Stały bywalec
Liczba postów: 9,121
Liczba wątków: 44
(31-03-2016, 20:22)zombie001 napisał(a): Przecież "BvS" miał humor, tylko innego typu...
Naprawdę? Nie zauważyłem. Nie zaśmiałem się na filmie ani razu, śmiałem się jedynie Z filmu.
Dokrętki trochę mnie martwią, ale film i tak nie ma szans być słabszy od BvS, więc na razie nie psioczę.
31-03-2016, 21:00
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Nawet jeśli Warner coś tam Ayerowi zaczyna pieprzyć w filmie, to może chociaż dir cut pozwolą mu wydać. No nic, tak czy siak pozostaje mieć nadzieję, że film będzie bardziej spójny i po prostu lepszy od BvS.
31-03-2016, 21:03
Stały bywalec
Najgorsze jest to, że dokrętki potwierdzają, że Warner nie ma pojęcia co robi z tym uniwersum i wyciąga niewłaściwe wnioski. Nie wierzę, że wpływ na decyzję o dokrętkach miał odbiór na trailer sprzed ponad dwóch miesięcy! To wynik złego przyjęcia BvS, narzekań na mrok, brak "funu" i humoru. Teraz myślą, że dopisanymi i dogranymi żartami unikną tego przy kolejnym filmie. Błąd. Kilka sucharów nie sprawi, że Suicide Squad będzie przyjemniejszy w oglądaniu i że będzie lepszą rozrywką. Oby tego nie popsuli.
Też liczę na wersję Dir Cut w wypadku tego filmu i mam nadzieję na eRkę na blu-ray.
31-03-2016, 21:24
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-03-2016, 21:25 przez Juby.)
Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
Decyzja o dokrętkach nie jest oznaką czegokolwiek poza tym, ze cos moglo pojsc na planie nie tak - spoiler: wiekszosc filmow ma dokretki. To normalna część kręcenia filmów na taką skalę. To nie znaczy, ze ktos diametralnie zmienia film, ani że to, co nakrecono dotychczas jest kupą.
31-03-2016, 22:08
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-03-2016, 22:10 przez Gal Anonim.)
Stały bywalec
Liczba postów: 3,856
Liczba wątków: 26
Bardzo niepokojąca wiadomość zwłaszcza dla osób , którym podobał się BvS i jego koncept jeśli chodzi o ogólny klimat... Ingerencja w coś co z góry miało jakiś założony klimat nigdy nie wychodzi na dobre, zwłaszcza jeśli chce się dodać do niego coś co miało być ograniczone do minimum ,czyli komedia... To tak jakby dwa miesiące przed premierą Deadpoola Fox zarządził dokrętki z bardziej poważniejszymi wstawkami - rozterkami głównego bohatera ( ograniczając komediowość i docinki do 60 % ) , bo jego szyderczy wydźwięk będzie zbyt wulgarny dla przeciętnego widza. Nie muszę chyba mówić co by z tego wyszło ;]
Warner daje dupy po całości , przecież jeszcze miesiąc temu spekulowali, aby z tego filmu zrobić jeszcze większą rzeźnie pod R-kę... Filmidło od samego początku miało tak zajebistą promocję , że ludziska spokojnie by to wszystko łyknęli bez popity... Mam nadzieję, że Ayer nie da się aż tak wyruchać i po czasie chociaż wyda dir cuta na blu-ray.
01-04-2016, 11:56
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-04-2016, 12:08 przez Predator895.)
Red Crow
Liczba postów: 12,735
Liczba wątków: 50
Stały bywalec
Internety jak zwykle nie próżnują ;)
01-04-2016, 12:23
Miszczu AVTAKa 2014/18/22
Liczba postów: 30,598
Liczba wątków: 67
(01-04-2016, 11:56)Predator895 napisał(a): zwłaszcza dla osób , którym podobał się BvS
Całych dwóch, trzech? :P
01-04-2016, 17:11
CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,660
Liczba wątków: 30
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
01-04-2016, 19:37
Talking Head
Liczba postów: 16,007
Liczba wątków: 264
Warner się zesrał i zamówił reshooty do SS żeby dodać więcej humoru. Bo BvS i reakcje.
Coś czuję (jeśli to prawda, bo to może ciągle jakiś primaaprilisowy nieśmieszny żart), że zrobią z tego chaotyczną siekę, próbując "ratować" swoje jakże wartościowe uniwersum.
02-04-2016, 13:22
Stały bywalec
Liczba postów: 3,408
Liczba wątków: 23
Chaotyczna sieka już jest - nikłe szanse, że SS będzie pod tym względem gorsze od BvS.
Why are you firing wallnuts at me?
02-04-2016, 13:25
Stały bywalec
(02-04-2016, 13:22)military napisał(a): Warner się zesrał i zamówił reshooty do SS żeby dodać więcej humoru. Bo BvS i reakcje.
Coś czuję (jeśli to prawda, bo to może ciągle jakiś primaaprilisowy nieśmieszny żart), że zrobią z tego chaotyczną siekę, próbując "ratować" swoje jakże wartościowe uniwersum.
News sprzed Prima Aprilis, o którym dyskutowaliśmy na poprzedniej stronie tematu. :P
A Warner nie zamówił reshooty, tylko reshooty trwają! Podobno mają też związek z wcześniejszą nie dyspozycyjnością aktora, który gra Killer Crocka.
02-04-2016, 13:33
Stały bywalec
Nowy (finałowy?) trailer w nocy z 10 na 11 kwietnia naszego czasu.
Planuję nie oglądać, bo jeszcze pokażą mi cały film z Doomsdayem na końcu. :P Ciekawe czy wytrzymam.
Podobno dokrętki potrwają 3 tygodnie. To chyba dużo zważywszy na to ile trwał główny okres zdjęciowy do filmu.
06-04-2016, 21:45
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-04-2016, 22:08 przez Juby.)
Stały bywalec
Ja pierdole...
"Suicide Squad’ Reshoots Will Bring More Action, Heart & Humor"
http://movieweb.com/suicide-squad-reshoots-action-humor-los-angeles/
07-04-2016, 00:00
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-04-2016, 00:00 przez Predator895.)
Fanboy Nolana
Liczba postów: 11,944
Liczba wątków: 126
OK, to może nic nie znaczyć, ale mimo wszystko mam obawy. Wcale nie jest wykluczone, że zważywszy jak świetnie wypadł Queen w trailerze, to jeszcze gotowi więcej piosenek wsadzić do gotowego filmu.
07-04-2016, 00:48
CGI Paul Walker
Lawrence
Skąd W OGÓLE myśl, że kawałek Queen pojawi się w filmie? Bo pojawił się w zwiastunie? ochłoń
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
07-04-2016, 01:01
Fanboy Nolana
Liczba postów: 11,944
Liczba wątków: 126
Kiedyś prawie zwolniono i potem znowu zatrudniono Danny'ego Elfmana przy "Wolfmanie", po tym jak w jednym z trailerów użyto muzyki elektronicznej i ktoś w studiu wpadł na genialny pomysł, że skoro w trailerze się taka muza sprawdziła, to i w filmie się sprawdzi lepiej od gotyckiego horrorowego score'u. Zatrudniono Paula Haslingera, który skomponował elektroniczny score, który kompletnie nie pasował do filmu. Elfman był już zbyt zajęty i zmęczony, więc zatrudnio Conrada Pope'a (kompozytora, ale częściej dyrygenta), który poskładał to co Elfman skomponował i jakoś podłożył pod film. Naprawdę jeżeli chodzi o oprawy dźwiękowe, to już się spotkałem z najróżniejszymi i najgłupszymi decyzjami, że nic mnie nie zaskoczy, nawet to, że nagle w Suicie Squad, będzie więcej kawałków Queena, właśnie dlatego, że wypadł jeden dobrze w trailerze.
07-04-2016, 01:05
CGI Paul Walker
To niech se będą. Dobrej muzyki nigdy za wiele ;)
PS - nie wiedziałem o cyrkach z "Wolfmanem" ale... Sam film był przecież wykalkulowany do granic.
07-04-2016, 01:30
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-04-2016, 01:31 przez shamar.)
Stały bywalec
Deadpool i po części Marvel przyczynił się w tym roku chyba do syndromu E.T. z lat 80tych po premierze którego ucierpiały wszystkie mroczniejsze produkcje pozbawione humoru ( np. The Thing Carpentera ). Wtedy nie reagowano tak jak teraz , nie zmieniano Kawy na Coca Cole, a reszta jest już historią. Oby nie było że porównuje BvS i SS do ogromu kultu The Thing, po prostu widać jak opinie i cała ta otoczka może wpłynąć na twórców. Oczywiście to Ayer, który po zjadliwej Furii i kilku mniejszych filmach musi poddać się WB, aby zachować swoją pozycję na salonach, ale taki np. Spielberg , czy Nolan, który nawet nie dopuszcza usuniętych scen do swoich wydań DVD - Blu-ray na pewno nie dałby się tak wyruchać i poddać się zmianie konceptu swojego z góry założonego planu. EH WB jesteście słabi, oby tylko te dokrętki nie rzucały się w oczy i nie zepsuły całego seansu :P Ciekawe jak będzie z Dir Cutem , bo inaczej jak skracają film , a inaczej jak zmieniają jego wydźwięk dodając śmieszne comic relief akcje. Musieliby wydać kompletnie dwie różne wersje na BD.
07-04-2016, 02:05
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-04-2016, 02:29 przez Predator895.)
Stały bywalec
Zmienił mu głos tak. Nie jego teksty w scenariuszu, film po tej zmianie się nie zmienił.
(07-04-2016, 00:00)Predator895 napisał(a): Ja pierdole...
"Suicide Squad’ Reshoots Will Bring More Action, Heart & Humor"
http://movieweb.com/suicide-squad-reshoots-action-humor-los-angeles/
Wiesz, że wrzucałem to dokładnie jeden post nad twoim?
07-04-2016, 09:57
|