Taniuchne DVD/Blu-ray - gdzie i za ile
Jakby ktoś był zainteresowany - John Carter w atrakcyjnej cenie: http://dodatkiwkiosku.blogspot.com/2012/07/zapowiedz.html
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Smutny jest los tego filmu.:)

Odpowiedz
Będąc nad polskim morzem, w Międzywodziu, 31.08.2012 wystartował jednodniowy dzień wyprzedaży i promocji. W namiotach z bublami znalazłem kosz z płytami DVD. Było tam kilka tytułów, ja osobiście wyłowiłem "Top Gun", "Cast away" oraz "Full metal jacket". Były to wyprzedaże kolekcji filmowych z "książkami". A teraz najlepsze z tego wszystkiego, mój absolutny rekord w okazjach 2 zł! (słownie DWA) :).

Odpowiedz
Jak ktoś lubi Stevena Seagala, to na brytyjskim Amazonie można wyhaczyć box z jego filmami na blurayu. Under Siege 1 i 2, Hard to Kill, Executive Decision i Nico za 11,50. Podobno bez żadnych cięć, więc jak najbardziej warto, choćby dla tego ostatniego tytułu.

http://www.amazon.co.uk/Steven-Seagal-Collection-Blu-ray-Region/dp/B008PEHWPO/ref=zg_bs_383380011_11

Odpowiedz
Ponoć "Executive Decision" jest w tym pakiecie w jakiejś wersji europejskiej, z wyciętymi wiksami o Arabach, za to reszta filmów tak jak piszesz, uncut:

The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
W "Filmie" są po 2 DVD. Wybór filmów - 8. U mnie był tylko zestaw "Prawo Bronksu" i "Popioły czasu: Powrót". Ktoś wie jakie jest wydanie "Prawa..."? W sensie format obrazu bo wiem, że oryginał był 4/3 a później zrobili DVD 16/9 upierniczając, po prostu, górę i dół.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Trochę fajnych pozycji w dzisiejszych Black Friday Deals na brytyjskim Amazonie. Dokładne ceny zostaną dopiero ujawnione, ale można spodziewać się obniżek rzędu 30-50%. Aby załapać się na deal, trzeba się wykazać, zależnie od atrakcyjności oferty, mniejszym lub większym refleksem. Przypominam o darmowej wysyłce do PL przy zamówieniach >20 funtów.
http://www.amazon.co.uk/deals-offers-savings/b/ref=amb_link_172510187_2?ie=UTF8&nav_sdd=aps&node=350613011&pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_s=center-B1&pf_rd_r=0QDREHHHRR4TWRGRD0JQ&pf_rd_t=101&pf_rd_p=346657587&pf_rd_i=468294

Odpowiedz
W Biedronce ma być rzut filmów (i gier)

[Obrazek: 2012-11-21_200636.jpg]

[Obrazek: 2012-11-21_200534.jpg]

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Nareszcie The Grey będzie w sensownej cenie - od premiery w empikach i w sumie wszędzie jest po 50 zł (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!). Ale to nic, bo od premiery Super 8 jest jeszcze droższe. Czy ktoś to w ogóle kupuje w takich cenach? Jak kogoś nie interesuje cena, to i tak kupi blu raya.

Odpowiedz
Nowego Klossa nawet za darmo bym nie chciał...
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
(23-11-2012, 11:17)Hitch napisał(a): Nowego Klossa nawet za darmo bym nie chciał...

Wziąłbym za 5 PLN gdyby była wersja serialowa.

Odpowiedz
Przed chwilą wyhaczyłem na amerykańskim amazonie Benjamina Buttona 2xBD za $5, oraz No Country For Old Man BD za $4(!!!). Wziąłem też reżyserkę Miami Vice za $8. Taniej już chyba się nie da.

Odpowiedz
Amerykańskie wydanie "Benjamina Buttona", jak wszystkie BD od Criteriona, jest Region A-only.

Odpowiedz
Nie robi mi to różnicy, bo i tak wszystkie Blu odtwarzam z kompa, a tam mi żadne blokady niestraszne :)

W ogóle to coraz bardziej podoba mi się ten Black Friday na amazonie - dorzuciłem jeszcze Collaterala i Matrixa, wszystko na Blu, po $4 :D

Odpowiedz
Jak przedstawiają się koszty wysyłki z amerykańskiego amazona? I jeszcze czas...

Odpowiedz
Czas: nie pamiętam jak szybko przyszły filmy ostatnio, bo dużej różnicy mi to nie robi - przyjdą to obejrzę. Niech ktoś inny, częściej zamawiający się wypowie. Najtańszą dostawą terminu realizacji poniżej dwóch tygodni się nie spodziewaj, mi teraz napisali, że jeden film na pewno nie zdąży przyjść przed świętami.
Koszty: nie ogarnąłem nigdy do końca systemu liczenia tych kosztów, ale teraz za paczkę z dwoma filmami przesyłka do polski kosztuje mnie $8. Zawsze możesz po prostu włożyć co chcesz do koszyka i przechodzić dalej do momentu aż zobaczysz koszty przesyłki, ja tak zawsze robię.

Odpowiedz
Czas dostawy z Amazon.com to około 2 tygodnie (licząc od momentu wysłania paczki), ale w okresie przedświątecznym może się trochę wydłużyć. Ja stamtąd polecam ten zestaw czterech filmów od Coenów (obecnie $20). Blood Simple jest co prawda zakodowany w regionie A, ale pozostałe trzy już nie, a na dodatek mają polskie napisy.
A tu można zobaczyć, jakie filmy będą sprzedawane w ciągu najbliższych kilku dni w ramach lightning deals (ofert ograniczonych czasowo).

Odpowiedz
W Carrefour są Blu-raye po 29,99zł, tytułów konkretnych brak, ale na zdjęciu w gazetce widać 4 tytuły:
RED
Niezniszczalni
Pan i Pani Smith
Safari (Animacja)

Promcja trwa do 10 grudnia
Ostatnio widziane:
filmweb

Odpowiedz
(23-11-2012, 11:13)military napisał(a): Nareszcie The Grey będzie w sensownej cenie

Na amazonie spadł właśnie do niecałych 8$ - ja bym brał, zwłaszcza, że to 3 formaty w 1 :)

(23-11-2012, 13:45)simek napisał(a): Przed chwilą wyhaczyłem na amerykańskim amazonie Benjamina Buttona 2xBD za $5,

Ano, szkoda, że to jedyny Criterion, który osiągnął taką cenę, co dla mnie świadczy o jego poziomie względem pozostałych :)
Swoją drogą to właśnie jego nie dostaniesz na święta raczej, gdyż popyt spory i teraz wysyłka od 1 do 3 tygodni trzeba czekać.
A na wysyłki z US ogólnie czeka się od 2 tyg. do miesiąca jeśli idzie o przesyłkę zwykłą. Więc jak ktoś chce coś na Gwiazdkę, to teraz jest ostatni gwizdek, bo potem różnie może być.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
(23-11-2012, 11:13)military napisał(a): Nareszcie The Grey będzie w sensownej cenie - od premiery w empikach i w sumie wszędzie jest po 50 zł (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
Wykrzykniki jak najbardziej adekwatne, zwłaszcza że to kolejny film od Monolithu z obrazem w nieprawidłowym formacie :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon