03-08-2016, 09:31
|
Suicide Squad (2016)
|
|
Błagam, dajcie już sobie spokój z tym RT.
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau
Cytat:Dla mnie to jakieś uprzedzenie do DC.Masz rację, to spisek. Disney płaci wszystkim, by hejtowali filmy DC, więcej nawet, płaci DC i WB by robili słabe, nudne filmy, Myszka Miki chce rządzić kinem komiksowym! A nie może być tak, że kinowe uniwersum DC jest po prostu średniosłabe? Man of Steel oceniłem na 8/10, podobał mi się, ale już Batman v Superman oceniłem na 4/10 i jest to okropnie nudny, nieciekawy, głupi filmik. 03-08-2016, 09:47
Ani trochę nie wieżę w te recenzje. BvS był zwykłym średniakiem, gdzieś blisko dołu marvelowskiej tabeli, koło ant-mana czy thora 2, ale ciągle średniakiem. Zawiódł oczekiwania, jasne, nie wykorzystał szansy, jasne, ale generalnie ciągle jest filmem, który spokojnie można obejrzeć w kinie i nie czuć, że to była pułapka. W najgorszym razie suicide squad jest na tym samym poziomie, ale przecież 30% to epicka porażka, film w którym powinno być widać sznurki i mikrofon wchodzący w kadr. Mimo wszystko ciągle spodziewam się, że krytycy dojadą film na 30%, a potem widzowie wylajkują na 70 ;]
I nie piszę tak dlatego, ze rezerwacja opłacona od tygodnia i nie mogę już się wycofać ;)
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.
03-08-2016, 10:01 (03-08-2016, 09:27)Arahan napisał(a): Dla mnie to jakieś uprzedzenie do DC. Jeżeli nowi Ghostbusters mają 76, a Szybcy i Wściekli 7 dostali 79% (filmy nie dostają procentów, to średnia pozytywnych recenzji - a tak w ogóle to co ma piernik do wiatraka?) to ktoś ma ostro nasrane. Rozumiem, że BvS jest słaby, ale 30% to dla mnie przesada. Wychodzi teraz, że SS jest na tym samym poziomie co BvS. Nie wierzę. Post roku! :D Przypomnę, że strona rottentomatoes należy do Warner Bros. Tak, gdyby ktoś myślał, że specjalnie na niej faworyzują Marvela i że spisek. (03-08-2016, 10:01)Negatywny napisał(a): Ani trochę nie wieżę w te recenzje. o.O (03-08-2016, 10:01)Negatywny napisał(a): przecież 30% to epicka porażka, film w którym powinno być widać sznurki i mikrofon wchodzący w kadr. Mimo wszystko ciągle spodziewam się, że krytycy dojadą film na 30%, a potem widzowie wylajkują na 70 ;] Odsyłam wyżej gdzie wyjaśniam czym są procenty na RT, bo chyba wciąż nie rozumiecie. https://www.change.org/p/rottentomatoes-com-shutdown-rotten-tomatoes XD 03-08-2016, 10:03 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-08-2016, 10:07 przez Juby.)
Jeżeli ten film zawiedzie, to oficjalnie mam w dupie to uniwersum. Justice League zobaczę tylko dla Batflecka.
03-08-2016, 10:42 (03-08-2016, 10:03)Juby napisał(a): Post roku! :D Ohohohoho jaki śmiszny. (03-08-2016, 10:03)Juby napisał(a): Odsyłam wyżej gdzie wyjaśniam czym są procenty na RT, bo chyba wciąż nie rozumiecie. Potrzebujesz zaznajomić się z pojęciem skrótu myślowego? (03-08-2016, 10:03)Juby napisał(a): o.O O matko, ktoś zrobił głupi błąd ortograficzny w poście na forum, wrzuć od razu na kwejka i demoty.
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.
03-08-2016, 10:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-08-2016, 10:54 przez Negatywny.)
Przerwę te przepychanki, strasznie czepialscy są tutaj ludzie na forum :(
Recenzja od Stuckmana :) 03-08-2016, 11:21
Żeby Szopman nie był rozczarowany. Chris Jakiśtam już widział:
Ocena "C", czyli mniej niż BvS (C+). Dużo ekspozycji ewidentnie dla widza w pierwszym akcie, niespecjalne sceny akcji w drugiej połowie filmu, cięcia montażowe i pacing sugerujący sporo wyciętego materiału. Ale Jai Courtney podobno spoko. ;) EDIT: Osz fuk! Szpeku4 mnie uprzedził. :P 03-08-2016, 11:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-08-2016, 11:23 przez Juby.)
A mi się wydaje, że ty specjalnie spamisz, spamerze i wklejasz te same linki, chcesz wywołać chaos i zgorszenie :3
Co do filmu... rozumiem, że może znowu być problem z montażem, sam wiem które sceny wywalono i co mogło zmienić cały kontekst, ale cholera... żeby film nie miał aż tak bardzo nic do zaoferowania? że zasługuje na notę mniejszą niż druga część żółwi ninja czy ghostsisters? Najgorsze w tym to... że obojętne jak film odbiorą widzowie, to łatka została przyklejona i film będzie w tym samym szeregu co BvS. 03-08-2016, 11:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-08-2016, 11:30 przez RysuMack.)
Haha, dzięki Juby, specjalnie dla Ciebie rzucę okiem : )
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau
03-08-2016, 11:35 (03-08-2016, 09:27)Arahan napisał(a): Pewniejsze jest to, że krytycy się uwzieli bo to przecież Marvel znalazł złoty środek, a DC jest beee.No BvS bylo takie dobre, dowodzi to, ze RT sie uwzielo na DC. ;) Nie spodziewalem sie, ze rzeczywiscie wszyscy zareagują na RT SS tak jak w przypadku BvS. Wtedy tez sie krytycy uwzieli i fanboje marvela sa. 03-08-2016, 12:06 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-08-2016, 12:09 przez Gal Anonim.)
Niektórzy po prostu zbytnio się napalili po obejrzeniu trailerów, które były spoko, ale wg mnie nie krył się za nimi jakiś potencjalnie rewelacyjny film. Mnie np. taki odbior wcale jakoś bardzo nie dziwi, chociaż fakt faktem, nie spodziewałem się ocen takich jak dla BvS. Ale jak czytam o zarżnięciu potencjału postaci i o tym, że napisano dla nich nudną i dziwnie posklejaną historyjkę, to mi się nóż w kieszeni otwiera, bo przecież potencjał tkwił tutaj ogromny. No, ale z ostatecznym werdyktem poczekam, jak już sam obejrzę. :) Jakoś nie jestem w stanie uwierzyć, że to będzie gorsze od BvS, które - pomimo masy problemów - wcale nie było jakieś bardzo złe.
https://www.filmweb.pl/user/Nawrocki/activity
https://letterboxd.com/nawrocki/list/best-movies-of-2020s/ https://letterboxd.com/nawrocki/list/2024-movies/ 03-08-2016, 12:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-08-2016, 12:35 przez nawrocki.)
Wśród filmwebowych znajomych mam jednego z redaktorów Filmwebu - Jakuba Popieleckiego - który niedawno oglądał wszystkie zaległe filmy Ayera pod program "7 wspaniałych" o tym twórcy. Jak się okazuje, był też na pokazie prasowym Suiide Squad i właśnie mi wyskoczyło, że ocenił film na
BvS ocenił na 3. MoS na 6. 03-08-2016, 12:46
Z dotychczasowej kariery Ayera wynika, że wychodzi mu co drugi film: dobre "Harsh Times", słabe "Street Kings", dobre "End of Watch", słaby "Sabotage", dobra "Furia", słaby (?) "Suicide Squad". :)
https://www.filmweb.pl/user/Nawrocki/activity
https://letterboxd.com/nawrocki/list/best-movies-of-2020s/ https://letterboxd.com/nawrocki/list/2024-movies/ 03-08-2016, 12:49
Powiem to tak... ten film najprawdopodobniej spotkał ten sam los co BvS, czyli wizja filmu z początku pisania scenariusza/zdjęć, przesuwała się, zmieniała, aż doszło do dokrętek które zmieniło wiele rzeczy. Czekam więc już na Extended Cut, bo studio zmieniło zdanie co do kształtu filmu i to nie wina samego Warnera, to się dzieje wszędzie, właśnie dowiedzieliśmy się o Rogue One i cóż...
Ja kocham DC, wychowałem się na ich komiksach i animacjach, nie chcę znowu by ominęło mnie coś, jak ten film by nie był zły, obejrzę go, wczuwając się i śledząc losy tych postaci z nadzieją, że kiedyś to wszystko dojdzie do ładu i składu. BvS oceniłem jako film na 5/10, bo bądźmy szczerzy, takie filmy wyróżnia wizualna strona na tle reszty, ale fabularnie zgrzyta... i musiałem na BvS nastawi się tak jak na czytanie Injustice: Gods Amoung Us, czyli taki elseworld który jest inny niż to co znam z komiksów i trochę to pomogło. Niestety w drodze mamy Wonder Woman która powstała też bez mocnego udziału Johnsa, Justice League mimo iż ma być pod jego okiem też zaczęło się kręcić przed jego nominacją na naczelnego Feigego DCEU i tylko cieszyć się, że Terrio w całości napisał scenariusz, że Flash i Aquaman będą w całości pod batutą Johnsa robione i to w sumie tyle. ps: podobno Joker , choć go mało jest czymś fajnym, a Harley bardzo dobra, a to już coś :( 03-08-2016, 12:53 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-08-2016, 12:58 przez RysuMack.) (03-08-2016, 11:22)Juby napisał(a): ...cięcia montażowe i pacing sugerujący sporo wyciętego materiału. Ale Jai Czyli można poczekać na "ultimate edition" (03-08-2016, 12:49)nawrocki napisał(a): Z dotychczasowej kariery Ayera wynika, że wychodzi mu co drugi film: dobre "Harsh Times", słabe "Street Kings", dobre "End of Watch", słaby "Sabotage", dobra "Furia", słaby (?) "Suicide Squad". :) Fajnie ale "Street Kings" nie było słabe a "Furia" to kaszana.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 03-08-2016, 13:21 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-08-2016, 13:26 przez shamar.)
Mam dość dostawania pociętych ochłapów, WB nie ma totalnie pojęcia co robi i najlepiej niech spierdala. Marvel działa, bo ich dyrektorzy są równie wielkimi fanami komiksów co widzowie, w DC wyraźnie nie ma nikogo, kto zapanowałby nad tym burdelem. Pozostaje wiara w solowego Batmana z Affleckiem, a reszta niech ginie w morzu afer o różnicach kreatywnych. Feige pewnie teraz wyciera łzy śmiechu banknotami $100.
shamar napisał(a):a "Furia" to kaszana.Furia to świetny film poza fatalnym finałem, podobnie jak End of Watch. 03-08-2016, 13:29
Nawet na filmowym pudelku- naekranie recenzja jest 5/10 i autor napisał, że film go rozczarował (nie ma w nim nic oprócz Harley). Co zabawne, BvS ocenili 8/10 piejąc nad filmem niesamowicie- niby nic dziwnego, ale mieli sponsorowany wyjazd na premierę w Londynie + ekskluzywne wywiady z ekipą i Snyderem, więc ciekawe jaka byłaby opinia bez profitów. O Kubie Popieleckim i jego 2/10 już ktoś wyżej pisał. Ciekawi mnie jeszcze ocena Walkiewicza.
Ale to przecież wszyscy dookoła uwzięli się na DCEU, które ma same rewelacyjne filmy, a MCU jest wtórne do bólu i w ogóle dla dzieci. :) 03-08-2016, 13:52
Byłem, widziałem... i nie jest dobrze...
Koktajl z bełkotu. Za dużo ekspozycji, za dużo piosenek, za dużo taniochy. Kinnaman cienkim aktorem jest, jeszcze słabszym liderem. Courtney kradnie show. Leto jest cienki jak dupa węża. Na początku napchano tyle piosenek, że cały soundtrack mieści się w pierwszej półgodzinie filmu. Serio. Macie jakieś 12-15 kawałków. Skaczą przez nie jak idioci. Bez pomysłu. Usilnie kopiują patent z Guardiansów. Żałuję, że nie zrobiono z tego skromnego heist movie. Zamiast tego znowu na szali jest cała ziemia. Gdzie jest Batman i Wonder Woman? Ch*j go wie... 5/10 - idealny średniak 03-08-2016, 14:19 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Batman v Superman: Dawn of Justice (2016) | Huntersky | 3,829 | 610,669 |
04-08-2025, 20:56 Ostatni post: shamar |
|
| The Suicide Squad (2021) | Pelivaron | 281 | 41,102 |
30-10-2022, 19:54 Ostatni post: Rozgdz |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |