The Batman - part II (2025) reż. Matt Reeves
Ale Sonici wychodzą cyklicznie, więc jak się chce, to się da :D

(10-05-2025, 10:56)Krismeister napisał(a): Jakby nagle dali Finchera to bym się chyba popłakał ze szczęścia

Pakt z diab.. tzn. Netlixem nie pozwoli mu już nic takiego zrealizować. Tylko Netflixowe IP. Electric State 2 albo Damsel 2. Oto takie rejony :D
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Damsel 2 od Finchera to bym obejrzał.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
W erze chatagpt sam bym napisał ten jebany scenariusz w tydzień i byłby zajebisty
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Dajesz!
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
[Obrazek: james-gunn-speak-about-batman-2-cancel-r...99ee848351]

Bądźmy dobrej myśli, jeśli Matt Reeves dostarcza scenariusz teraz i za 3 miesiące rozpoczyna się produkcja, to znaczy, biorąc pod uwagę średni czas trwania od zdjęć do premiery na około 18 miesięcy, że zobaczymy ten film w marcu 2027, czyli za 2 lata, 5 lat po premierze pierwszej części.

To się nie stanie, czyli 2028 może, a prawdopodobnie 2029 biorąc pod uwagę jakieś problemy.

Za może 3, 4 lat zobaczymy sequel, 6, 7 lat po premierze oryginału.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Mógłby oddać już te swoje wypociny, by mogli je szybko odrzucić i szukać nowego skryptu. No i Fincher na reżysera, zabawnie byłoby zobaczyć serie filmową, która najpierw plagiatuje danego reżysera a potem jest przez niego kręcona xD

Odpowiedz
Już szybciej G.R.R. Martin dokończy książkową Grę o tron niż Reeves Batmana 2 :).

Odpowiedz
[Obrazek: oof-stones-chatacreed.png]
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
To już zaszalałeś, myślę że BII kiedyś w końcu wyjdzie :)

Odpowiedz
[Obrazek: matt-reeves-and-mattson-tomlin-have-fina...3e8d99b309]

que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Fajnie, Margsrey będzie mógł hejtowac coś na zmianę z Supermanem, a jak rozmowy o Supermanie się wyczerpią będzie mógł organicznie przenieść się na Batmana Reevesa. Ja to już żadnym superhero się nie ekscytuje, Margsrey z Shamarem i Giefergiem mi wszystko obrzydzili.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem

Odpowiedz
A mi nie, czekam aż wejdą na plan żeby jarać się znowu fotkami Pattinsona

Odpowiedz
Wrzucił i usunął.

[Obrazek: reeves-now-deleted-post-v0-fbzzvhgplpbf1...54fe6f1530]
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Czyżby Hugo Strange?

Odpowiedz
Rozświetla się kierunek.

[Obrazek: court-of-owls-reference-v0-cv4xwstdzu0e1...b6bff31d3f]

W Pingwinie mieliśmy te kurtyny w kształcie sów, teraz Hugo Strange, czyli będzie kontynuacja wątku korupcji miasta oraz matki battinsona, jej choroby psychicznej i faktu bycia Arkham.

Już widzę jak trybunał sów porywa Battinsona, a następnie Hugo Strange urządza mu pranie mózgu, ale nie wiem, czy to nie jest nazbyt ciekawe dla Reeves'a, nie oczekuje tutaj klimatu "Poważnego domu na poważnej ziemi".
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
W ogóle robienie z matki Bruca psycholki i Arkhamki to coś tak anty-batmanowego, że bardziej się nie da. Oczywiście do wizji Reevesa pasuje jak ulał, niech lądują u niego te najbardziej zwalone motywy ze współczesnego komiksu :)

Odpowiedz
Teraz już jest chociaż jasne, że battinson pozostaje w swoim zakątku, nie ma po prostu możliwości by istniał w świecie supermema.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Nie jest nawet pewne, że uniwersum Gunna dotrwa odpowiednio długo by myśleć o tym, jakiego Batmana wybrać.

Odpowiedz
Akurat motyw z matką jest mega spoko, bo pokazuje jak choroby psychiczne mogą być dziedziczone po rodzicach. Dodatkowy argument za tym, że Bruce jest pierdolnięty

Odpowiedz
To, że Bruce ma problemy, to jest widoczne samo w sobie, dorosły gość spełnia dziecięce fantazje i tworzy swoją wersję Zorro na jawie, tutaj powinien być temat rozwinięty, a nie to, że matka była chora, po tym jak zobaczyła, jak jej matka zabija ojca, czy ojciec matkę, już nie pamiętam.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon