Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Gorzej niż nastoletni fanboje.
05-01-2011, 23:36
Samurai Cop
Liczba postów: 4,396
Liczba wątków: 28
Pierwsze oficjalne zdjęcie Garfielda w kostiumie:
http://www.imdb.com/media/rm163546368/nm1940449
13-01-2011, 23:00
Samurai Cop
Chyba jednak jestem tradycjonalistą w kwestii pajęczego kostiumu, ten na pierwszy rzut oka jest zbyt udziwniony. Nie lubię tradycji tylko w jednej kwestii, nigdy nie wierzyłem aby Parker miał czas chemicznie wytwarzać swoją sieć, wytwarzanie organiczne choć raczej niezbyt mądre, było jednak dobrym pomysłem (chyba jeszcze) Camerona. A tutaj widzimy na nadgarstkach prawdopodobnie wyrzutnię sieci.
No i na tym zdjęciu wygląda jednak bardziej gumowo od kostiumu Maguire'a.
13-01-2011, 23:10
TermiGifiernator
Liczba postów: 11,121
Liczba wątków: 57
A mi się kostium podoba. Wydaje mi się na pierwszy rzut oka bardziej wiarygodny oraz mniej pedalski. O ile u Raimiego kostium był superancko zrobiony, to w ogólnym rozrachunku miał coś z gejowizny.
Zresztą pod zdjęciu trudno cokolwiek oceniać. Moim zdaniem ,trzeba czekać na pierwszy trailer.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron
13-01-2011, 23:51
Samurai Cop
Rozmawiamy o czerwono-niebieskim bohaterze w obcisłym kostiumie. Zawsze będzie to trochę homo na taśmie filmowej :-) Przynajmniej na tym zdjęciu wydaje się, że dobrano ciemniejsze barwy, więc może w dużej mierze unikną tego efektu. Szkoda, że bardziej nie zaakcentowali pajęczyny, ściemniłaby kostium i kolorystycznie wyglądałoby jeszcze lepiej.
13-01-2011, 23:53
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Dobrze się prezentuje, pomijając fakt że znowu mamy uwierzyć że nastolatek zrobił sobie... no właśnie, jak on go zrobił?! Ale i tak mniej przesadzony od kostiumu Tobeya za kilkaset tysięcy dolarów.
13-01-2011, 23:56
Samurai Cop
Chyba dlatego poprzednia wersja tak ostentacyjnie olała tą kwestię.
13-01-2011, 23:57
TermiGifiernator
Liczba postów: 11,121
Liczba wątków: 57
Szaman napisał(a):Przynajmniej na tym zdjęciu wydaje się, że dobrano ciemniejsze barwy, więc może w dużej mierze unikną tego efektu. Szkoda, że bardziej nie zaakcentowali pajęczyny, ściemniłaby kostium i kolorystycznie wyglądałoby jeszcze lepiej.
Właśnie o to mi chodzi, wdając się w szczegóły , strój Parkera był za jasny.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron
13-01-2011, 23:59
Stały bywalec
Liczba postów: 2,545
Liczba wątków: 17
Też mi się od razu bardziej spodobał niż ten z filmów Raimiego. Plus za wyrzutnie sieci. Nie różni się jakoś bardzo od komiksowego pierwowzoru, no i sam Garfield też jest bardziej Parkerowaty niż Tobey. A, i albo mi się zdaje, albo nad pająkiem są ślady pazurów, zapewne Lizardowych ;p
14-01-2011, 00:00
Stały bywalec
Liczba postów: 10,393
Liczba wątków: 5
-Bodzio- napisał(a):no i sam Garfield też jest bardziej Parkerowaty niż Tobey.
I przede wszystkim Garfield jest dobrym aktorem (nawet bardzo, trochę go szkoda na Spajdermeny). Nie wydaje mi się, aby kiedykolwiek mogło akurat z tego komiksu wyjść coś naprawdę dobrego, bo nie widzę tam za bardzo potencjału nawet w dzieciństwie tak sobie tego bohatera lubiłem, niemniej póki co wszystko jest tu bardziej zachęcające niż w wersji Raimiego. Szkoda tylko, że nie dadzą sobie spokoju z tym arcyzabawnym kostiumem i nie zamienią np. na czarny lub jakiś bardziej sensowny (jak np. zrobiono z X-Menami), ale to jest jakby znak firmowy tego bohatera i byłoby to dla nich pewnie zbyt radykalne. No nic, pozostaje czekać, a nóż obejrzę to nawet ;)
14-01-2011, 00:13
Stały bywalec
Liczba postów: 851
Liczba wątków: 7
Ja mam przede wszystkim nadzieję że restart naprawi to co spieprzono w poprzedniej serii a więc liczę na spójną historię, przyzwoite dialogi no i porządnie poprowadzony wątek miłosny.
koronex1989
14-01-2011, 00:22
Agent Mossadu
Liczba postów: 32,429
Liczba wątków: 4
Szaman napisał(a):nigdy nie wierzyłem aby Parker miał czas chemicznie wytwarzać swoją sieć
A w co tu wierzyc? Kolesia dziabnal pajak, lazi po scianach i kula baboki z pajeczyny.
Szaman napisał(a):wytwarzanie organiczne choć raczej niezbyt mądre, było jednak dobrym pomysłem (chyba jeszcze) Camerona.
Oragniczny pomysl jest imo lepszy (w ogole cala genetyczno-zmienna otoczka byla spoko) skad niby parker bierze material na sztuczna pajeczyne/szybka produkcje itp. zreszta to ten sam kaliber komiksowosci.
Danus napisał(a):O ile u Raimiego kostium był superancko zrobiony, to w ogólnym rozrachunku miał coś z gejowizny.
Gadanie, gejowizna jest wtedy jak dwoch panow robi sobie aas to ass - zwykly obsily kostium, jak w komiksie i tyle.
Jak dla mnie kostium lepszy od poprzedniego - barwa, faktura. Co do reszty, to caly czas sie zastanawiam na co komu ten pierdzielony restart jest potrzebny.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
14-01-2011, 01:48
Fanboy Nolana
Liczba postów: 11,944
Liczba wątków: 126
A dla mnie dalej ten restart jest za wcześnie. A co do zdjęcia to aż takim specem od Spidermana nie byłem i nigdy nie będę, aby jakieś wielkie różnice dostrzegać.
Zobaczymy co to będzie, ale na razie bez emocji.
14-01-2011, 02:20
Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
Spoko zdjęcie, tylko nie widzę sensu zmieniać wzoru stroju, nawet tę odrobinę, którą tu zmienili.
Mierzwiak napisał(a):Dobrze się prezentuje, pomijając fakt że znowu mamy uwierzyć że nastolatek zrobił sobie... no właśnie, jak on go zrobił?! Ale i tak mniej przesadzony od kostiumu Tobeya za kilkaset tysięcy dolarów.
Nie przesadzajmy. Kostium Spider-Mana nie jest jakiś szczególnie skomplikowany - wystarczyłoby wziąc np kombinezon do windsurfingu i trochę przerobić. Jeżeli w filmie nie będzie wyglądał na mega-drogi to można przeżyć taki motyw.
Co do wyrzustników sieci... W Ultimate Spider-Man, na którym ten film ma sie wzorować, było to wytłumaczone tak, że Peter użył formuły swojego zmarłego ojca i ją jakoś zmienił, tak by mu pasowała.
Bucho napisał(a):Co do reszty, to caly czas sie zastanawiam na co komu ten pierdzielony restart jest potrzebny.
Lepszy (albo inaczej: bardziej odpowiedni / z - może - lepszą wizją) reżyser, lepsza obsada, jak dla mnie restart spoko. Oby jeszcze lepszy scenariusz był.
14-01-2011, 10:07
悟
Liczba postów: 11,556
Liczba wątków: 37
Crov napisał(a):Co do wyrzustników sieci... W Ultimate Spider-Man, na którym ten film ma sie wzorować, było to wytłumaczone tak, że Peter użył formuły swojego zmarłego ojca i ją jakoś zmienił, tak by mu pasowała.
A więc to formuła jego ojca! No, to już wszystko wyjaśnia i załatwia! :)
Swoją drogą wygodne rozwiązanie. Kiedy postanawiam zostać superbohaterem, mając za symbol pająka i jego zdolności, akurat się okazuje, że mój ojciec pracował nad sztuczną pajęczyną. Jakie były szanse! :)
Co do kostiumu - nie widzę większych różnic między tym, a starym. Za to widzę, że kiedy Tobey się pofatygował przypakować trochę do roli, tak tu będzie trzeba wierzyć na słowo (i na CGI) w tężyznę bohatera.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi
14-01-2011, 12:45
Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
Hitch napisał(a):Crov napisał(a):Co do wyrzustników sieci... W Ultimate Spider-Man, na którym ten film ma sie wzorować, było to wytłumaczone tak, że Peter użył formuły swojego zmarłego ojca i ją jakoś zmienił, tak by mu pasowała.
A więc to formuła jego ojca! No, to już wszystko wyjaśnia i załatwia! :)
Swoją drogą wygodne rozwiązanie. Kiedy postanawiam zostać superbohaterem, mając za symbol pająka i jego zdolności, akurat się okazuje, że mój ojciec pracował nad sztuczną pajęczyną. Jakie były szanse! :)
Gdzie napisałem, że jego ojciec pracował nad sztuczną pajęczyną? Wskaż mi ten moment. Zacytuj. Tylko zacytuj dokładnie, tak żebym wiedział, gdzie to napisałem. No dalej, Einsteinie. Nie zawiedź mnie.
Cytat:Za to widzę, że kiedy Tobey się pofatygował przypakować trochę do roli, tak tu będzie trzeba wierzyć na słowo (i na CGI) w tężyznę bohatera.
Spider-Man nie powinien być przypakowany, dlatego chuderlakowaty Andrew Garfield sprawdza się lepiej niż Tobey. Zwłaszcza, że gra jeszcze licealnego Petera Parkera.
14-01-2011, 15:32
Captain Skullet
Liczba postów: 20,394
Liczba wątków: 128
Cytat:Zwłaszcza, że gra jeszcze licealnego Petera Parkera.
Masz stare informacje :P
14-01-2011, 16:47
Nowy
Liczba postów: 87
Liczba wątków: 0
Jak dla mnie bardzo ładny kostium. Lepszy od tego z filmów Raimiego. Taki trochę mroczniejszy, surowszy się wydaje, ciemniejszy jest. I like it :) .
14-01-2011, 19:02
Samurai Cop
Gieferg napisał(a):Cytat:Zwłaszcza, że gra jeszcze licealnego Petera Parkera.
Masz stare informacje :P
Wszystko wskazuje, że gra licealnego, np w sieci pojawiły się doniesienia dziewczyn które grały czirlinderki, pojawiło się też zdjęcie z licealnego meczu koszykówki.
14-01-2011, 20:36
Zobaczymy jak będzie się prezentował w całości z maską. Póki co bardziej przypomina nastolatka. Myk ze zmianami genetycznymi wg. był akurat ok. Pożyjemy zobaczymy.
14-01-2011, 23:20
|