The Amazing Spider-Man (2012)
Powiedział gość kopiujący swoje komentarze o Skyfallu i T2.:)

Kocham to forum.:)

Odpowiedz
(30-12-2012, 15:19)military napisał(a): Kocham to forum.:)

Co na to Twoja kobieta? :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
To otwarty związek. Ona pewnie siedzi na filmwebie!

Odpowiedz
Marc Webb napisał swoje postanowienia noworoczne na twitterze ;)

NY Rez: 1) Get up earlier. 2) Eat more vegetables. 3) No retelling origin stories.

https://twitter.com/MarcW/status/286139352709488640

Odpowiedz
Wydaje mu się, że przy sequelu nie będzie marionetką studia? Powodzenia :)

Odpowiedz
Sugerujesz, że sequel będzie rebootem?

Odpowiedz
Cytat:Wczoraj obejrzałem TASM po raz piąty.
Życia nie masz? :]
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Właśnie, Phil, Ty tak sam oglądasz, czy po prostu pokazujesz różnym ludziom? :)

Cytat:I pytanie numer dwa - czy tylko mnie cholernie szkoda Bena? Chyba pierwszy raz odczułem pustkę po śmierci jakiegoś bohatera z kinie superhero.

No nie gadaj, nie odczułeś pustki po tym?!

Odpowiedz
Ja tam cholernie boję się obejrzeć to po raz drugi. Po wyjściu z kina byłem tylko zniesmaczony o ile gorszy film stworzył Webb od Raimiego, ale prosto po seansie nie byłem świadom ilości absurdów jakie zawiera TASM. Drugi seans, którego zapewne (nie)przeżyje w kwietniu przed premierą TASM2 będzie ostatnim.

Odpowiedz
Powtórka niestety nie okazała się równie przyjemna co pierwszy seans. Aczkolwiek pierwsza połowa jest w większości bardzo dobra, bo opiera się na największych zaletach całego filmu, czyli relacjach między postaciami.

Garfield ma świetną chemię z Emmą, miło obserwuje się sceny z wujostwem, albo kolację u rodziny Stacy. Czuć tutaj rodzinne ciepło, autentyczne uczucia, słowem dorastanie w pełnej krasie. Podoba mi się też motywacja Petera po śmierci Bena i sceny z obijaniem przestępców.
Problem zaczyna się w momencie, kiedy film skręca w typowo superbohaterskie schematy.

Przemiana Connorsa jest praktycznie zero-jedynkowa i nieprzekonująca, sam Lizard wygląda dość słabo i poza akcją w szkole wszystkie jego walki ze Spider-Manem są w sumie nieciekawe. Tak samo jego szaleńczo-demoniczny plan i właściwie cały finał, który nie oferuje nic naprawdę ciekawego i przykuwającego uwagę (dźwigi litościwie przemilczę).

W skrócie: cały wątek villaina i jego walki z bohaterem sprawia wrażenie odwalonej pańszczyzny bez krzty werwy, który w dobie dzisiejszych filmów komiksowych jest po prostu nudny. Szkoda, bo chociaż to dalej jest najlepszy kinowy Spidey, nie wykorzystuje on potencjału jaki ma postać Pająka. A wystarczyło po prostu zekranizować pierwsze numery Ultimate Spider-Mana, gdzie poza równie dobrymi (a nawet lepszymi) relacjami między postaciami jest też emocjonująca i trzymająca w napięciu akcja i przeciwnik.

Jeszcze gorsze jest to, że druga część wcale nie zapowiada się lepiej, choć kto wie, może nas jeszcze zaskoczy.

Było 8, teraz jakieś 6+/10 i średnio mam ochotę do Niesamowitego Spider-Mana wracać. :/ Naprawdę lepiej poczytać serię Bendisa.

PS. Te wszystko megazaawansowane, kolorowe hologramy, monitory itp. były okropne.
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
To jest oczywiste. Tylko, że ta superbohaterka jest słaba i zrobiona po łepkach. :)

Odpowiedz
IMO jedyny słaby element superbohaterki to Lizard. Bo jest fchuj schematyczny niestety. Cała reszta moim zdaniem jest bardzo dobra i osobiście byłbym w stanie nawet objerzeć ten film bez żadnego super-villaina tylko np. o Spiderze czyszczacym miasto i tylko zapowiedzi jakiegoś super złoczyńcy (albo np. starciu z jakimś pomniejszym super-mięsniakiem bez WIELKIEGO ZŁEGO SZALONEGO PLANU?).

Odpowiedz
I o to chodzi, bo do samego Spideya-Garfielda nic nie mam. W takiej wersji jaką przedstawiłeś film by tylko zyskał.

Odpowiedz
Oby nie skończył jak najbrutalniej jak do tej pory zarżnięta seria komiksowa XXI wieku czyli Iron Man.

Odpowiedz
Gieferg, mówisz tylko o trzeciej części, czy o drugiej też? Bo co prawda konkluzji trylogii nie widziałem, ale już dwójka mocno słabowała dla mnie.

Phil, do grona wyznawców możesz dołączyć mojego kumpla ze studiów, który po TASM piał z zachwytu.

Odpowiedz
Cytat:Gieferg, mówisz tylko o trzeciej części

Głównie. Dwójka ma swoje problemy, ale z kina wychodziłem jeszcze w miarę zadowolony. Po trójce mam ochotę wskoczyć w wehikuł czasu, cofnąc się parę lat wstecz i odstrzelić Blackowi ten durny łeb zanim narobi syfu, który narobił.

Odpowiedz
Było kilka dni temu na HBO, trafiłem przypadkiem, ale po 30 min wyłączyłem. Po seansie w kinie dałem chyba 8, ale slaba 7, albo mocna 6 były by bardziej adekwatne.

Cieszę się, że widziałem to w kinie, ale więcej nie wrócę. Na sequel nie czekam ani trochę.

Odpowiedz
Widmo spadającej średniej.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
(13-07-2013, 20:50)Phil napisał(a): Dzisiaj z siostrzeńcem oglądaliśmy sceny akcji z TASM :). Finał (od momentu wtargnięcia Lizarda do szkoły) jest tak świetny, że musiałbym być bardzo zgorzkniałym człowiekiem, żeby czepiać się jakiś tam dźwigów.

To to jest finał? Nie pamiętam już trochę TASM, ale podczas kinowego seansu właśnie to bardzo mi przeszkadzało - nijakość scen akcji. W filmach Raimiego mieliśmy po 3 konkretne akcje ze Spider-Manem w każdym. Tutaj jest ich więcej, są krótkie i strasznie nijakie, przez co większości nawet nie pamiętam.

No a dźwigi trzeba pamiętać. TASM miał być rehabilitacją za idiotycznego SM3, w którym finałowa akcja to jakieś Power Rangers, tymczasem Webb nie puknął się w łeb podczas realizacji swojego filmu i zrobił zagranie gorsze niż najgłupsze sceny w TDKR.

Odpowiedz
(13-07-2013, 20:50)Phil napisał(a): musiałbym być bardzo zgorzkniałym człowiekiem, żeby czepiać się jakiś tam dźwigów.

Jestem bardzo zgorzkniałym człowiekiem :)
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon