Ankieta: Jak oceniasz Suicide Squad?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Suicide Squad (2016)
W Twoich snach Kuba.

Zresztą, Vaughn pewnie siedzi już nad scenariuszem do Kingsmana 3, więc nara DCEU.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
(31-07-2017, 21:20)zombie001 napisał(a): W Twoich snach Kuba.

Zresztą, Vaughn pewnie siedzi już nad scenariuszem do Kingsmana 3, więc nara DCEU.

Ano. Choć niby Warner chciał go bardzo ściągnać go do jakiegokolwiek projektu, więc wolę aby dali mu SS2 niż MoS2.

Odpowiedz
Podobno w końcu znaleziono reżysera, który podejmie się wyzwania nakręcenia drugiej części. Został nim Gavin O'Connor.
http://wegotthiscovered.com/movies/gavin-oconnor-direct-suicide-squad-2/
Najlepszy film 2021: Titane
Najlepszy film 2020: Pewnego razu w Hollywood
Najlepszy film 2019: Parasite
Najlepszy film 2018: Suspiria

Odpowiedz
Nie wiem jak tam jego inne reżyserskie dokonania, ale "Warrior" był całkiem przyzwoity. A jako że "Suicide Squad" był fabularnie wybrakowany, to sequel tak czy siak będzie czymś w rodzaju soft reboota.

[Obrazek: q0eyOCa.gif]

Odpowiedz
Reżyser nie tylko lepszy, ale też co ważne będący ostatnio w lepszej formie (Księgowego akurat nie widziałem, ale Jane Got A Gun i Wojownik bez problemu wygrywają z Legionem i Sabotażem), Teraz tylko bossowie Warneramuszą wyciągnąć jakieś wnioski z prac przy poprzedniej części, jeśli naprawdę tak bardzo boją się własnego dziecka, czyli Rotten Tomatoes.

Odpowiedz
Dla mnie gość ma ewidentnie swoje mocne strony. Ewidentnie jara go motyw człowieka po przejściach, który chce swoje problemy przekuć na coś sensownego, pozytywnego. Pod pewnymi względami to dobry punkt wyjścia dla SS, bo można z tą grupą iść w tym kierunku. No ale właśnie. Czy warto? . Z drugiej strony gość nie lubi humoru a grupa psycholi na serio albo bez wyczucia komediowego to taka trochę lipa. To był lepszy kandydat na reżysera Batmana niż SS, ale ogólnie spoko reżyser i może być niezłym wyborem. Jednak ostatni jego film moim zdaniem jest katastrofalny. Za to "Warriora" kocham. Autentycznie kocham.
.

Odpowiedz
Widziałem jedynie jego (całkiem spoko) "Księgowego". Przymierzam się do "Wojownika". To na pewno lepszy (znacznie lepszy!) wybór niż David Ayer. Choć nie jest też moim wymarzonym Vaughnem :( Jeśli WB będzie trzymało się z dala jest szansa na całkiem porządny sequel który tak jak ktoś stwierdził zapewne będzie w pewnym sensie nowym startem.
Liczę teraz na 2-3 fajnych i interesujących członków tytułowej drużyny (Killer Frost przede wszystkim, Sladem też bym nie pogardził) i dobrego villaina.

Odpowiedz
Tak jak przy Star Wars: to bez znaczenia kto zrobi ten film.

Poprzedni zostawił taki niesmak, że jedyną dobrą informacją byłoby wywalenie wszystkich poza Robbie (pod warunkiem, że tym razem jej postać zostanie napisana w ciekawy sposób, przy jednoczesnym rozumieniu jej, w przeciwnym razie nie chcę jej więcej widzieć na oczy w tym uniwersum, i Harley i Robbie) i Davis (pod warunkiem, że tym razem jej postać zostanie napisana w ciekawy sposób) oraz, tak po prostu, zignorowanie kupsztala Ayera, taki pseudo reboot. Wydaje mi się że to jest do zrobienia.

Odpowiedz
Pojadę klasykiem i powiem, że partacze z DC i tak zepsują ten film <3
A tak mimo chodem dodam, że generalnie nie interesuje mnie sequel tego filmu, chyba, że z nowymi postaciami.

Odpowiedz
"Suicide Squad 2" powinno wejść do kin w 2019, według najnowszych informacji zdjecia nie ruszą jednak na jesieni 2018 a już w połowie marca. O ile się nic nie zmieni. Nikt Connora na razie nie wywalił więc jest nadzieja, zapewne na początku przyszlego roku poznamy jakieś castingi.
Po jednym "Aquamanie" w 2018 najwidoczniej czekają nas minimum 4 filmy DC jednego roku.

Odpowiedz
O tam, baaaaaaaaardzo się zdziwię jeśli "Shazam!" się teraz wywróci i coś się poprzesuwa. Wiem, to WB i są do wszystkiego zdolni, ale film ani nie jest priorytetowy, ani mega ważny czy trudny a Sandberg nie dawno załatwił im duży sukces finansowy (i recki Annabell chyba też były dobre) więc wątpię aby mu się szczególnie mocno wcinali.
WW2 oczywiście jest bezpieczna, ma datę premiery i tak duży sukces, że nikt nic tam nie ruszy.

Pytanie co z "The Batman", sądzę, że jeśli JL odniesie triumf, Affleck zostanie i WB dalej pozwoli Reevesowi robić co będzie chciał to też film powinien się w 2019 pojawić. Wszystko pozmieniać może jednak klęska JL, złe recki i BO poniżej oczekiwań doprowadzą do kolejnych roszad i skończy się na samym Shazamie i WW :P

Odpowiedz
Spodziewałbym się "Gotham City Sirens" wcześniej, możliwe że już w 2018. To będzie raczej szybki film do zrobienia, bez tylu efektów.
W ogóle jeśli JL odniesie sukces, spodziewałbym się serii ogłoszeń i odpaleń projektów. Przede wszystkim MoS 2.

Odpowiedz
@Kuba Porażka "JL" może co najwyżej zaszkodzić Flashpointowi. Jeśli WB uzna, że nie opłaca się robić team-upów i przerzuci się wyłącznie na solówki. 

Ale reszcie? 
- Aquamana robili pod pomysły Wana/Johnsa, wywalając pierwotny scenariusz, który powstawał za czasów Snydera, do tego rzucają hasłami, że film będzie jak "Indiana Jones + Miłość, szmaragd i krokodyl";
- Shazam jest zapowiadany jako najlżejszy produkt DCEU,  
- Za sterami Gacka stoi gość,  którego ostatnia produkcja jest wychwalana pod niebiosa; natomiast Affleck, po zejściu ze stołka reżysera i scenarzysty, może mieć spokojnie wywalone, bo spadło z niego całe to obciążenie i presja, 

Na razie nic nie zwiastuje porażki i końca DCEU. Co najwyżej będzie kilka miesięcy płaczu i histerii fanów/ plucia jadem przez hejterów, jeśli flopnie "JL". :)

Nic nowego. W sumie, WB i tak będzie w nieco bardziej komfortowej sytuacji, niż przy "BvS". Teraz będzie to można wszystko zwalić na Snydera, porzucać hasłami w internecie, że już go niema, po czym dowalić kilka newsów o produkcji "WW2".

Rozgdz napisał(a):Spodziewałbym się "Gotham City Sirens" wcześniej, możliwe że już w 2018. To będzie raczej szybki film do zrobienia, bez tylu efektów.

Chodziły słuchy, że GCS poszło chwilowo w odstawkę, ze względu na to, iż wpisali postać HQ do fabuły "SS2" i/lub chcą zrobić wcześniej ten film o niej i Jokerze. 

Ja też obstawiam, że pomysły Reevesa co do "Batmana", mogą nieco kolidować z innymi projektami, które używają Batmanowskich postaci.  A dla WB priorytetem zawsze będzie "Batman", a nie jego pseudo spin-offy.

Odpowiedz
Moim zdaniem GCS na razie tylko oficjalnie jest brane pod uwage a Ayerowi nikt nie pozwoli tego zrealizować. "Man of Steel 2"? Pewnie tak, pewnie z Vaughnem, ale wcześniej obstawiam Supermana z dużą rola w "Shazamie!" by przyciągnać ludzi do kin.

,

Odpowiedz
Na 2018 jest "Aquaman", nie ma też  - co widać -żadnego "babskiego" filmu.
Jeśli do sukcesu WW dojdzie sukces JL to okienko nie ma sensu.
Ayer zrezynował z "Człowieka z blizną" a miał go zrobić na 2018.
O Syrenach mówi się już b. długo więc -dużo rzeczy może być już gotowych.
Syreny zapowiadają się na mniejszy film z mniejszym budżetem, małą ilością efektów specjalnych -ma być Czarna Maska więc raczej kino gangsterskie.
Czy Ayer ma inny film? tutaj nie wiem.

Podsumowując - jeśli DCEU chce mieć film w odwodzie który uruchomią jeśli JL odniesie sukces i dorzucić na 2018 lub początek 2019 -który można zrobić szybko -ale nie na łeb na szyję a do tego "babski".. To z projektów DCEU nasuwa się jeden film.
Jeśli jest casting, scenariusz, przygotowane te rzeczy które można przed "uruchomieniem" - to jest to do zrobienia.
Oceniam szanse że Syreny wyrwą ze swojego boxu na , powiedzmy -70 %   :)

Odpowiedz
The Wrap podaje, że nieszczesny Black Adam nie zadebiutuje w "Shazamie!" lub "Man of Steel 2" a w ...."Suicide Squad 2" gdzie będzie głównym celem tytułowego teamu.

Na pewno byłby znacznie ciekawszy od Enchantress, nawet bym to obejrzał, ale The Rock nadal mnie nie przekonuje do tej roli.

Odpowiedz
Ja bym nawet powiedział że obecność kogoś tak potężnego jak Black Adam (i magicznego) -to byłaby dobra okazja do powrotu własnie Enchantress już jako "normalnego" członka Squadu..
Ale brzmi to raczej jak plota ;p

Odpowiedz
The Wrap CHYBA jest całkiem wiarygodne jeśli chodzi o DC, ale zombie pewnie zaraz brutalnie mnie wysmieje.

Odpowiedz
Niby czemu? (swoją drogą, masz pecha, że się właśnie zalogowałem :P)

Bardzo nieprecyzyjna ta informacja. Jak na razie wynika z niej tyle, że równie dobrze Black Adam może pełnić dokładnie tą samą funkcję, co Luke w "TFA". I akurat w tym przypadku, to nie jest szczególnie zły pomysł.

Odpowiedz
Praktyka pokazuje że nie ma wiarygodnych źródeł jeśli chodzi o Pudelek - DCEU :) Wszystko się okazuje z czasem ;)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon