Ankieta: Jak oceniasz Suicide Squad?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Suicide Squad (2016)
Przynajmniej jest lepszy od BvS, a to już coś :P
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Po tym filmie uniwersum DC może się poskładać jak domek z kart jeżeli odbije się to na wynikach BO. Otwarcie będzie dobre, tylko co później.

Odpowiedz
Cytat:Gdzie jest Batman
Ale pojawia się w filmie ?

Cytat:Courtney kradnie show.
Nie sądziłem, że tego dozyję. Ale skoro Hayden zrobił progress z EII do EIII, to może i Jai się ogarnął.
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
Film swoje zarobi, ja tam jestem pewien 700 milionów worldwide i to minimum, nie wiem jak z Chinami, bo niby miało nie być premiery tam.
Z resztą złe recenzje też sprawiają, że ludzie idą do kina by sprawdzić czy tak jest rzeczywiście, szczególnie, że SS miało dobrą kampanię reklamową i tutaj kwestia tego czy film będzie ludowi się podobał czy nie.

Odpowiedz
(03-08-2016, 14:55)szopman napisał(a):
Cytat:Gdzie jest Batman
Ale pojawia się w filmie?
Tak, a potem znika tylko dlatego, ze to film o Suicide Squad...
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
O kasę to się nie ma co martwić, w najgorszym razie będzie "umiarkowany sukces" więc DCU będzie miało na koncie drugi niezbyt udany film, ale hajs się będzie zgadzał i karawana pojedzie dalej.
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Odpowiedz
Byłem, widziałem, ale ten Joker wyzuty z postmodernizmu, a całość na glinianach nogach. Serce temu trochę bije, a trochę gangrena, ale jakos nie mam serca zjechać tego filmu, bo czasem, ach, czasem, malutki banan się na twarzy pojawił.

Jay Courtney, Robbie i Smith to absolutnie najlepsze rzeczy w tym filmie. W tej. Właśnie. Kolejności.

5+/10 bez parcia na powtórkę kiedykolwiek.

Na stronie recenzja.
Dyskretny urok burżuazji, Ran, Terminator 2, Big Lebowski, Fanatyk, Cries and whispers, Annie Hall, Eraserhead, Mroczny przedmiot pożądania, Noc na Ziemi, Lot nad kukułczym gniazdem, Capote, Boogie Nights, Zed i dwa zera, Żywot Briana.

Odpowiedz
Recka dobra, ale odnoszę wrażenie, że trochę jakbyś chciał bronić ten film, ale brak argumentów ;)
Co do Jaya - wiedziałem :)

Odpowiedz
Jai, kochani, Jai a nie Jay :)

Odpowiedz
Nie wiem, czemu brakuje Ci argumentów, chyba zaznaczyłem ziomek, że głownie film jedzie na postaciach, jest w nim dużo dobra, ale też i dużo takiego syfu, że aż serce się kraje.
Dyskretny urok burżuazji, Ran, Terminator 2, Big Lebowski, Fanatyk, Cries and whispers, Annie Hall, Eraserhead, Mroczny przedmiot pożądania, Noc na Ziemi, Lot nad kukułczym gniazdem, Capote, Boogie Nights, Zed i dwa zera, Żywot Briana.

Odpowiedz
DCEU ma problem, albo robi filmy zbyt skomplikowany przez natłok wątków i nad tym nie panuje i film wytraca tempo i płynność, albo tworzy fabułę zbyt prostą i wyświechtaną także niszcząc tempo i płynność tym razem przeplatając to retrospekcjami...
Już czekam na zapowiedź Extended Edition, bo do BvS to chyba jeszcze przed premierą zapowiedzieli :P

Odpowiedz
Nie dorabiałbym do tego jakiejś filozofii - zatrudniają słabych reżyserów, to i słabe filmy wychodzą.

Odpowiedz
A jaka to filozofia, kiedy mówię o faktach czyli sposobie opowiadania historii i płynności filmu? to są podstawy, jeśli to psuje te filmy, to już wina tego kto nie zwrócił uwagi na to od początku. Chociaż już zaczał się maraton napływu nowin z zakulisowych problemów filmu.

EDIT:

No to już by była tragedia...czy to prawda, że w filmie prócz scen
wycięli także

Odpowiedz
Jak chcą zrobić uniwersum z kilkunastoma bohaterami za pomocą dwóch-trzech filmów, to nic dziwnego że jest pierdolnik.

Odpowiedz
Może to dlatego "Man of Steel" jest najlepszy, bo powstał przed utworzeniem DCEU. Już gdy ogłosili, że pojawi się
to wiedziałem, że coś jest nie tak.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Podobno "występy gościnne" wcale nie są problemem w tym filmie, tylko banalna, pretekstowa fabuła i finał, zbyt mało interesujących postaci i znowu burdel z montażem i kiwaniem się między teraźniejszością i retrospekcjami... szkoda, ale najbardziej mnie dobijają te wieści o Jokerze...

I znowu pojawiają się smutne wieści, Ayer napisał scenariusz już po wyznaczeniu daty premiery, w 6 tygodni, potem Warner zdecydował by zrobić z lekkich trailerów które się spodobały lekki film z poważniejszego jaki szykował Ayer...

Boosz, co za barany... dalej nie rozumieją, że problemem nie jest mrok, czy humor, tylko spójna wizja, czy to mroczna czy humorystyczna...

Odpowiedz
SzpekuMack nic nie wycieli, wszystkie te sceny są w filmie

Odpowiedz
Może nie zrozumiałeś, ale miałem na myśli ten pościg A sceny z
to czytałem już niezliczoną ilość razy, że wycięta.

Odpowiedz
Ok, to tego faktycznie nie ma.

Odpowiedz
W ogóle to Warner dał popis, miał być film mroczny i brutalny, a okazuje się, że na ostateczny wygląd filmu mieli wpływ twórcy wesołych zwiastunów... jak ci ludzie z Warnera mogą dalej zarabiać ten cash i siedzieć dupami tam gdzie siedzą i odpowiadać za produkcje tych filmów, skoro potrafią gotowy blockbuster w ciągu paru miesięcy całkowicie przemontować xD

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon