Ankieta: Jak oceniasz Suicide Squad?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Suicide Squad (2016)
(13-09-2016, 23:14)und3r napisał(a): Tylko z krótkim pytaniem wpadam - czy SS będzie miał wersję extended jak BvS?

(13-09-2016, 23:26)Mierzwiak napisał(a): Jedno słowo: nie.

Chyba nie wrzucaliście wyżej tego trailera wersji extended :P

Odpowiedz
W ostatni weekend próbowałem to obejrzeć. Skończyłem szybko - na scenie aresztowania Willa Smitha przez Batmana, gdy jego córka stanęła pomiędzy nim a Nietoperkiem i zrobiło się tak ckliwie, że podziękowałem Ayerowi. Oby facet szybko wrócił do tematu latynoskiej gangsterki w Los Angeles, bo kino familijny, ew. dla nastolatków bardzo mu nie leży.

Odpowiedz
No, niech wraca do super-dojrzałego kina w rodzaju "Sabotage" :p

Odpowiedz
@und3r:

Pomyliłem się :) Choć to i tak nie będzie wersja rozszerzona takiego kalibru jak w przypadku BvS, a i z zapowiadanych wcześniej 13 dodatkowych minut zrobiło się ostatnio 11.

Odpowiedz
Z ciekawości, bo nie widziałem filmu, ile jest nowych scen w powyższym trailerze?

Odpowiedz
Większość nowości to ujęcia dodane do już istniejących scen, ale jest też znana z materiałów z planu i z oryginalnych zwiastunów scena z Harley goniącą Jokera na motocyklu i celującą w niego bronią, której brakowało w kinowej wersji.

Odpowiedz
Poczekam na opinie z wersji rozszerzonej - normalnie boję się tego filmu :)

Odpowiedz
Te usunięte sceny to ziarenko na pustyni, nic one nie zmienią, musieliby przemontować do pierwotnej wersji na którą zgodził się Leto, a o której wspominał Margot Robbie (godziny materiału który usunięto), ale to jest niemożliwe bo musieliby się przyznać do błędu i tego, że już w czasie trwania zdjęć, zmienili plany po opublikowaniu trailera z Bohemian Rhapsody.

Odpowiedz
Crov napisał(a):No, niech wraca do super-dojrzałego kina w rodzaju "Sabotage" :p

Ciągle lepszy niż SS. Poza tym mocno pocięty. Jak kiedyś wyjdzie unrated directors cut, będziesz przepraszał ;)

Odpowiedz
http://www.ign.com/videos/2016/11/11/suicide-squad-joker-harley-it-couple-of-the-underworld-featurette-extended-cut-blu-ray

Nie ma to jak opowiadać o wątku który praktycznie wycieli xD

Odpowiedz
Nie wiem. Może. FF mi nie obsługuje tych filmów 3D

https://naekranie.pl/aktualnosci/swietna-scena-akcji-z-legionu-samobojcow-w-360-stopniach-1371088
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Ja używam Chrome'a i działa, FF dla mnie był zbyt awaryjny, a używałem długo.

A filmik 360, fajna ciekawostka.

Odpowiedz
Kolejna usunięta scena, tym razem z pościgu:

https://www.comicbookmovie.com/suicide_squad/suicide-squad-harley-quinn-chases-down-the-joker-in-this-deleted-a146775

Odpowiedz
Badziewna :)

I ciągle nie wierzę w to, że to zostało nakręcone w innej formie niż retrospekcje.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Akcja filmu dzieje się w momencie gdy Harley, Joker i Batman mają już za sobą sporą historię, więc niby czym innym jak nie retrospekcją miałaby być ta scena?

Odpowiedz
Wypuszczą wszystkie nowe sceny zanim pojawi się rozszerzona wersja! XD Co za matoły.

A tak w ogóle to dziś miała pojawić się wersja HD, ale widzę tylko kastrata z kina, nie mogę znaleźć tej 134 minutowej. :P

Odpowiedz
(14-11-2016, 23:44)Mierzwiak napisał(a): Akcja filmu dzieje się w momencie gdy Harley, Joker i Batman mają już za sobą sporą historię, więc niby czym innym jak nie retrospekcją miałaby być ta scena?

Chodziło mnie o te informacje, że nakręcili ileś tam godzin materiału z nimi, że film miał wyglądać inaczej, że osią miał być wątek Joker/Harley.
A wszystkie te sceny wyglądają na dograne i wsadzone na szybko.
No i chyba właśnie były takie plotki? Że "dokręćmy jak najwięcej materiału z Leto"? A później i tak tego nie wykorzystali. Nie tak było?

Odpowiedz
Ja tak mówiłem i dalej tak sądzę, a scena pościgu to jedna z pierwszych scen kręconych poza studiem, oczywiście się mogę mylić co do pierwotnej wizji filmu i nie chcę się o to sprzeczać, ale czekałem na ten film i śledziłem dużo newsów.

O tym jak miał wyglądać film mówił i Leto i Margott, co potwierdza, że ten film mógł/miał być zupełnie inny.

Odpowiedz
Z tymi godzinami materiału to wiecie jak jest - kręcą masę dubli, alternatywnych dialogów, ustawień kamery etc. Spędza taki aktor tydzień nad 5-minutową sceną a potem bredzi, że dałoby się z tego zmontować osobny film.

Odpowiedz
Leto mówił, że zgodził się na inną rolę, a Margott w innym wywiadzie o różnych scenach, a nie dublach i o tym jak rozwinięty był wątek z Jokerem.

Dla mnie o tym jak zmieniła się wizja filmu świadczą trailery, (wiem, wiem, trailery są różne, ale tutaj mamy dodatkowe informacje na temat ich montażu) ten na SDCC, taki mroczny i spokojny.

Widzimy Jokera, który przywodzi na myśl sadystyczną wersję z komiksów Morrisona, wszystko przebiega spokojnie, można odczuć atmosferę otoczenia szpitala psychiatrycznego.

Kolejny już z "Bohemian Rhapsody", kolorowy, dużo akcji, humoru.

Jest pozytywny odzew, dostajemy info o dokrętkach.

Potem dostajemy gotowy film, oczywiście kolorowy, dużo znanej muzyki i "humoru", a scena w szpitalu psychiatrycznym to montaż z jakimiś kolorowymi błyskami trwający góra kilkanaście sekund, Joker występuje mniej niż 5 minut, nic nie ma sensu, 3 akt jest do bólu sztampowy, a montaż to tragedia.

Po filmie wysyp informacji o tym, że film ostatecznie przemontowała firma od traileru z Bohemian Rhapsody, wnioski każdy sam wyciągnie.

Ja uważam, że film miał być inny i to tylko moje zdanie, więc bez nerwów :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon