Ankieta: Jak oceniasz Suicide Squad?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Suicide Squad (2016)
A w lądku tak ozdobili przystanki:
[Obrazek: HaTR8Ue.jpg]

Odpowiedz

Pozwolę sobie na drobne wyznanie: nie biorę pod uwagę innej oceny jak 9/10. Minimum.

Odpowiedz
SS ma cudowny sountrack, ale ten rap na końcu...nie żebym nie słuchał w ogóle hip hopu, ale takiej sieczki nie rozumiem.
Teraz jest chociaż pewność, że Harley jest taka jak z TAS"u gdzie powstała, bo pierwsze trailery trochę zwodziły z jej charakterem i tonacją głosu.

Odpowiedz
Prawdopodobnie ostatni mroczny film DCEU.

Dam 9/10 bez oglądania. Tak na pożegnanie. Nie będzie 10/10, bo ten rap zasysa.. I to ostro.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
(23-07-2016, 23:17)zombie001 napisał(a): Prawdopodobnie ostatni mroczny film DCEU.

Też się tego obawiam. Ale ciągle w pamięci mam te informacje o dokrętkach i różne związane z nimi plotki. Ale w kinie się na 100% zjawie, w czarnym stroju i z kwiatami na ostatni pożegnalny seans filmu od DC :(
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Wiadomo że trailer z Bohemian Rhapsody to była miazga ale nawet z tym rapem w tle to ten film zapowiada się zajebiście. I nawet Jai znalazł rolę dla siebie, zapijaczonego menela i jest w tym świetny. :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Ale Amanda Waller jest słaba, po komiksach i kreskówkach, zawsze wydawała mi się kobietą która samą miną będzie wzbudzała respect i każdy będzie miał minę potulnego psa który zna swoje miejsce, a tutaj tego nie widzę, aktorka tylko próbuje taką grać, ale nie ma tej charyzmy by to było widać po samej twarzy.

Odpowiedz
Mogli dać Oprah.:D
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Nie wiem, kto byłby lepszy, ale ona jest tragiczna... zupełnie niewiarygodna, w trailerach i spotach próbują ją kreować na taką twardą i bezwzględną, ale zupełnie tego nie kupuje.

Odpowiedz
Twardość i bezwzględność objawia się w czynach, nie wyglądzie. Może poczekaj z oceną jej postaci aż zobaczysz coś więcej niż pięć dialogó na krzyż?

Odpowiedz
Chyba nie widziałem jeszcze złej kreacji w wykonaniu Violi Davis. Akurat o nią jestem jak najbardziej spokojny.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
A czy ja oceniam jej cały występ w filmie? nie, oceniam to co do tej pory zobaczyłem, nie jestem jedynym który zależnie od nastroju stawia na coś krzyżyk po trailerze czy fotce, prawda?

W zwiastunach ja nie czuję tej postaci przed którą niepewność czułby batman, może zmienię zdanie po filmie, ale po trailerach nie widzę tej Waller.

Odpowiedz
Zostańmy przy tym, że Viola Davis jest tragiczna, a jej postać nie jest bezwzględna, chociaż nie pokazano nic, gdzie mogłaby się tą bezwzględnością wykazać. Spox.

Odpowiedz
W porządku, zostańmy przy tym, szczególnie, że nie oglądałem wielu filmów z ta aktorką i nie interesuje mnie jaki ma status jako aktorka, za to interesuje mnie czy czuć od niej te emocje jakich oczekiwałem. batfleck na samych zdjęciach trafiał w punkt, tutaj tego nie widzę, a nie chodzi mi o ukazanie bezwzględności typu "wsadźcie im te bomby w szyje, muahaha, ale jestem bezwzględna!", tylko o samą aparycję.
Nie ma się o co spinać, mnie też nie pasują opinię o trailerze Justice League, a nie znaczy to, że teraz wszystkich będę nawracał na swój punkt widzenia.
Powtarzam, mogę się mylić, może po filmie inaczej spojrzę na jej rolę, napomknąłem tylko o tym co sądzę po trailerach, a materiałów z nią było sporo, jeez.

Odpowiedz
Ja za to przyp... się do sceny w windzie (bez spoilerów) to jest tak kretyńskie, że ręce opadają. I NIE MA SZANS, żeby to sensownie wyjaśnili...
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Napisz co jest nie tak, w scenie z windą, w spoilerze oczywiście.

Odpowiedz
Wystarczy napisać, że ta pani jest przecież doktorem, naukowcem a nie wytrenowanym
... Śmiechu warte

O jej "gabarytach" nawet nie wspominam.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Harley Quinn,
a poza tym walczy z jakimiś stworami, a nie

Odpowiedz
W scenie w windzie jest... stwór? (DOBRA... ubzdurało mi się, że to komandos ;) Poza tym, ze zwiastunów wygląda, że jej przekształcenie następuje w momencie i nagle doktórka przeistacza się w Harley. Chyba, że rzeczywiście film jest rozłożony na wielu etapach czasowych.

Mówisz, że gimnastyczka to... wysportowana zabójczyni? Ciekawe...

Odpowiedz
Nie chce spoilerować, bo trochę czytałem, ale napiszę ci w spoilerze, jak chcesz to przeczytasz.

Przy czym największą przemianą, była przemiana psychiczna, przełamanie barier, tego do czego jest gotowa, a sama przemiana też była długim etapem, bo Joker nią manipulował i wzbudzał pewne emocje przed wpadnięciem do chemikaliów.

No i tak, w sumie mówię, że Harley, mistrzyni gimnastyki, która nauczyła się walczyć, pozbyła hamulców, zaczęła używać swoich umiejętności wpływania na ludzi, jest wysportowaną zabójczynią :) dlatego jest w SS :)

A jeśli ci chodzi ogólnie o to, że nie mogłaby walczyć na równi z wyszkolonymi komandosami, to tak, nie mogłaby, batman by ją zmiótł, deadshot także. Ale nie dlatego jest ona w SS, tylko dlatego, że umie manipulować ludźmi, wzbudzać w nich litość, albo złość i że myśli nie standardowo, w sposób w który zwykli żołnierze nie pomyślą w czasie walki.

Joker i Harley walczą na zasadzie podstępów.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon