Ankieta: Kt
Terminator
Terminator 2
Aliens
Titanic
The Abyss
[Wyniki ankiety]

The Abyss (1989) reż. James Cameron
Danus napisał(a):Ma wady owszem jak każdy film(no prawie każdy :wink: ), ale i tak The Abyss ma prawo nazywać się perełką, arcydziełem, obrazem kultowym, bo już takim jest. Owszem przekoloryzowane zakończenie, ale kogo to obchodzi, przynajmniej nie mnie. The Abyss było jest i będzie pięknym filmem za każdym razem zaskakujący mimo, że ogląda się po raz któryś.

O matko...

Odpowiedz
Nie chcę być złośliwy tak jak ty, ale twoja wypowiedź skwituję krótkim:
O matko!
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Danus napisał(a):Mental czepiasz się debilizmów w The Abyss, a takie same, a nawet większe debilizmy i głupoty scenariuszowe Ci nie przeszkadzają w wychwalanym przez Ciebie Hollow Manie.

o matko...

Odpowiedz
Mental napisał(a):o matko...
Wiem prawda w oczy kole. :roll:

Odpowiedz
O matko.

Czy ktoś tu moderuje?

Odpowiedz
D'mooN napisał(a):O matko.

Czy ktoś tu moderuje?

Cameron - ale on kręci Avatar...
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Mefisto napisał(a):Cameron - ale on kręci Avatar...

O matko! To ja nie mogę się doczekać!

Odpowiedz
Danus napisał(a):Jedna z najlepszych dla mnie scen to spadający na dno dźwig i bohaterowie wyczekujący uderzenia spoglądający na opadającą linę. Emocje sięgające zenitu, miodzio.

akurat ta konkretna scena tworzy te pierwsza - znakomita cześć filmu, nieskażoną jeszcze łopatologiczną polityczna poprawnością i cameronizmami, tak wiec wcale ci sie nie dziwie, ze ci sie podoba. na mnie również robi wielkie wrażenie. w ogóle cała sekwencja z dźwigiem stanowi poniekąd zwieńczenie naprawdę kapitalnej introdukcji. potem jest już tylko gorzej i gorzej.

Odpowiedz
Mental potem jest świetna sekwencja walki dobrych ze złym. A że jak zwykle wygrywają dobrzy, no cóż...

Odpowiedz
a potem reanimują trupa, a jeszcze potem całują się na kadłubie ufo, mając za tło różowe niebo. a potem film się kończy, bo gdyby trwał dłużej, byłoby wesele i wielki tort i kosmici na weselu:)

Odpowiedz
O matko.

Odpowiedz
gdzie jest moderator?:)

Odpowiedz
Też mnie to zastanawia.

Odpowiedz
Na weselu z wielkim tortem i kosmitami 8) ?

Odpowiedz
O matko czy na sali jest moderator? Najlepiej fan Abyss Język

Odpowiedz
Moderator swoją drogą, ale czy jest na sali doktor???

Odpowiedz
Mental napisał(a):- gdzie bill paxton???
To takie zdziwienie w żartobliwym tonie, jak sądzę, pobożne życzenie. ;-) Widać przecież gołym okiem, że role były tak rozpisane, że dla Paxtona, zwłaszcza po występie w "Aliens", po prostu nie mogło być miejsca – całość kręci się wokół trzech najwyrazistszych postaci, a reszta to tylko płotki. Ani trzeciorzędny komandos od Coffeya nie pasowałby i nie zadowolił Paxtona, ani tym bardziej ktoś z ekipy Brigmana, bo kto – brodaty niedźwiedź? cherlak z myszką? A może ktoś na powierzchni, jakiś mechanik w załodze Benthic? Gdyby z kolei Paxton zagrał Coffeya, ten sam dylemat dotyczyłby pewnie Biehna. Inna sprawa, że Paxton do tej roli zupełnie mi nie pasuje, za to do Brigmana – czemu nie? To mogłoby być całkiem trafne. Ale cóż, Harris się sprawdził, był świetny (Mel Gibson, który początkowo miał to zagrać, nie dałby rady :-), tak więc nie mam pytań, brak Paxtona da się usprawiedliwić i tym bardziej nie kopie po jajcach.

Odpowiedz
Ostatnio obejrzałem wersje reżyserską korzystając z okazji o której była mowa na forum że EzyDVD rozdawało ten film praktycznie za darmo. Jakos nigdy wcześniej nie miałem okazji widzieć "Otchłani" i film kojarzył mi się tylko ze sceną z wodą wyłażącą z basenu, którą to scenę widziałem w jakims programie dokumentalnym, w którym omawiano efekty specjalne z Aliens, The Abyss i Terminatora 2. Jak się okazuje "Otchłań" to kawał świetnego kina, co zresztą nie stanowi zaskoczenia, jesli spojrzec na nazwisko reżysera - Cameron odkąd zaczął robic sensowne filmy (czyli od T1) nie zrobił ani jednego filmu słabego i po seansie Abyss nabrałem ochoty na obejrzenie Avatara, który do tej pory jakoś bardzo mojej uwagi nie zaprzątał.

Film jest bardzo dobry, zwłaszcza w drugiej połowie, choć sama końcówka trochę może zbyt optymistyczna i radosna. W skali szkolnej: 5, ale z wymienionych w ankiecie pięcu filmów (swoją drogą gdzie True Lies?) ten jest niestety najsłabszy.

Odpowiedz
Cytat:wymienionych w ankiecie pięciu filmów ten jest niestety najsłabszy.
Niestety nie.
A ankieta jest do dupyUśmiech

Odpowiedz
Cytat:Niestety nie.

Niestety tak Język
(tak, również Titanic to film po prostu lepszy, w swoim gatunku, czy to jako film katastroficzny czy jako romans jest nie do pobicia, to że ktoś nie trawi romansów w niczym nie umniejsza jego wartości)

W skali szkolnej T1,T2,Aliens i Titanic mają u mnie 6. Abyss i True Lies "tylko" 5.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon