Ankieta: Jak oceniasz Suicide Squad?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Suicide Squad (2016)
Zawsze mnie wkurzały te pocięte wary na twarzy Jokera Ledgera, nie mogę się nacieszyć tym, że Leto ma normalne usta, bez żadnych szminek od ucha do ucha, jak to w tych fanartach, po prostu szeroki uśmiech jest wtedy gdy się uśmiecha i powinien się uśmiechać non stop.

Odpowiedz
Przy całym moim uwielbieniu dla Ledgokera, to zestawienie w pełni uświadomiło mi, jak komiksowo wygląda Leto w tej roli.

---

Może przeoczyłem, ale chyba nikt nie wspomniał, że muzykę do filmu skomponuje Steven Price, zdobywca Oscara za świetny OST do Gravity. Liczę na coś równie oryginalnego, z co najmniej lekką nutką szaleństwa.

Odpowiedz
(23-01-2016, 16:21)Phil napisał(a): Było już w temacie. Zostawiam, bo nadgorliwość gorsza od faszyzmu ponoć ;).

Nie powinieneś się hamować, bo komuś kto teraz nie może robić co tylko chce, się to nie podoba. Zgłosiłem, bo post powtórzony powinien wylatywać z automatu. Gdy ktoś mi zwróci uwagę, że coś co wrzuciłem już było, sam usuwam takie posty.

(23-01-2016, 18:25)Mierzwiak napisał(a): Przy całym moim uwielbieniu dla Ledgokera, to zestawienie w pełni uświadomiło mi, jak komiksowo wygląda Leto w tej roli.

Leto (poza napisem "demaged" na czole) wygląda zajebiście, zdecydowanie bardziej komiksowo i widać w nim inspiracje Jokerem z lat 80-90. Mam nadzieję, że pozamiata w tej roli, ale dorównać Ledgerowi (który był idealnym Jokerem z pierwszych komiksów z lat 40-tych) będzie baaaardzo ciężko.

(23-01-2016, 18:25)Mierzwiak napisał(a): Może przeoczyłem, ale chyba nikt nie wspomniał, że muzykę do filmu skomponuje Steven Price, zdobywca Oscara za świetny OST do Gravity. Liczę na coś równie oryginalnego, z co najmniej lekką nutką szaleństwa.

Pisaliśmy o tym zaraz po zwiastunie. Bardzo dobra wiadomość. Ciekawi mnie zwłaszcza jak będzie się prezentować, i czy w ogóle się pojawi, motyw muzyczny Jokera.

Może w końcu doczekamy się Jokera na więcej niż jeden film? <trzyma kciuki>

Odpowiedz
(24-01-2016, 12:49)Juby napisał(a):
(23-01-2016, 18:25)Mierzwiak napisał(a): Może przeoczyłem, ale chyba nikt nie wspomniał, że muzykę do filmu skomponuje Steven Price, zdobywca Oscara za świetny OST do Gravity. Liczę na coś równie oryginalnego, z co najmniej lekką nutką szaleństwa.

Pisaliśmy o tym zaraz po zwiastunie. Bardzo dobra wiadomość. Ciekawi mnie zwłaszcza jak będzie się prezentować, i czy w ogóle się pojawi, motyw muzyczny Jokera.

Może w końcu doczekamy się Jokera na więcej niż jeden film? <trzyma kciuki>

Tak, tak, tak pisaliśmy i bardzo się cieszę, ale mam też wysokie oczekiwania wobec tej muzyki. Jedyne me obawy to takie, że wszystko też zależy, jaką sobie muzykę zażyczą producenci, ale mam nadzieję, że jednak u DC mają większe zaufanie do kompozytorów niż jak w Marvelu.

Na pewno nie będzie to brzmiało jak "The Hunt" (polecam muzę z serialu przyrodniczego BBC coś świetnego), ale liczę na dobry miks elektroniki i orkiestry,w sumie jak w "Fury" tego samego reżysera. Zastanawia mnie tylko czy Price pozwoli sobie na bardziej zakręconą elektronikę, którą też potrafi komponować. Chociaż pewnie w stronę "Attack on Block", czy "Scott Pilgrim vs. The World" raczej nie odleci. Ale też można pomarzyć :)

Mam wygórowane oczekiwanie wobec tej muzyki. Szczególnie jeżeli chodzi o tematy. Czy jak Alan Silvestri w Avengersach stworzy jeden temat dla wszystkich, czy pobawi się w więcej, co byłoby piękne.
Ale ponoć swoje cameo ma mieć Batfleck i znowu pojawia się pytanie, jak zostanie ono umuzycznione. Czy Price, skorzysta z tematu Toma Holkenborga (Junkie XL), czy też nie? Gdyż to on ma go komponować do Batman v Superman.

Naprawdę chciałbym, aby w przeciwieństwie do tego bałaganu u Marvela, tutaj jednak muzycznie był jakiś porządek i bogactwo tematyczne.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Wiecie, że polska premiera filmu jest ustalona na 12 sierpnia? Tydzień opóźnienia względem reszty świata z powodu...

Czekam od lat i może kiedyś się doczekam filmu o superbohaterze/ superbohaterach DC wydanym w naszym kraju bez opóźnienia. Mamy rok 2016 i wciąż nic.

Odpowiedz

#istandbydaenerys

Odpowiedz
[Obrazek: 2anNeTD.jpg]

[Obrazek: hytzaxu.jpg]
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
[Obrazek: 12747803_949141801830277_283507086_n.jpg...Nw%3D%3D.2]

Odpowiedz
Plany premier DCEU chyba ulegną zmianie
http://www.filmweb.pl/news/Zdj%C4%99cia+do+%22Legionu+samob%C3%B3jc%C3%B3w+2%22+w+2017+roku-116120

SS2 w 2018?

Odpowiedz
Już się na początku przeraziłem, że przenoszą premierę Suicide Squad. W sumie to aktualnie jedyny projekt DC, który mnie na poważnie interesuje i prezentuje się w zwiastunach i kampanii promocyjnej naprawdę dobrze, plus mam zaufanie do obsady.
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Tak jak wszystkim podobał mi się zwiastun, ale... obejrzyjcie sobie go bez muzyki... no sprzedali to Bohemian Rapsody i tyle, trudno ocenić to inaczej niż zrzynkę z pomysłu Jamesa Gunna

Odpowiedz
(26-01-2016, 20:45)Juby napisał(a): Wiecie, że polska premiera filmu jest ustalona na 12 sierpnia? Tydzień opóźnienia względem reszty świata z powodu...

Czekam od lat i może kiedyś się doczekam filmu o superbohaterze/ superbohaterach DC wydanym w naszym kraju bez opóźnienia. Mamy rok 2016 i wciąż nic.

Premiera przyspieszona do 5 sierpnia, czyli startujemy z resztą świata.
http://naekranie.pl/aktualnosci/nowa-data-premiery-w-polsce-filmu-legion-samobojcow-785864

No w końcu. :D

Nowe plakaty
[Obrazek: 12801197_1146601828707460_52900925802596...e=57932458]
TUTAJ RESZTA

Nowy banner
[Obrazek: bv5bc12a.jpg]

Odpowiedz
Nowe fotki z USA Today
[Obrazek: 635942449688438779-SS-20326rv4.jpg]
[Obrazek: CelPKP-WIAEcw2n.jpg]

Międzynarodowy trailer

Odpowiedz
SS czekają dokrętki aby twórcy mogli wprowadzić więcej "humoru" do filmu.

Odpowiedz
Czyzby efekt recenzji BvS ze za powazny itp? :D
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
Tak jakby problemem BvS był brak humoru.

Odpowiedz
Ponoć już część reshootów się odbyła i wynikają one również z dobrej reakcji na drugi zwiastun, który tak nawiasem mówiąc - ni cholera nie oddaje tego jaki jest naprawdę ten film. W sumie do przewidzenia. To co sugerował zwiastun nie pasowało do typowego Ayera.

Niemniej mam nadzieję, że WB po premierze "BvS" nie popuściło w gacie i nie zrobią z DCEU takiego MCU 2.0. Jeśli tak no to cóż... kolejne uniwersum do wykreślenia z listy.

@Arahan
Przecież "BvS" miał humor, tylko innego typu...
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
To co mnie właśnie tak ciekawiło i intrygowało w tym projekcie to trochę inne podejście do komiksowych adaptacji. Nie chcę nachalnego humoru i zbyt długo ciągnących się dowcipów jak chociażby w Guardians of the Galaxy.
DC nie podążaj tą drogą.
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Ja sie smialem na BvS, nie wiem o co cho.

Info o dokretkach bym sie nie przejmowal. Primo, dokretki wlasciwie zawsze maja miejsce, wiec nie sa koniecznie oznaka jakichs wielkich zmian. Secundo, mysle, ze to moze byc pierdololo plotkarzy, a nie fakty. Choc oczywiscie moze tak byc, ze probuja "uśmiesznić" film po krytyce BvS. Jesli tak to moze wyjsc z tego kolejne wykolejenie - Ayer to Ayer, ale pewnie przynajmniej mial jakas wizje na ten film. Niemniej mam nadzieje, ze WB i DC nie porzuca swojej wizji filmowego unwiersum, bo poki co zapowiada sie ona nadzwyczaj zabawnie.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon