The Amazing Spider-Man (2012)
Mierzwiak napisał(a):Ale kaskader powinien być nieodróżnialny od aktora, więc to musi być ten sam kostium.
Nie, nie musi. Zwłaszcza jeżeli sceny akcji będa poprawiane CGI. A jeżeli scena jest kręcona z daleka to już w ogóle. Wzór musi być taki sam lub wystarczająco podobny, ale nie sam kostium.

Szaman napisał(a):Ten sam kostium miał na sobie Garfield na oficjalnym zdjęciu. Strasznie brakuje mu po prostu wyrazistości, motywu pajęczyny czy większych oczu, filtr kamery tego nie naprawi.
To ten sam czy nie ten sam? Bo ten, który miał Garfield ma motyw pajęczyny... Ten zresztą też chyba ma z tego co widzę. :)

A mnie się wzór kostiumu mało podoba. Jeżeli będzie powiedziane w filmie, że, tak jak w Ultimate Spider-Man, to menadżer wrestlingowy sprezentował mu kostium, to przeżyję taki krój, ale jeżeli Parker sam sobie taki zaprojektuje to będzie to cienkie.

Odpowiedz
Szaman napisał(a):Strasznie brakuje mu po prostu wyrazistości, motywu pajęczyny czy większych oczu, filtr kamery tego nie naprawi.
Widzę że dysponujesz tym zdjęciem w 12 megapikselowej jakości, bo rozumiem że to na jego podstawie wyciągnąłeś takie wnioski?

Odpowiedz
Super hiper rozdzielczość nie przywróci tych elementów o których pisałem. Strój ma pajęczynę ale tylko w kilku miejscach, i jak potwierdza to zdjęcie prawie niewidoczną z dalszej odległości.

Odpowiedz
Jest jeszcze możliwość, że ten kostium i ten, który pokazano wcześniej to dwa różne. Może Peter będzie miał w tym filmie dwa stroje tak jak u Raimi' ego. Ten to jakiś pierwszy, ,,prototyp''., a ten, który widzieliśmy wcześniej, taki ,,mroczny''. to już ten właściwy kostium :wink: .

Odpowiedz
Więcej zdjęć z produkcji (akrobacje - widać, że robione po "Bożemu"):

http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=73503

Odpowiedz
[Obrazek: 19057.5.jpg]

<ok>

oraz kilka innych gejowskich fotek

Odpowiedz
No tak :roll: To dość ciekawe zdjęcie :???:
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Kostium nadal jakoś mnie nie powala. Dlatego wstrzymam się z wszelkim komentowaniem stroju do czasu ukazania trailera ;) . Tam powinien już wyglądać tak jak należy.

A fotki rzeczywiście gejoza jak ta lala :/ .

Odpowiedz
Jeśli dobrze pamiętam to kostium u Raimiego wyglądał tak samo na planie i na filmie. Do tego widać, że pajęcze akrobacje kręcone są przy jak najmniejszym użyciu CGI, więc dlaczego mieliby grzebać komputerem przy kostiumie?

Na oficjalnym zdjęciu wygląda on trochę lepiej ale przecież chyba cały film nie będzie dział się "po ciemku". Tak więc cudów się nie spodziewam.

Odpowiedz
Oficjalny tytuł + grafika (pełny kostium)

Odpowiedz
Mnie się podoba, choć uważam że Garfield w tej roli to niewypał.

Odpowiedz
Kostium nie różni się jakos bardzo od poprzednich filmów xd
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
Tytuł może być, strój wreszcie po tych wszystkich fotach z planu wygląda jak należy.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
wygląda fajnie na tyle, na ile może wyglądać pozowane zdjęcie w półmroku
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Wiedziałem, po prostu wiedziałem, że dadzą taki tytuł :mrgreen: to było wręcz oczywiste., no i trudno chyba o lepszy tytuł (szkoda tylko, że trzeci Batman dla równowagi dostał tytuł beznadziejny, może nie tyle sam w sobie, co w z zestawieniu z resztą serii).

Co do kostiumu - na oficjalnych fotach wygląda świetnie, na zdjęciach z planu fatalnie, liczę że na filmie będzie się prezentował tak jak na fotach oficjalnych. Co do Garfielda - pasuje mi nawet do roli, ale z włosami mógłby coś zrobić.

Odpowiedz
Nie ma jeszcze co się podniecać, po prostu skrzętnie pominięto najbardziej krytykowane elementy stroju, np srebrne buciki, lampasy na spodniach czy wrzynanie się w tyłek jakby reżyserem był Joel Schumacher. Oczywiście na tym zdjęciu wygląda bardzo dobrze.

Odpowiedz
Tytuł mi bardzo pasuje, a sam kostium wygląda nieźle. Co prawda nie do końca oczy widać, ale sprawia niezłe wrażenie i myślę, że nawet jestem w stanie łyknąć, że Peter wykonał go sam. Ewentualnie zrobił to jego promotor. Widoczne też całkiem nieźle wyrzutnie sieci.

BTW - powierzchnia kostiumu wygląda jak piłka do kosza ;)

Odpowiedz
Czyli sprawdziły się przypuszczenia niektórych, co do obróbki komputerowej. Tak więc możemy być spokojni o kostium. Świetnie na tym zdjęciu wygląda. Już nie mogę się doczekać trailera. Zobaczymy jak będzie się prezentował ,,w ruchu''.

A tytuł ciekawy. Taki niespodziewany i zaskakujący. Film na podstawie Ultimate, a nazywa się właśnie The Amazing Spider - man ;) .

Odpowiedz
Świetnie wygląda, jest taki, hmmm, organiczny? Naturalny? Z jednej strony nie wygląda jak coś co mogłoby zostać zrobione domowym sposobem, ale też nie jest tak efekciarski jak strój z filmów Raimiego.

Odpowiedz
Mikoto napisał(a):Czyli sprawdziły się przypuszczenia niektórych, co do obróbki komputerowej.
Nie sprawdziły. To są po prostu dwa różne kostiumy. Jeden do filmu, a drugi do kaskaderki.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon