THE SHIELD [FX]
Jego nowa nudna praca zapewni mu długie chwile na przemyślenia i pewnie wszystko zacznie do niego wracać. A jeżeli nie to co zrobił kumplom to choćby to, że stracił rodzinę, swój najcenniejszy skarb (poza pracą, którą i tak stracił).

Mam propozycję, żeby w nazwie tematu walnąć hasło "spojlery", to nie będzie trzeba co post ich oznaczać ;)
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
Glut napisał(a):Fpipę spojlerów.

Kurde, nie mówię że Vic to maszyna, to koleś z krwi i kości. Ale bardzo rozsądna osoba również, o mocno stępionym poczuciu sumieniu. Shane go zdradził, więc poniósł karę, pociągnął za sobą Jacksona i Marę, ale to już jego (Shanea) wina. Lema nie skrzywdził, a nad Gardockiego postanowił przełożyć swoją rodzinę. Nie wierzę że potrafił strzelić w twarz kumplowi z roboty, a teraz te wspomnienia mają go 'zniszczyć'. Z pewnością poniósł klęskę, ale przypisywania mu umartwiania się po wsze czasy nie kumam. Nie to sugeruje ostatnie ujęcie w serialu.
Po wsze czasy może nie, ale z pewnością nowa robota będzie sprzyjała refleksji. Takiej smutnej gęby Vic nie miał jeszcze nigdy jak w finale. Jestem pewien, że teraz dwa razy się zastanowi przed robieniem podobnych rzeczy, ewentualnie będzie mniej skory do ciągnięcia w bagno przyjaciół.

Azgaroth napisał(a):Mam propozycję, żeby w nazwie tematu walnąć hasło "spojlery", to nie będzie trzeba co post ich oznaczać
All in favor say: "aye". Aye! I tak nikt poza nami, którzy obejrzeli cały serial, tu nie zagląda. ;)

Odpowiedz
Glut napisał(a):Ale bardzo rozsądna osoba również, o mocno stępionym poczuciu sumieniu.

Moralnu osobowosciu? Co ty, Turnau jestes? :)

Crov napisał(a):I tak nikt poza nami, którzy obejrzeli cały serial, tu nie zagląda. ;)

Oczywiscie to prawda, ale kiedy dwa miesiace temu pisalem to samo, byles przeciwnego zdania. ;)

Odpowiedz
Ty nie pisałeś nic o oznaczeniach - to robi ogromna różnicę! :))

Odpowiedz
SPOJLERY OFKOZ

Jakuzzi napisał(a):
Glut napisał(a):Ale bardzo rozsądna osoba również, o mocno stępionym poczuciu sumieniu.

Moralnu osobowosciu? Co ty, Turnau jestes? :)

Literówka, poprawiona. :)

Cytat:Po wsze czasy może nie, ale z pewnością nowa robota będzie sprzyjała refleksji. Takiej smutnej gęby Vic nie miał jeszcze nigdy jak w finale. Jestem pewien, że teraz dwa razy się zastanowi przed robieniem podobnych rzeczy, ewentualnie będzie mniej skory do ciągnięcia w bagno przyjaciół.

W scenie miał smutną, ale ostatnie ujęcia prezentuje zacięty wyraz twarzy łysego. Jak na moje, znak że diabeł w nim jeszcze siedzi i nie dał się złamać.

[Obrazek: theshields07e13familyme.jpg]

Chyba zabiorę się za powtórkę piątego sezonu.

EDIT
Tak sobie teraz patrzę i stwierdzam że ... jakąś dziwną klatkę wybrałem. Vic wygląda na niej co najmniej śmiesznie. :)

- btw, czy tylko ja w urywku z przesłuchania widzę zalążki postaci Vica? :)
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.

Odpowiedz
Glut napisał(a):W scenie miał smutną, ale ostatnie ujęcia prezentuje zacięty wyraz twarzy łysego. Jak na moje, znak że diabeł w nim jeszcze siedzi i nie dał się złamać.

Ja te mine interpretuje bardziej jako wyraz pogardy, zwlaszcza skierowanej wobec Shane'a, ktory latwo sie zlamal i poddal oraz zabil swoja rodzine, zamiast bronic jej do samego konca.

Odpowiedz
sezon 5 (full of spojlers). powspominajmy:

Odpowiedz
Jak już jesteśmy przy youtubowych montażach:

Odpowiedz
to ja odkurze, bo się wziąłem :D

Właśnie skonczyłem 1 sezon, i jest bardzo dobry. Świetnie rozpisane postacie, zwłaszcza Vic i Julien, ciekawe sprawy. Momentami fajnie nasladuje dokumetlne seriale policyjne, kręcąc z reki, i wykonując szybkie zbliżenia. Mam jednak wrażenbie, ze po mocnym otwarciu, nieco złagodzono postać Vica.

Co mi się niepodobało, to brak drugiego planu policjantów - wszystko kreci się wokół 3 przekrojowych dwójek - Vic i Shame, Dutch i Claudette, Danny i Julien - a reszta służy jako tło, względnie posmieją się z dowcipu. Jakby od czasu do czasu ktoś pokazał się więcej...

No ale nic, zabieram się za sezon 2 :P
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
najlepsze przed toba. Sezon 5 z udzialem Foresta to mistrzostwo swiata :)

Odpowiedz
wujo444 napisał(a):Mam jednak wrażenbie, ze po mocnym otwarciu, nieco złagodzono postać Vica.

Oglądaj dalej, wrażenie minie 8)

Odpowiedz
Nie tyle złagodzili, co Vic po prostu miał wyjątkowy problem przed sobą.

Odpowiedz
Luis Cyfer napisał(a):najlepsze przed toba. Sezon 5 z udzialem Foresta to mistrzostwo swiata :)

przedwczoraj skończyłem 5 i niestety tak zrył mi banie (a dokładnie ostatni odcinek), że postanowiłem odpoczac tak około miesiaca. Racja, jak na razie najlepszy sezon, ale niesmak po nim pozostał potworny :wink:

Odpowiedz
heh, dobrze powiedziane.
ja po obejrzeniu ostatniego odcinka 5 serii przez 3 dni dochodziłem do siebie.

Odpowiedz
dobrnąłem do 5x08. Jak na razie chyba najlepszy odcinek, chociaż poza 5x07 nie było odcinków znakomitych, jak na razie sezon dopiero wchodzi na poziom stratosferyczny ;)

...
Bo ci matka jezyk mydlem wyszoruje. ;) Mod.

Odpowiedz
To dopiero początek... :)

Ja tak jak Mental po finale piątki dochodzilem do siebie z trzy dni.

Odpowiedz
ten serial morduje, a potem staje okrakiem i szcza na twojego trupa.
ballsbreaker i brainfucker w jednym.

Odpowiedz
Krótko - pierwszy sezon jest ok : )) Od 2 sezonu właściwie zaczął się hardkor - jak na razie mój ulubiony odcinek to właśnie 2x10 - powrót Gilroya. Fenomenalny. Zamieszki na linii ST - Armadillo też dostarczyły kilka mocnych scen - te z przypalaniem na czele. O finale rozpisywać się nie będę - miód. 3 sezon zaczął się średnio ale to co później się wyrabia - chodzi oczywiście o Acavedę ale i o pewną bójkę - noo, wtedy poczułem że serial wskoczy już na pewno do top 3. Finał to lekkie rozczarowanie, jednak plus za doskonale zagraną końcówkę - zapuściłem 4x1 i spociłem się na ostatniej scenie. Uwielbiam takie motywy. 'You wanna smell my gun?' Oglądam dalej i nie mogę się nacieszyć z powodu takiego że jeszcze nie widziałem 5 sezonu - który tutaj uważany jest za najlepszy - nie wiem jak oni przebiją to co teraz się wyrabia. Jak nie obniży serial lotów drastycznie - w moim top 3 zagrzeje na długo. Pewnie do czasu obejrzenia The Wire :grin:

Odpowiedz
nie obniży. Prytanie stawiałbym początek (tak chyba 3) 6 sezonu nawet nad finałem 5tego sezonu. Zresztą, wszystko co dzieje sie w zwiazku z finałem 5tego sezonu jest genialne. zostało mi kilka odcinkow do końca...

Odpowiedz
no 5 sezon jest najlepszy bo pojawia sie Forest Whitaker, ktory jako Jon Kavanaugh tworzy kolosalna osobowosc:) Koles miazdzy kazda postac z tego serialu:) A final? Jezus Maria

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości