Ankieta: Jak oceniasz Suicide Squad?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Suicide Squad (2016)
Po pierwsze, pierwsza wersja nie zawiera tylko nowe/rozszerzone sceny, ale inne zakończenie i inny rozwój postaci i ich relacji, a to jest mało? to nie wiem co by się usatysfakcjonowało
Po drugie, tak, to byłby ciągle film o postaciach idących do jakiegoś gmachu, tylko zrozum iż w wersji kinowej problemem nie była kameralna i prosta fabuła, bo taka już działa się w kultowych filmach, ale brak emocjonalnej i wiarygodnej relacji między postaciami, a przecież w wersji kinowej taki jest wynik filmu o przemianie postaci w jakiś sposób, więc w oryginalnej wersji, to co wypisałem u góry by pomogło i to bardzo, bo jak pisałem, to nie jest film o pójściu do gmachu, prosta fabuła i misja to pretekst do opowiedzenia historii o postaciach które się zżywają, a w kinówce, zastąpiono to kolorową akcją i brakiem sensu.
Po trzecie, przecież sam Leto i Margot Robbie opowiadają iż nakręcili godziny materiału dotyczącego ich samych, nawet pierwsze plotki po pokazach traileru z San Diego Comic Comic Con dotyczyły tego, że film w pierwszej fazie będzie dotyczył właśnie Jokera i Harley, a potem akcja przejdzie do teraźniejszości i poznamy resztę postaci, ale... dla nie pełnosprytnych osób oglądających pierwszą wersję, musieli przemontować film, zminimalizować rolę Jokera i dodać na początek sceny z opowiadaniem w stylu "deadshot zabija itd", bo ta scena w knajpie miała mieć miejsce w środku filmu i mieć inny montaż, np. nic o Harley, bo wcześniej dostalibyśmy masę scen z nią, dajmy na to 20 - 30 minut, Arkham, relacja z Jokerem, napad jego gangu, tortury, pogoń za Jokerem, jej przemiana, znowu ich relacja, sceny z klubie i pościg z batmanem, bez cięć, a to już chyba jest różnica.
Po czwarte... nie twierdzę, że to byłby genialny film, ale... przecież to co piszę ma jakiś sens i jest logiczne, a opiera się na faktach, nie na domysłach, bo SS to był must see #1 w tym roku, więc tym bardziej po seansie zacząłem szukać informacji o tym dlaczego to tak wyszło.
Po piąte... Jared Leto miał szansę zagrać Jokera, naprawdę uważasz, że zgodził się zagrać w 5-minutowej roli? ... sam mówi w wywiadach, że nie, że zgodził się na inny film, stąd te cyrki na planie, bo miał być istotną postacią filmu, dlatego się wczuwał, a oni jego rolę skrócili do 5 minut.

Odpowiedz
No i choć plany i przewidywania Warnera wydawały się szalone, to jednak się poniekąd spełniły i wciąż mogą spełnić w 100%, chcieli zarobić od 750-800 mil. by zarobić, mają na koncie 731 mil. i jeszcze zarobią parę dobrych milionów w Europie, juesej i Japonii i na tych minimum 750 mil. może stanąć.
Wydaje mi się też, że sporo zarobią na blu ray i dvd.

Odpowiedz
I w Polsce przyciągnęli więcej widzów od Deadpoola. Smutne.

Odpowiedz
To też kwestia kiedy Deadpool miał premierę, pamiętam wtedy, zimno, mokro, a SS w okresie letnim wychodził, to też robi różnicę.

Odpowiedz
Nie przesadzajmy XD Myślę, że pogoda to najmniej istotny czynnik takich rzeczy. SS miało dubbing i 3D, więc więcej dzieciarni było. Po "Deadpoolu" mamuśki przekazywały innym mamuśkom, żeby nie zabierały bachorów, bo są seksy.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Przecież nie przesadzam, co innego gdy pogoda sprzyja chodzeniu do kina, a co innego, kiedy chętniej się siedzi w domu, niż włóczy po mieście by iść na film i nie mówię tu o kinomanach, tylko największym targecie czyli zwykłych ludziach którzy wg kaprysu mogą iść na gorszy film i olać ten lepszy ;)

Odpowiedz
Akurat data premiery była na korzyść Deadpoola. Premiera w walentynkowy weekend + zimą zawsze jest w Polsce więcej widzów niż w wakacje.

Odpowiedz
https://www.comicbookmovie.com/suicide_squad/official-suicide-squad-is-getting-an-extended-cut-check-out-the-a145707
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Sami się zaorali xD

Z jednej strony, byłoby sku*******twem dodawać osobno usunięte scenki, z drugiej studio i reżyser zarzekali się, że kinowa wersja, to finałowa wersja xD

Odpowiedz
Niech zapowiedzą zmianę trzeciego aktu to wtedy mnie zachęcą do ponownego obejrzenia. Teraz dodawanie scen z Jokerem i Harley to trochę musztarda po obiedzie.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Dokładnie, pomyślałem podobnie. Dodawanie scen nic nie da, ten film trzeba było przemontować i... nie jednak przemontowanie też w sumie nic nie da bo scenariusz jest zjebany u podstaw.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Wonder Woman pewnie też będzie w wersji rozszerzonej, reżyserskiej :D

Odpowiedz
Niektórzy chyba nie rozumieją, że wydanie wersji ROZSZERZONEJ w żaden sposób nie kłóci się z tym, że kinowa jest wersją reżyserską preferowaną przez twórców. Skończy się to dodaniem do filmu kilku usuniętych scen i nic poza tym. Co innego gdyby wydali wersję sprzed dokrętek, z innym początkiem etc, a tak się nie stanie więc oficjalne kłamstwo, tfu, stanowisko Ayera pozostaje aktualne.

Odpowiedz
EDIT:

Właśnie doczytałem, że to 13 minut, czyli film będzie taki jaki był, skoro sam Leto i Margot mówili, że tego materiału było o wiele więcej, to Warner postanowił nie zmieniać wydźwięku filmu tylko dodać parę scen z Jokerem.

Odpowiedz
Tak czy inaczej, pierwszy seans zamierzam sobie strzelić z extended.

Odpowiedz
[Obrazek: 5106272-superman_facepalm.jpg]

No dobra. Ode mnie jedno wielkie FUCK YOU WARNER BROS. i podziękował z kolejnymi seansami filmów tego uniwersum w kinie. Skoro lecą sobie w chuja i zamierzają wydawać "właściwe wersje" dopiero na rynku DVD/Blu-ray, to nie widzę powodu żeby wydawać choćby złotówkę na bilet.

Extended Cut do filmu liAYERa obejrzę w wersji z darmowego sklepiku. Tak, ze zwykłej ciekawości.

Odpowiedz
Rozszerzą o 13 minut. Może dodadzą (w dodatkach) kilka scen usuniętych i już prawie jak pierwotna wersja ;)

Nowe "Ghostbusters" ma rozszerzenie 18 minut! (zaciera ręce)
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Musieli wyciąć 3 akt i zmienić cały początek, nie mają na to jaj, a gdyby to zrobili to by wyszli na idiotów, bo wydaliby na blu ray dwie bardzo różne wersje tego samego filmu.

Odpowiedz
A nie mówiłem. Film dalej będzie gównem, tylko tym razem gównem dłuższym o 13 minut:)
To uniwersum prawie już zdechło artystycznie a takimi posunięciami Warner nie pomaga.
A Marvel zaciera rączki.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon