Ankieta: Jak oceniasz Suicide Squad?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Suicide Squad (2016)
Pasuje, przykoksował i wzrost poszedł w barki, kark i baniak i dlatego optycznie jest niższy, ale ma bardziej kulturystyczną sylwetkę, odwróciły mu się proporcje.
Goomba approves.
[Obrazek: X8hdaBN.jpg]

Odpowiedz
Ten po prawej wygląda lepiej :P

Odpowiedz
Też mi bardziej odpowiada, ma taką pocieszną mordkę :)

Odpowiedz
To już drugi plakat z Jokerem który... się nie uśmiecha O_o wiem, że takie Ledgerowski też nie uśmiechał się, ale... Leto ma taki szeroki uśmiech, że mogli to pokazać na plakacie, bo w filmie co widać było po pierwszym trailerze, wykorzystywał to :)

Odpowiedz
Phil, co tu jest przemyślanego? Ja tu widzę kompozycyjno-koncepcyjno-kolorystyczną srakę. Nie wiem nawet na co patrzę.

Odpowiedz
Powiedzmy że patrząc na to z drugiego końca pokoju jest to zjadliwe, ale z bliska to konkretny paw :) Dawno nie widziałem tak zwalonej perspektywy, Robbie sprawia wrażenie wyższej od Willa Smitha, a gostek nachodzący na Violę Davis co robi, kuca? A mimo to wygląda na znacznie wyższego od niej. Argh.

Odpowiedz
Nie znam wzrostu tych ludzi żeby twierdzić że perspektywa jest zwalona w chooj. No i faktem jest że na tle dzisiejszych plakatów filmowych jest to coś z pomysłem. :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Ale internet masz, no to... masz:

http://cdn.bgr.com/2015/07/suicide-squad-2016-task-force.jpg

:)

Odpowiedz
No jest jakoś dziwnie. Ale ktoś chociaż próbował coś wymyślić a nie wrzucać do programu BlockbusterPosterMaker. ;) A widocznie miał gówniane foty i nie dało się nic lepszego powycinać. :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Nie no, plakat jest naprawdę bardzo kreatywny i postacie tworzą uśmiech Jokera :D

Odpowiedz
@Mierzwiak
Przesadzasz. Fakt, przeszkadza bardzo z lekka zwalona perspektywa, ale przynajmniej tutaj jest jakiś pomysł.
Co do takiej psychodelicznej kolorystyki, to radziłbym się przyzwyczaić.. Obstawiam, że będzie obecna we wszystkich plakatach :/
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Najbardziej spieprzoną perspektywę ma lewitujący El Diablo, a z ostatnich lat, Ant-Man też miał fajne i pomysłowe plakaty opierające się o specyficzność bohatera.

Odpowiedz
pierwszy zwiastun podobał mi się bardziej. w calym pretensjonalnym i sztywnym filmowym swiecie adaptacji DC akurat SS podobalo mi sie w powazniejszym tonie. Tutaj wyglada to troche jakby chcieli zrobic Guardians of the Galaxy. No i teraz ciekawe czy film bedzie szedl w strone takiego tonu, czy jednak powazniejszego kija w tylku. Ayer raczej pasuje do tego drugiego.

Acz Margot Robbie pokazuje sie z dobrych stron w zwiastunie:

[Obrazek: 12509544_762135170587253_558787959550264...6a8f015ded]

Odpowiedz
Podoba mi się. Nawet bardzo, ale pierwszy zwiastun rzeczywiście jakiś lepszy :/ Może przez to, że dłuższy i muzyka lepiej była dopasowana. Tutaj trochę się gryzie..

Z takich mniej istotnych rzeczy, to zastanawia mnie czy dostaniemy taką scenę:
[Obrazek: heroesandvillains.jpg]

skoro Joker ewidentnie ma kostium z Rossowskiej grafiki ^^

Ps. Ponoć Steven Price skomponuje muzykę do "SS"
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
(20-01-2016, 06:59)zombie001 napisał(a): Ps. Ponoć Steven Price skomponuje muzykę do "SS"

No shit. Info jest w zwiastunie.

Podoba mi się bardziej od poprzedniego, super podkład muzyczny Queenu, a skojarzenia z GotG bardzo na miejscu (grupa bohaterów, którą przedstawiają w trailerze i próbują sprzedać muzyką 80s). Jest dobrze, wygląda to dużo lepiej od BvS, czyt. to przynajmniej wygląda jak film, nie jak gra komputerowa.

Jedynie Margot jako Harley dalej mnie nie przekonuje (ani wyglądem, ani aktorsko). :/

PS: Nie było Batmana. :(

Plakat może być. Był jakiś pomysł, ale wykonanie pozostawia dużo do życzenia.

Odpowiedz
Ja wiem, że to niepopularny pogląd, ale również kompletnie nie pasuje mi Margot. Na podstawie tego, co dotąd widziałem, to jej gra wydaje mi się strasznie wymuszona. Nie widzę szalonej postaci, tylko aktorkę, która trochę nieudolnie stara się taką być. Może to jej wina faktycznie. A może po prostu dotychczasowe kreacje HQ w grach i animacjach były tak dobre, że to po prostu musi się jawić jako jakaś słaba podróbka. Powiem wręcz, że dla mnie ta postać (i aktorka) to najgorzej wyglądający element tych zwiastunów.
.

Odpowiedz
Drugi zwiastun bardziej w stylu GOTG od marvela i może i dobrze, jeśli chodzi o to który zwiastun mi się bardziej podobał, to ten, bo jest dopracowany i przemyślany, tamten to był zlepek klimatycznych scen i kiedy twórcy nie mogą dodać wybuchów do zwiastuna to i on sam robi się klimatyczny, no ale... tutaj jest więcej Jokera i trochę cgi jest :P ale ogólnie podoba mi się, chociaż liczyłem na więcej treści i jakąś scenkę z Jokerem gdy można mu się przyjrzeć, a tak, dalej nie mogę rozgryźć w którą stronę pójdzie Leto, narazie to kombo Joker Bruce'a Timm'a z głosem Mark'a Hammil'a co mi się bardzo podoba :)

Odpowiedz
(20-01-2016, 08:46)srebrnik napisał(a): Na podstawie tego, co dotąd widziałem, to jej gra wydaje mi się strasznie wymuszona. Nie widzę szalonej postaci, tylko aktorkę, która trochę nieudolnie stara się taką być. Może to jej wina faktycznie. A może po prostu dotychczasowe kreacje HQ w grach i animacjach były tak dobre, że to po prostu musi się jawić jako jakaś słaba podróbka. Powiem wręcz, że dla mnie ta postać (i aktorka) to najgorzej wyglądający element tych zwiastunów.

Same here. Odkąd dostała rolę byłem pozytywnie nastawiony, a później - od pierwszego zdjęcia grupy - wygląda dla mnie na najsłabszy punkt tej grupy.

Odpowiedz
Drugi zwiastun dużo lepszy od pierwszego, bo pokazuje jaki naprawdę będzie film. Mi się to podoba i teraz dopiero nakręciłem się już totalnie na wizytę w kinie.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Jest dobrze. Harley fantastyczna (filiżanczeka i paluszek LOL, i motyw z torebką na końcu, w sumie szkoda że pokazali to w trailerze), i owszem, czekam bardziej niż na BvS.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon