesadził z lens flar to za mało, to po prostu trzeba zobaczyć by... zostać oślepionym:)
-aktorstwo strasznie nie równe
-Klingoni zrobienie na totalne pipy, chociaż co innego wynikało z opisów tej rasy we wcześniejszych scenach
-finał strasznie rozczarowuje
Daje mocne 7/10.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
A jak byście to porównali do ilości lans flar w remake'u Total Recall? Bo ten film przekroczył moje granice tolerancji.

Odpowiedz
Total Recall udało mi się wyprzeć z pamięci. Powiedziałbym, że mamy klimaty Szklanej Pułapki 5 w Czernobylu.

Odpowiedz
Akurat mnie lans flary w Star Trekach Abramsa jakoś nie przeszkadzają, ale przy Total Recall myślałem że ataku padaczki dostanę...

Odpowiedz
Jakby ktoś był zainteresowany to popełniłem pełną reckę: http://weglowy.blogspot.com/2013/05/star-trek-into-darkness.html jak zwykle, udało się bez spoilowania.

Odpowiedz
Hm, tak jak mnie ten film w ogóle nie interesuje, tak mnie niesamowita ciekawość z tymi lens flarami zżera. Ponoć jest ich dwa razy więcej niż w pierwszej części i strasznie mnie intryguje jak to wygląda i wali po oczach?:)
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Ja mam inne pytanie i o ewentualną odpowiedź proszę w spoilerze - czy w pakiecie ze szklaną celą film serwuje jakże modny ostatnio motyw "złapali go i uciekł, całość była częścią masterplanu"?
Why are you firing wallnuts at me?

Odpowiedz

Odpowiedz
^ Na jedno wychodzi.

Miałem nadzieję, że po tym jak ładnym hołdem dla oryginału był film z 2009 roku (co jest dziwne biorąc pod uwagę, że fanem ST Abrams nigdy nie był), seria odetnie pępowinę i pójdzie we własnym kierunku. Do tego czytałem, że
Upadli na głowę?

Mam coraz mniejszą ochotę to obejrzeć.

Odpowiedz
Craven spałeś na filmie? Uwaga spoilery!!!!!
Mierzwiak:

Odpowiedz
Oczko? Tym bardziej uważam, że upadli na głowę.

Odpowiedz
Mnie Olsztyński Helios zadziwił, bo zrobili niespodziankę i dali w 3D, mimo iż przy kasie koleś mówił, ze będzie w 2D.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon