Ankieta: Jak oceniasz Suicide Squad?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Suicide Squad (2016)
Today is THE DAY. Waaaaaait for it...
Jedyna słuszna opinia o SS jakoś z godzinkę lub dwie po północy.

.
.
.

Albo jutro. Trudno powiedzieć.

Odpowiedz
Captain Boomerang powiedział w wywiadzie, że na razie temat Suicide Squad ucichł, a tym samym można uznać, że produkcja zawieszona.

Odpowiedz
To teraz już są nawet teasery recenzji? :)
Why are you firing wallnuts at me?

Odpowiedz
(03-12-2016, 19:57)Gieferg napisał(a): Today is THE DAY. Waaaaaait for it...
Marnotrawstwo 2 godzin życia. Nie marnuj tylko kilku następnych minut na napisanie obszerniejszej recki, bo nie warto :P

(03-12-2016, 20:02)Szpeku napisał(a): temat Suicide Squad ucichł

Byłoby fajnie, gdyby ucichł na wieki - ploty mówiły, że WB nie ma konkretnego pomysłu co zrobić z "SS".

Niestety gdy robi się film, który przypadkiem zarabia ponad 700mln $, to nie sposób zapomnieć o jego sequelu... Kijowo. Ayer za dużo spartolił w pierwszej części, żeby to ponaprawiać sensownie w kontynuacji.  Tak więc jeśli jest jakikolwiek film, któremu należy się natychmiastowe zapomnienie i hard-reboot, to jest nim właśnie "SS".
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Jestem tak źle nastawiony, że naprawdę trudno będzie o rozczarowanie :)

Odpowiedz
Pewnie zamiast na SS, skupią się na filmie z Harley Quinn, choć osobiście nie jestem fanem tej kreacji, do oryginału z TASu brakuje wiele.

Odpowiedz
Wątek Harley i Jokera zaskoczył mnie pozytywnie, tzn nie był gówniany, w sumie wolałbym film, który się na nich skupia. Leto jako Joker nawet daje radę (choć do swych dwóch poprzedników się nie zbliża), w ciekawszej fabule mógłby być niezły, Harley też w porządku, chętnie bym ich zobaczył w kolejnym Batmanie. Co do reszty...

Reszta, na czele z villainem rodem z Ghostbusters to na dobrą sprawę kubeł rzygowin. NIC tu nie gra, humor nie śmieszy, akcja nudzi, fabuła zasysa, postaci nie jestem w stanie polubić.

Mam nadzieję, że kolejne filmy DCEU nie będą do tego jakoś specjalnie mocno nawiązywać, bo wolałbym o tym czymś jak najszybciej zapomnieć.

3/10 - punkt za Harley, punkt za Jokera i punkt za Slipknota :P

PS. chyba po raz pierwszy w jakimkolwiek filmie wkurwiały mnie piosenki które normalnie lubię. Ktoś tam chyba pomyślał, że im więcej ich do filmu wpieprzą tym lepiej.

IT DOES NOT WORK THIS WAY, FUCKIN' MORONS!

Aczkolwiek dnem roku wciąż pozostaje Warcraft.

Odpowiedz
Charczący, przeszarżowany, nieposiadający nawet jednej linijki tekstu wartej zapamiętania, Joker Leto ci się podobał? :(

Ilość piosenek jest rażąca, ale jeszcze gorszy jest ich dobór. Niektóre to taka łopatologia, że ja pie...... Gdyby ktoś zaczął tańczyć jak wariat w Midway City, na 100% w tle leciałoby "She Is A Maniac". :P

Odpowiedz
Nie wiem czy nawet Joker Ledgera mógłby w tak złym filmie zabłysnąć.

Odpowiedz
Cytat:nieposiadający nawet jednej linijki tekstu wartej zapamiętania, Joker Leto
Kilka tekstów jednak zapada w pamięć... głównie dlatego, że są żenujące, no ale. Honka Honka, the itch in my crotch i tak dalej, i tak dalej. Zgodzę się jednak, że jako zaćpany alfons czy inny wannabe gangsta taki Joker może i by się sprawdził, zwłaszcza z ekipą przebierańców z karabinami.

Odpowiedz
Cytat:Charczący, przeszarżowany, nieposiadający nawet jednej linijki tekstu wartej zapamiętania, Joker Leto ci się podobał? :(

Owszem. I chcę go w Batmanie.
Inna sprawa, że może i tak jak Mierzwiak po drugim seansie stwierdziłbym, że jednak jest beznadziejny, no ale nie stwierdzę, bo nie zamierzam tego drugi raz oglądać i nie ogarniam faktu, że Mierzwiakowi się chciało. Może sobie kiedyś zrobię 10 minutowy fanedit z samego wątku Jokera, reszta to strata czasu.

Aha i nie wydaje mi się, żeby temu filmowi jakoś bardzo zaszkodziło przemontowanie czy dokrętki, bo wygląda na to, że i tak był chujowy z założenia. Tzn gdyby większą część zajął wątek Harley i JOkera, gdyby nie było tylu irytujących piosenek pewnie byłby punkt więcej, kto wie, może nawet dwa, ale cała fabuła i przeciwnik to jakieś kpiny, poza tym - w ogóle już nie wierzę w ten świat. Takie rzeczy jak jakieś czarownice/demony potrzebują konkretnej podbudowy, żebym mógł to zaakceptować (inna sprawa, że do wyglądu takiego np brata Enchantress nic nie byłoby mnie w stanie przekonać - kto to k...a wymyślał?), tu tego nie ma. Marvel mnie przekonał do swoich postaci, DC tego nie potrafi.

No i oglądałem wersję rozszerzona, potem sprawdziłem, co dodali - praktycznie same beznadziejne sceny, może poza tą w barze (co nie znaczy, że była dobra).

I w ogóle to wielkie brawa za uniwersum, w którym pierwszy film jest badzo dobry, drugi przestał mi się podobać po pierwszej powtórce, do trzeciego w ogóle nie zamierzam wracać, a jednego z nadchodzących (JL) nawet nie mam za bardzo ochoty oglądać. Marvel niby zaczał mnie męczyć w okolicach 12-tego filmu, to i owo zacząłem odpuszczać, ale większość nadchodzących filmów to i tak wciąż kinowe pewniaki.

PS. nawet motyw ze Slipknotem, który mi się podobał, zepsuto tym, że nie wprowadzono gościa na starcie tak, jak reszty.

Odpowiedz

To o rozszerzonej wersji BvS - SO TRUE.

Odpowiedz
[Obrazek: synonSr.png]
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
(04-12-2016, 22:57)Gieferg napisał(a):

Mega! Zwłaszcza fragment o Slipknocie. Tym co potrafi wspiąć się na wszystko. XD

Odpowiedz
;)

Odpowiedz
Jakoś już mnie nie bawią te Honest Trailery, ale muszę przyznać, że Starring im się udało (Katana, Flash).

Odpowiedz
Jak na taki film, HOnest Trailer słabiutki.

Odpowiedz
A kiedy ostatnio był jakiś dobry Honest Trailer? Główny problem to taki, że one nie wyglądają już jak zwiastuny, tylko szybkie recenzje i w tym jest jeden z problemów.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
W 1990 Nicholson walczył o Złoty Glob za rolę Jokera.
W 2009 Ledger Złotego Globa dostał.

Gdzie nominacja dla Leto? :(

Odpowiedz
(12-12-2016, 22:00)Mierzwiak napisał(a): Gdzie nominacja dla Leto? :(

Poczekaj na Maliny. ;)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon