The Amazing Spider-Man (2012)
Ale chce też jedności rasy i pozbycia się chorób i ułomności.

Niech będzie komunazim :)

Sugerujesz że działania Denta, któremu zamordowano ukochaną, są pozbawione logiki? Może, ale nie motywacji. Trudno o lepszą, Connors takowej nie ma. W OGÓLE. Powtarzam: plan/cel a motywacja to nie to samo. Kretyńskie widzimisię postaci również się pod to określenie nie łapie.

@Juby: Mierzwiak, głosiciel Prawdy since 1985 :)

Odpowiedz
Dla mnie fajniejsza i bardziej szalona byłaby trochę inna motywacja. Connors nie może odwrócić swojej mutacji w jaszczurkę, więc po początkowej depresji i obawach, że zostanie dziwadłem mieszkającym do końca życia w kanałach wpada na prosty pomysł. Zmieni cały świat na swoje podobieństwo aby znowu być normalnym. Takie tam przemyślenia pomiędzy świątecznymi sprawami :)

Odpowiedz
(19-04-2014, 17:21)Mierzwiak napisał(a): Ja wszystko rozumiem Phil, ale nie taką bezkrytykę, w dodatku mylącą komunizm z nazizmem :P

Komuchy też robiły czystki etniczne i nie tolerowały odmiennego zdania niż reszta BTW.

Jeśli chodzi o złego, liczyłem, że w trakcie seansu będzie miał bardziej gadzi pysk jak w komiksach. A tu guzik, bo cały czas ma ten swój głupkowaty płaski ryj.

Odpowiedz
Powinno wyskakiwać w Google pod hasłem "nie wszystko co było w komiksach powinno być w filmie" :) A tak na poważnie, z tego co wyczytałem twórcy mocno łaszą się do fanów serii Ultimate, więc nie rozumiem tego, że akurat w tym jednym aspekcie musieli wykorzystać komiks z lat 60-tych.

Odpowiedz
Cytat:są jeszcze mniej przychylne niż przy pierwszym filmie Webba

No faktycznie, na pomidorach ma o 1% mniej od Certified Fresh jedynki i trochę niższą ocenę, ale nie jakoś znacznie, poza tym to i tak NIC nie znaczy:

Iron Man 3 - 78% / 6,9/10
Prometheus - 73% / 6,9/10
TDKR - 88% / 8/10 (lolwut?)
Skyfall - 92% / 8,2/10 (lololwut?)

Myślałem, że Obliviona jeszcze dopiszę, ale jego akurat trafnie ocenili :(

Trzeci seans TASM planuję sobie zrobić jakoś w święta.

Odpowiedz
Nie sugerowałem się pomidorami i ich procentową statystyką tylko kilkoma przeczytanymi recenzjami i opiniami użytkowników forum boxoffice.com. TASM2 wielokrotnie nazywa się najsłabszym filmem o Spider-Manie!

Odpowiedz
"Najsłabszym filmem o Spider-Manie"
Spider-Mana 1, 2 i 3 nie policzyli :) :) :) :).

http://www.filmweb.pl/news/Ekranowe+spotkanie+Avengers+i+Spider-Mana+p%C3%B3ki+co+nie+dojdzie+do+skutku-104265

Odpowiedz
Twój kolejny post, który tak wiele wnosi do tematu.

Katedra już zbanowany. Teraz pora na Mr. ??.

Odpowiedz
Mr ?? zbanowany? Finally!

(19-04-2014, 17:51)Phil napisał(a): [Obrazek: lizard.jpg]

;)

Wiem, wiem. W pierwszym występie miał płaską twarz. Sam mam oba Essentiale z Pajączkiem. Jeszcze przełknąłbym tą twarz, gdyby jakoś wyglądała, Lizard w pierwszej formie nie był taki wyrośnięty i lekko humanoidalny, by potem stopniowo stawać się jakimś Godzillą :).

Odpowiedz
(19-04-2014, 13:35)Grievous napisał(a): Taka mała dygresja- Mi też zdarza się nieco obniżyć/podwyższyć ocenę o oczko po powtórnym seansie, ale zmiana zdania z "OK" na "ogólnie to ch*jnia" w odstępie dwóch lat... jest nieco dziwne. Nie żebym się jakoś kogoś czepiał, ale mocno ciekawi mnie te powszechne na tym forum zjawisko.

Spoko, ja już się przyzwyczaiłem. Teraz muszę odczekać 2 lata aż zaczną hejtować Capa 2, który teraz jest taaaaaki suuuuper wyczesany w kosmos i w ogóle. :) To się nazywa hipokryzja, ale cóż zrobić :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Kolejnych żalów nt. TASMa ciąg dalszy:

Odpowiedz
Tak jest! Gość dokładnie wypunktował wszystkie wady tego filmu, ubrał doskonale w słowa co w tym filmie jest najgorsze.
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
Aż obejrzałem całe. :)

Przypomniał mi się kolejny głupi motyw z tego filmu. W Spider-Manie Raimiego stworzono 15 super-pająków, jeden z nich uciekł i Peter miał pecha/szczęście bo ukąsił akurat jego. Koniec. Peter ma moce.
W TASM mamy kilkaset (?) pająków wiszących w jakimś laboratorium, do którego jak widać może dostać się byle nastolatek. Mogą ukąsić każdego kto tam wejdzie. Czy to nie oznacza, że w tej serii może pojawić się więcej osób o takich samych mocach jak Peter?On nie jest unikalny?

No i kostium Spidey'a w tej części jest na prawdę paskudny. W ogóle im dłużej myślę o tym filmie, tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że TASM to najgorszy film o człowieku-pająku.

Odpowiedz
Dziwię się, że tyle ci się chce pisać o filmie do którego ponoć już nie wrócisz :)
Nie szkoda ci czasu?

Odpowiedz
Trzeba pisać o tym gniocie, dobić go, to najgorszy film o pająku, pełen głupot, irytujących postaci i zbiegów okoliczności obrażających inteligencję widza. Moja ulubiona postać komiksowa została w tym filmie zbezczeszczona. Dorównać mu może tylko nowa część.

Odpowiedz
(20-04-2014, 01:31)Gieferg napisał(a): Dziwię się, że tyle ci się chce pisać o filmie do którego ponoć już nie wrócisz :)
Nie szkoda ci czasu?
Chlop chociaż potrafi za kazdym razem jakoś sensownie uzasadnić swoją nienawiść do filmu, zawsze to lepsze niż bezsensowne jednozdaniowce co niektórych użytkowników na przykład o Skyfall :P
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Nie "nienawiść" Danus. Po prostu lubię Spider-Mana (może nie jest to czołówka moich ulubionych superbohaterów ale zawsze go lubiłem), podobały mi się filmy Raimiego, a zrebootowanie serii za pomocą TASM było i jest dla mnie policzkiem ze strony studia.

A napisanie tych kilku wypowiedzi nie zajmuje tak dużo czasu Gieferg. To forum dyskusyjne, więc dyskutuje, niezależnie od tego czy do filmu powrócę czy nie, skoro mam na jego temat coś do powiedzenia.

Odpowiedz
Ja z kolei mam odwrotnie, lubię Spidermana(choć to nie jest czołówka moich ulubionych superbohaterów), ale już filmy Raimiego podobały mi się mniej. Dla mnie TASM to decydowany krok Sony w stronę rehabilitacji po klapie jakim był Spidey 3. Świetne posunięcie ze zmianą obsady, poprzedni Parker irytował już przy drugiej części, a w trójce nie mogłem już na niego patrzeć. To samo tyczyło się MJ, fantastyczna zmiana na Emme jako Gwen.
Sceny akcji IMO przebiły też te z ostatnich dwóch części Raimiego. Jedyna co mi się podobało u Raimiego to finałowa bitka z Goblinem w jedynce.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Z filmiku tego gościa wychodzi, że TASM jest filmem jeszcze głupszym niż Spider-Man 3. Nie wiem jak to w ogóle możliwe, ale...chyba mnie przekonał.

Odpowiedz
Sceny akcji lepsze, Danus, serio? Raczej parodia scen akcji z debilnie wklejonym cameo Stana w bibliotece. Widz ma kibicować bohaterowi w walce, a nie wklejać jakąś smieszną scenke tak jakby Lizard i Spiderman nie walczyli na serio. W trojce tego idiotyzmu nie było, owszem nie jest to najlepszy film, ale takiego stężenia żenady i debilizmu jak w "Amazingu" przynajmniej nie ma.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon