Ankieta: Najlepsza cz
Lethal Weapon 2 (1989)
Lethal Weapon (1987)
Lethal Weapon 3 (1992)
Lethal Weapon 4 (1998)
[Wyniki ankiety]

Tetralogia Lethal Weapon (1987-1998)
Archiwum jest w katalogu A, jak widać. I są już na nowym silniku te podstrony. Tyle, że wydaje mi się, że jeszcze kilka miesięcy temu był link na głównej. A teraz już usunęli.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Hmmm.
https://www.filmweb.pl/news/Joe+Pesci+wraca+na+ekran.+Zagra+dziadka+Pete%27a+Davidsona-147525

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Mel przewiduje, że prace na planie mogą ruszyć w Q1 2023. 
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.

Odpowiedz
Przecież Caviezel mówił z rok temu, że "Pasja 2" będzie swietna. A oni nie zaczęli tego nawet kręcić?

Odpowiedz
(22-09-2022, 09:29)Dirk napisał(a): Mel przewiduje, że prace na planie mogą ruszyć w Q1 2023. 

No zobaczymy:

https://www.indiewire.com/2022/09/mel-gibson-blames-warner-bros-discovery-lethal-weapon-delay-1234765318/

https://movieweb.com/mel-gibson-confident-lethal-weapon-5-will-shoot-early-2023/

Mam nadzieje, ze bedzie miec jakis w miare dobry scenariusz, co nie zawsze mialo miejsce w przypadku tej serii.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Ale braki scenariuszowe (choć moim zdaniem zawsze było ok, tylko nacisk ewoluował od sensacji do komedii sensacyjnej) zawsze nadrabiała charyzma Gibsona i Glovera (i później Pesciego) i ich relacja. Jestem bardzo sceptyczny, ale jeśli już dojdzie do realizacji, to niech ten film będzie dobry.

Odpowiedz
Dla mnie scenariusze LW (poza jedynka) byly zawsze w najlepszym przypadku srednie, a nawet srednio-slabe. I tak, wszystko ratowala chemia pomiedzy aktorami i relacje bohaterow. Z tym, ze Glover to juz pradziadek, a Mel sie tez nie bedzie raczej zgrywac na ekranie. Niech to bedzie raczej solidna sensancja z odrobina humoru i to wystarczy.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Scenariusze były zawsze typowe dla gatunku, ale solidne w jego ramach, a wręcz przyczyniły się do jego zbudowania - jeśli chodzi o buddy movie to cała seria jest najlepszym, co kiedykolwiek zrobiono. Więc w czasie, gdy filmy powstały, scenariusze nie były aż tak oklepane.

Jeśli chodzi o piątkę, to siłą rzeczy pewnie będzie mniej kaskaderki. Ja, jak zwykle, nie chciałbym żeby ubili ani Riggsa, ani Murthaugha. A zapewne któryś (albo obaj) spotkają swój koniec w LW5.

Odpowiedz
Buddy elementy byly oczywiscie perfekcyjne, gdzie duza w tym zasluga aktorow, ale juz elementy kryminalno-sensacyjne (intryga, przeciwnicy) pisane byly czasami kredkami :)

Problemy te widac najbardziej w czesci trzeciej, gdzie gdyby nie chemia pomiedzy bohaterami to nie byloby za bardzo czego ogladac, a fabularnie przypomina to bardziejnjakis letni, niedzielny serial policyjny, a nie wielki blockbuster.

Odpowiedz
W trójce masz wątek, w którym Rog zabija tego czarnego gangstera i wtedy pojawia się trochę dramy (nawiasem mówiąc, zawsze gdy to oglądam i matka zabitego gangola sprzedaje Rogerowi liścia, coś się we mnie wewnętrznie burzy - mogła wychować dzieciaka, a nie teraz mieć pretensje, że były konsekwencje :) Naprawdę, to jest zawsze moja pierwsza myśl w tej scenie). Ale zgadzam się z tym, że trójka pod względem sensacji jest najlżejsza. Czwórka ma nawet więcej komedii, ale Jet Li stanowi dla bohaterów prawdziwe zagrożenie. Pamiętam jak byłem na tym w kinie i siedziałem na krawędzi fotela - byłem pewien, że tym razem Riggs i Murtaugh nie wyjdą z tego cało :)

Odpowiedz
Każdy chyba tak reaguje na tą scenę z matką. W ogóle trójka to niewątpliwie najsłabszy film w serii, słaby scenariusz, słaby złoczyńca, jak zawsze słaba Russo. Film broni się paroma fajnymi scenami komediowymi - najlepszą jest oczywiście ta w której Riggs wpierdala Stevenowi Spiel... znaczy, anonimowemu reżyserowi z wyglądu podobnemu zupełnie do nikogo.

Odpowiedz

Odpowiedz
Wygląda na to, że prace nad LW5 trwają. 
https://wegotthiscovered.com/movies/mel-gibson-offers-lethal-weapon-5-status-update/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=lotrrpmx

Jestem wciąż sceptyczny. 

Odpowiedz
Legacy sequel...

A tam jest kurva napisane, że to robią dla HBO max.
Kolejny szajs na streaming. A ić pan w...

Odpowiedz
Nie widze problemu, w koncu to HBO.

(15-12-2022, 19:55)Dirk napisał(a): Jestem wciąż sceptyczny. 

Natomiast ja nie :)

Inaczej, na moje mogloby to w ogole nie powstawac i nic by sie nie stalo, ale skoro powstaje to wierze, ze bedzie to jeden z najlepszych powrotow po latach. W koncu za kamera ma stanac ten pan:

https://i.dailymail.co.uk/i/pix/2011/07/12/article-2013888-0CF6B5B500000578-932_468x703.jpg

:)

Odpowiedz
Jeżeli podchodziłbym do tego jak do kolejnego powrotu po latach, który ma zarobić na nostalgii, to miałbym ten film w dupie. Jeżeli jako do kolejnej części Lethal Weapon, to byłbym obojętny, ale chętnie bym zerknął. Jedynia to moj totalny top, ale kolejne części oceniam już znacznie niżej, mimo że je lubię. Jednak to co jest istotne, to fakt, że to kolejny film Mela Gibsona - wybitnego reżysera, który zawsze daje radę. I z tego powodu podchodzę z ogromnymi nadziejami.
.

Odpowiedz
Mysle, ze nie bedzie wiekszego parcia na nostalgie i autocytaty (moze poza wiadomymi klasykami) i Mel zrobi z tego konkret sensacje z odrobina nniewymuszonego humoru.

Odpowiedz
(15-12-2022, 21:31)Bucho napisał(a): Nie widze problemu, w koncu to HBO.

Ale to znaczy, że tego nie będzie w kinach, na płytach..

Odpowiedz
Chodnikowych? :)

Zadnej czesci LW nie widzialem w kinie, nie robi mi to. W sumie jak tak czytam twoje posty, Shamar to tez nie kojarze, zeby byl z Ciebie wielki kinoman :)

Odpowiedz
Ja widziałem LW4. 
A wracając do mojej wcześniejszej myśli - seria ma fajne zakończenie i szkoda byłoby to zniszczyć, szczególnie jeśli finał uderzy w smutne tony. Ale już o tym tutaj dyskutowaliśmy, więc nie będę smędził. 
Jak zrobią, to obejrzę i wtedy się wypowiem.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon