The Astronaut Farmer
Są takie filmy...
Nieznaczące. Nie będące żadnym, choćby najmniejszym przełomem. Pozbawione scenariuszowych tricków, ferii barw i gwiazdorskiej super obsady. Reżyserowane przez jakiegoś nieznanego osobnika, zapominane parę miesięcy po premierze. A jednak, już po paru chwilach seansu potrafią wciągnąć, zapewnić kilkadziesiąt minut dobrej rozrywki i poprawić humor na najbliższych parę dni.
'The Astronaut Farmer' to PROSTY film. Taka jest fabuła, tacy są bohaterowie, w końcu - takie jest przesłanie. Jednocześnie otrzymujemy doskonałą oprawę: piękne zdjęcia, znakomicie dobraną muzykę.

Polecam, bo można się zachwycić:)

TRAILER

Odpowiedz
Zgadzam się, chociaż pomimo mojej rekomendacji w Klubie, na wielu osobach nie zrobił żadnego wrażenia. :|

Zacytuję sam siebie:

Film o marzeniach, o dazeniu do celu, o przeciwnosciach losu, o wsparciu, o rodzinie, o wierze we wlasne sily. Naprawde BARDZO przyjemny film.

Film o facecie, ktory w stodole buduje rakiete, aby poleciec w kosmos! Brzmi absurdalnie? To obejrzyjcie!

Odpowiedz
To co piszecie nasuwa mi skojarzenie z Lynchowskim Straight Story, czy to podobne klimaty?

Odpowiedz
Tak... i nie:)
'The Astronaut Farmer' jest zdecydowanie bardziej familijny (w pozytywnym tego słowa znaczeniu), uniwersalny.

Notka dla 'oldskulowych dzieciaczków': brak krwi, przekleństw, papierosów, seksu i wódy. Omijać szerokim łukiem.

Odpowiedz
A mnie się kojarzy z bardzo podobnym /motyw rakiety/ "October Sky" po polsku znany także pod tytułem "Dogonić kosmos". Z Jake'm G. w jednej z głownych ról.

Odpowiedz
D'mooN napisał(a):Notka dla 'oldskulowych dzieciaczków': brak krwi, przekleństw, papierosów, seksu i wódy. Omijać szerokim łukiem.

Dobrze wiedzieć. Nie oglądam tego gówna :)

Odpowiedz
Mnie się podobało, niby nic znaczącego, a ciepłe i dobrze się oglądało... Film o marzeniu i o tym, że jeśli się czegoś bardzo pragnie, to wszystko musi się udać.
[Obrazek: http://www.sloganizer.net/en/image,Eorath,blue,white.png]
From ghoulies and ghosties
And long-leggedy beasties
And things that go bump in the night,
Good Lord, deliver us!

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości