The Avengers (2012)
(27-01-2012, 21:22)Mefisto napisał(a): Zaczynam się martwić o polską dystrybucję tego filmu. Przed War Horse zaserwowano bowiem trailer z masakrycznie złym dubbingiem ;(

[Obrazek: 188127_234316106582375_7672715_q.jpg]
Z CZYM?

Odpowiedz
Jak slysze DUBBING w Filmie (nie bajce) to od razu mam przed oczami tragedię Harry Poter - myślałem, że przez 2h zwariuje w kinie. Przecież to nie może być prawda...
loading podpis...

Odpowiedz
Nie wiem, może tylko trailer tak spolszczyli (ostatnio to w modzie, choć dotyczy raczej napisów), niemniej jak usłyszałem z ust Irona: "na stówkę ją pomścimy" to odpadłem :/
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Czyli to jednak nie plotka...

Odpowiedz
Jeśli taki film wypuszczają z dubbingiem to znaczy, ze coś im na łeb siadło.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Mam w okolicy sześć multipleksów - liczę na to że jednak będzie się dało bez problemu zobaczyć z napisami bo jak nie to do kina nie idę. Najpierw PG-13 w Ex2, teraz to, ciekawe w jaki sposób mi zepsują seans TDKR i Hobbita...

Ale skoro z dubbingiem lecą zazwyczaj filmy typowo dla dzieciarni (z odpowiednio niższą kategorią wiekową) to czy to znaczy że Avengers będzie bardziej "kid friendly" niż Iron Man, Thor czy Cap? Coś jak F4?

Odpowiedz
Cytat:ciekawe w jaki sposób mi zepsują seans TDKR i Hobbita...

Puszczą w 4:3 i z lektorem.:)

Odpowiedz
Nie wydaje mi się żeby nagle Marvel miał iść w bardziej dziecinną konwencję, ot wydaje mi się że zbiór superbohaterów ma większy potencjał marketingowy i stąd decyzja o dubbingu żeby zebrać więcej młodszych widzów, w końcu więcej superherosów w filmie to więcej potencjalnie sprzedanych figurek i innego badziewia.

Odpowiedz
(28-01-2012, 11:28)Gieferg napisał(a): Mam w okolicy sześć multipleksów - liczę na to że jednak będzie się dało bez problemu zobaczyć z napisami bo jak nie to do kina nie idę. Najpierw PG-13 w Ex2, teraz to, ciekawe w jaki sposób mi zepsują seans TDKR i Hobbita...

Ale skoro z dubbingiem lecą zazwyczaj filmy typowo dla dzieciarni (z odpowiednio niższą kategorią wiekową) to czy to znaczy że Avengers będzie bardziej "kid friendly" niż Iron Man, Thor czy Cap? Coś jak F4?
ja mam u siebie tylko Cinema City i zawsze filmy dubbingowane można tez obejrzeć z napisami. Ostatnio nawet i większość bajek, więc na pewno tak samo będzie z Mścicielami

Odpowiedz
Odnosnie tego cameo w Avengers, w które nikt nie wierzy (łacznie ze mną), to pojawiają się nowe źródła tego niusa, i to ponoć dość wiarygodne.

Odpowiedz
Chcę już maj.

PS Fap fap fap
jezu, w ogole kreci mnie fakt, ze robia to, co chcialem zobaczc w kinie - superbohaterowie kontra obcy/czycoswstyluobcychbojeszczeniewiadomocotobedzie. :)

nerd boner.

Odpowiedz
Cytat:Tym bardziej brzmiało to nieprawdopodobnie, gdyż postać należy do Sony.
To Marvel nie posiada już praw do Spidermana (filmowego rzecz jasna)?
Btw. Ta ruda lasia całkiem fajna. ;)
Hail to the king, baby!

Odpowiedz
Szczególnie w 0:28 sekundzie trailera :)

Odpowiedz
No to czekam do maja.
Nie wiem czy było co obalać bo na razie to plotki wyssane z palca, które mają zwiększyć zainteresowanie nowym Spider-Manem, bo Sony lubi wywalać kasę w filmowe błoto typu 2012, remake Pamięci Absolutnej, Ghost Rider 2, Bitwa o LA itp.

Odpowiedz
(06-02-2012, 11:16)Templar napisał(a): Crov: wspominane cameo na szczęście zostało już obalone. Tym bardziej brzmiało to nieprawdopodobnie, gdyż postać należy do Sony.
Cameo Fury'ego też zostało zdementowane przed premierą Iron Mana, takze ja już nie słucham oficjlanych doniesien. :P

Odpowiedz
Co do cameo Spider-Mana to podobno nowa kreskówka ma znajdować się w tym samym universum, a agent Coulson ma być dyrektorem (chyba dyrektorem?) szkoły Petera, więc jeśli miałoby być jakieś nawiązanie do SM to bardziej spodziewał się czegoś w stylu "Fury wysyła Coulsona na tajną misję obserwacji Petera jako dyrektor szkoły"

Co do samego zwiastuna - Cap wygląda dobrze póki nie ma na sobie tego beznadziejnego kasku. Szkoda, że Hulk wygląda inaczej niż w TIH - bardziej przypomina wersję z Hulka 2003. Reszta OK. Fajne ujęcie gdy wszyscy stoją i przygotowują się do walki.

Odpowiedz
(06-02-2012, 12:56)Lambon napisał(a): Szkoda, że Hulk wygląda inaczej niż w TIH - bardziej przypomina wersję z Hulka 2003.
Szkoda? Chyba żartujesz.

Super, super, super. Szkoda tylko, że trzeba to będzie obejrzeć w gównianym 3D bo na kopie 2D chyba nie ma co liczyć :(

Odpowiedz
Cytat:Szkoda? Chyba żartujesz.
nie nie żartuję. Chodzi mi o wygląd, a nie wykonanie. Wystarczyło, że zmienili Nortona na Ruffalo, Hulka mogli udoskonanić, a nie zmieniać desing.

Cytat:Szkoda tylko, że trzeba to będzie obejrzeć w gównianym 3D
i z dubbingiem...

Odpowiedz
Ja też piszę o wyglądzie, dla mnie Hulk z TIH jest równie fatalnie wykonany co zaprojektowany i cieszę się, że na tego w Avengers nie będę patrzeć z obrzydzeniem.

Będą kopie z napisami.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon