Horrory też już mają swój wzór do naśladowania tak jak blockbustery mają The Force Awakens.
05-12-2021, 07:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-12-2021, 07:23 przez marsgrey21.)
|
Texas Chainsaw Massacre
|
|
Serio nakręcili tą samą scenę co w Halloween 2018... Leatherface podziwia dawno niewidzianą skórzaną maskę w blasku wschodzącego słońca.
Horrory też już mają swój wzór do naśladowania tak jak blockbustery mają The Force Awakens. 05-12-2021, 07:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-12-2021, 07:23 przez marsgrey21.)
No i koniec.. kiedyś rimejki wydały mi się średnie ale obejrzeniu całej serii - podnoszę ich oceny. Bo to najlepsze rzeczy w tej franczyzie. I aż szkoda, że nie powstała choć jeszcze jedna.
Resztę czyli 1 - 4, sequel jedynki oraz prequel jedynki - można odpuścić. Oprócz pojedynczych fajnych scen nie ma tam zbyt wiele. A rimejk + jego prequel to bardzo dobre combo.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 18-12-2021, 16:18
I tak nie będzie lepszy niż remake, to wygląda jak takie popłuczyny, zrobili nawet powtórkę z Halloween 2018 "czekałam 15 lat by..."
31-01-2022, 19:53
Ta seria od dawna szoruje po dnie, wątpię żeby to było gorsze od tego wysrywu z Daddario.
https://www.filmweb.pl/user/Nawrocki/activity
https://letterboxd.com/nawrocki/list/best-movies-of-2020s/ https://letterboxd.com/nawrocki/list/2024-movies/ 31-01-2022, 19:54
Ta scena w autobusie na koniec to jakaś abominacja.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
31-01-2022, 20:50
Tradycja slasherowej młodzieży jako bandy debili proszących się o śmierć musi być podtrzymana.
I znowu widzę zaskoczenie, że niepotrzebny sequel/prequel/cośtam-quel/reboot odgrzewanego slasherowego kotleta będzie chujowy :). 31-01-2022, 21:03 (31-01-2022, 19:53)marsgrey21 napisał(a): I tak nie będzie lepszy niż remake, to wygląda jak takie popłuczyny, zrobili nawet powtórkę z Halloween 2018 "czekałam 15 lat by..." Przecież już poprzedni rebut-srebut był powtórką z "Halloween", gdzie Letherface siedział 20 lat w piwnicy.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 31-01-2022, 21:21
Właśnie odpaliłem, jest grubo :) dzieciaki przyjechały teslą na stację paliw, gdzie jest pełno pamiątek (koszulki, plakaty, korkociągi, itd.) z oryginalnej masakry, w tle leci film z dvd z dokumentem o całej sprawie, a chwilę później pojawił się typowy Teksańczyk w dodgeu ze spluwą u pasa, a dziewczynka od razu tekst, że kolo ma małego fiutka XD
18-02-2022, 19:19
Akcja "film w filmie" to nie nowość. To już było w "Halloween 3" ;) Tylko teraz wydaje im się, że odkryli to na nowo.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 18-02-2022, 20:05 raven.second napisał(a):a chwilę później pojawił się typowy Teksańczyk w dodgeu ze spluwą u pasa, a dziewczynka od razu tekst, że kolo ma małego fiutka XDBrzmi jak zły brat bliźniak rebootu Wrong Turn z innego wymiaru który przeszedł operację zmiany płci i został jeszcze gorszą siostrą bliźniaczką. Tamten film w zaskakująco inteligentny sposób operował stereotypami rednecks vs woke młodzież i przewrotnie je wykręcił. Ten... szczerze, boję się oglądać. 18-02-2022, 20:43 Cytat:Ten... szczerze, boję się oglądać.Film jest krótki, jest spoko gore, ekipa ginie w miły dla oka sposób. Można obejrzeć, ale nie nastawiaj się na dużo ;) (31-01-2022, 19:40)raven.second napisał(a): Leatherface jest tutaj głównym, pozytywnym bohaterem, tak? No dosłownie tak jest XD mieszczuchy przyjechały do jego miasteczka i zaczęły się rządzić, zabiły mu jedyną bliską osobę, dindu chciał go z domu wyjebać (NIELEGALNIE, BEZ PAPIERÓW BO BANK) i w ogóle. Śmieszne takie. Banda (czarny kuchcik, jego biała żona i dwie siostry, w tym jedna antigun, przeglądająca memy na fejsie o tematyce przeciwko broni, ofiara szkolnego szaleńca który wystrzelał klasę) przyjechała na totalne zadupie celem otworzenia foodtracka, sklepu z komiksami i galerii. Zobaczyli flagę konfederacji i od razu awantura, że tak nie można, murzynek wbija do obcego domu, włazi na piętro i pcha się z łapami przez okno by zdjąć flagę. Potem się kłócą ze staruszką, że nie powinno jej tu być, bo bank zajął dom - staruszka grzecznie odpowiada, że ma papiery, że długi uregulowane, że flaga to pamiątka po pradziadku, że nie ma nic przeciwko murzynom i tak dalej, wzywają szeryfa... efekt: zawał serca u staruszki XD Głupie to niesamowicie, ale raz, że wszystkie zgony są odpowiednio brutalne i soczyste, a dwa, że nie trwa wcale tak długo i oglądanie nie boli, ba, patrzenie jak Leatherface na wkurwie masakruje dzieciaków jest jakieś... przyjemne :) 5/10 za same zgony, krew oraz flaki, 3/10 jako Teksańska Masakra Piłą Mechaniczną, więc jakieś 4/10 to będzie odpowiednia ocena. 18-02-2022, 20:47 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-02-2022, 20:49 przez raven.second.)
Ja sobie jutro obczaję, jestem fanem oryginału i remake'u, humor mi nie przeszkadza bo było go trochę w oryginalne, a sam reżyser z resztą pokazał w sequelu, że chciał by pierwszy film był bardziej satyrą niż pełnoprawnym horrorem.
18-02-2022, 21:13
Podzielam zdanie raven.seconda, miało być o rzezi, więc jest rzeź, a tylko o to chodzi, jest tu dużo soczystej jatki i szarpania nerwów (najlepszy jest wjazd pilarza do autobusu, coś takiego to był pewnie jego mokry sen :), ale też i sporo głupot, mnie np. od razu zastanowiło, niby jak skórotwarz wrócił tak szybko z pola kukurydzy, pewnie się teleportował, a po drugie, skoro minęło 50 lat, to ile on musiał mieć teraz? Przecież wcale nie wyglądał i nie pomykał jak staruch, zresztą jego stara musiałaby mieć chyba ze 100 lat. Ogólnie dość fajna rzeźnia, taka na 5/10.
18-02-2022, 21:57
Zaraz, czyli w nowej TCM pilarz masakruje juleczki i dindu z pretensjami o flage konfederacji?
Czy można zatem powiedzieć, że to bohater pozytywny, godny naśladowania, wzór cnót wszelakich? :) 18-02-2022, 22:51
Tak :) siedział grzecznie i spokojnie, pilnowany przez kobietę która opiekowała się sierotami za młodu i wspominała pradziadka Konfederatę, a tu nagle wbija ekipa lewackich idiotów i robi "reeeee to nasze miasto nie wasze" xD
18-02-2022, 23:00 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Reykjavik Whale Watching Massacre (reż. Júlíus Kemp) | Mental | 19 | 3,524 |
20-04-2010, 19:11 Ostatni post: slepy51 |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |