The Batman - part II (2025) reż. Matt Reeves
(27-12-2024, 23:24)Ted napisał(a): No to już nie może dziać się tydzień po jedynce, i myślę że to też musiało wymóc kolejne zmiany.

No... z tym że scenariusz już chyba na finiszu, przynajmniej któraś jego wersja, a ostatni wywiad z Reevesem jakby potwierdza, że to się będzie dziać zaraz po jedynce...

Chyba, że to zmyła i sobie jaja robił z dziennikarza. 

Bo przecież, czy ktoś normalny robiłby -  po 5 latach i miniserii, która przerzuca czas akcji świata przedstawionego nieco dalej - sequel tak blisko fabularnie osadzony oryginału???
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Dwójka miała dziać się od razu po Pingwinie
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
"The Brave and the Bold" na razie zawieszony a sequel "The Batman" - przesunięty. Nieeeee, to na pewno nie ma żadnego związku. Przeca by powiedzieli, co nie ? ^_^

Odpowiedz
(28-12-2024, 01:55)Krismeister napisał(a): Dwójka miała dziać się od razu po Pingwinie
I pewnie tak się skończy. Czytałem sobie dziś z rana te fragmenty wywiadu, które są dostępne i tam wprost nie wynika czas akcji. On rzuca tam tylko dużymi ogólnikami. Z tego co widziałem, część portali, chyba po prostu błędnie zinterpretowały słowa Reevesa.

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
Moim zdaniem sytuacja jest całkiem prosta i faktycznie chodzi o opóźnienia i scenariusz, tyle że z konkretnych powodów.

Po prostu, jeśli "Superman" odniesie sukces, sequel "The Batman" będzie stworzony jakoś "pod DCU" - bo ja wiem, może z wizytą Supermana w Gotham?

A jak "Superman" się zwali na ziemię i wybije w niej dziurę (być może zatapiając na starcie całe DCU) - z czym się muszą liczyć - sequel dalej będzie "odrębną rzeczą".

Robienie filmu pod universum którego wtedy już może nie być nie ma za bardzo sensu, prawda?

Podobnie jak pchanie się w starcie z Avengersami. Właściwie Gunn wyskoczył z tym "Supermanem" jak Filip z konopi, bo szczerze mówiąc przerwa powinna być dłuższa i wypuścić ten film przynajmniej z rok po Avengers Secret Wars...

Pewnie że Marvel to nie to co kiedyś ale DC też - w zasadzie na ten moment nie istnieje.

Pewno ten sequel wyląduje w 2028 żeby było "trochę" po Secret Wars.

Odpowiedz
Dobry jest ten Gunn. Porównuje przerwę między Batmanami do 6 lat przerwy między Strażnikami 2 i 3. Ale może niech sobie przypomni, że ta przerwa spowodowana była jego pedofilskimi żartami i groźbą kopniaka w dupę od Marvela.

Odpowiedz
Jeff Fowler po premierze w 2020 zdążył nakręcić  już2 części Sonica i teraz bierze się za IV. Wyjdzie w tym samym roku co - być może - kolejny Batman :D

Ktoś powie, że inna skala, inny materiał, no ale... dajcie spokój. Reeves naprawdę myśli, że napisze drugiego "Obywatela Kane'a"?

Odpowiedz
Ciekawe co o tym wszystkim myśli Pattinson. Nie jest raczej gościem, który po Zmierzchu chciałby brać udział w kolejnej, długiej franczyzie. Żeby zaraz nie wyszło, że wkurwi go to czekanie i będzie albo recast albo cancel. A już na pewno nie widzę go zgadzającego się na dołączenie do DCU i latanie po planie razem z innymi trykociarzami.

Odpowiedz
Cytat: Reeves naprawdę myśli, że napisze drugiego "Obywatela Kane'a"?

Sprawdziłem w czym on jeszcze maczał palce jako scenarzysta i cóż, wychodzi, że jest jeden taki film, do którego czasem wracam.
Filmem tym jest.. Liberator 2 :D

Odpowiedz
(29-12-2024, 13:09)Krismeister napisał(a): Ciekawe co o tym wszystkim myśli Pattinson. 

A co ma myśleć? Pewnie jest poirytowany przesunięciami, ale to bardziej na zasadzie, że to duża produkcja, która blokuje mu kalendarz i mógłby wtedy brać inne propozycje. Ale żeby rezygnować? Przestań :D

Batman to pieniądz, a sama interpretacja postaci została dość dobrze przyjęta przez fanów, więc nie ma absolutnie powodów do ewakuacji z pokładu.
To samo pewnie tyczy się DCU. Nie połączą, spoko, połączą, dla niego jako aktora pewnie też spoko, bo niby większe zobowiązania, ale i więcej występów, więc.. trzeba będzie renegocjować kontrakt :D

Kumam za to, czemu  Reeves może mieć opory, niezależnie od $$$$. Jako twórca  chciał zrobić coś swojego, na wzór Nolanowskiej Trylogii, a tu mu się wpychają z jakimiś dziwactwami... 

Odpowiedz
Z tym że te wszystkie sprawy są zapewne obgadane i ustalone już dawno, to co się dzieje to po prostu te widoczne ruchy które teraz widzimy. Sytuacja DC jest w zasadzie taka sama gdy się złożyły "The Flash" i "Aquaman 2". No, poza klapą drugiego Jokera.

Czyli jeśli faktycznie myślą o Battinsonie jako części DCU to obgadują i opracowują to od ok półtora roku. Może mniej, ale ja bym obstawiał że zaczęto o tym myśleć od razu gdy zdecydowano ze "wymienią" Batmana.

Odpowiedz
Minęły 2 miesiące od ostatniego newsa, tymczasem 38-letni Battinson odpowiadając na pytanie dziennikarza o to czy zdjęcia do drugiej części niedługo się rozpoczną: "I f—ing hope so. I started out as young Batman and I’m going to be f—ing old Batman by the sequel.""

Zawsze something in the way, a pamiętam jaki czułem hype, na tę serię, potem przyszła premiera, zawód, a dzisiaj mijają 3 lata i dalej nie ma scenariusza do drugiej części xD

[Obrazek: bb48cf7661ced503853bbf8d5917b1a20560ec0d.gif]
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
To tylko pokazuje jak bardzo Reeves jest beznadziejnym scenarzystą. Podczas oglądania The Batmana nijak nie mogłem się zaangażować w śledztwo, bo nie było tu żadnego ciągu przyczynowo-sklutkowego ani błyskotliwości w działaniu niby to największego detektywa na świecie. Większość czasu giną sobie jacyś ludzie u władzy (których Reeves niemal w ogóle nie nakreśla) i Batman tylko reaguje (i przy tym nie bardzo kapuje w wielu miejscach). A konkluzją działań Riddlera jest zalanie całego Gotham, bo tak i chooy.

Pewnie w sequelu będzie jeszcze więcej idiotyzmów, zrzynania z mądrzejszych filmów i taniego grania na emocjach. No i oczywiście więcej dziesięciogodzinnych scen chodzenia. Może Reeves opisuje każdy krok Batmana i dlatego tyle czasu mu to zajmuje :P

Odpowiedz
A najlepszy jest czarny Gordon, który chodzi ze zmarszczonymi brwiami, komentuje to co się dzieje, o którym nic nie wiemy i który próbuje udawać Somerseta, a cała sprawa zostałaby rozwiązana szybciej gdyby ktokolwiek poszedł w miejsce, z którego Riddler robił cały czas zdjęcia.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Produkcję tego filmu w dużej mierze podobno przedłużają rodzinne problemy Reevesa. Na reddicie widziałem spekulacje - na bazie jakichś poszlak - że rozwodzi się/będzie się rozwodził z żoną. 

Odpowiedz
Też o tym słyszałem, ale jeśli nie jest w stanie prowadzić łodzi, to niech przekaże ją komuś innemu i kieruje z fotela, bo praktycznie sam sobie ten sequel zabija, zainteresowanie spada, aktorzy się starzeją, a on chce kręcić bezpośredni sequel z 20-paroletnim Brucem.

Gość pracuje nad Batmanem od 2017 i po 5 latach nakręcił jeden śrendi film i teraz po 3 latach czekamy, aż napisze scenariusz do sequela.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
przepisują scenariusz, bo zobaczyli jaki popis dał Colin w Pingwinie więc, żeby znowu nie wyszła długa, męcząca buła to Pingwin uratuje drugą część o ile film wyjdzie do 2029 roku

Odpowiedz
Co do tego bezpośredniego sequela to są jakieś sprzeczne informacje na razie. Gdzieś mi mignęło, że źle zrozumiano Reevesa. 

No i są też plotki, że może jednak powstają od razu scenariusze do 2 filmów i będzie to kręcił back-to-back. 

Tak czy inaczej wydaje mi się, że 3-4 miesiące i pojawią się jakieś konkrety. Albo info, że Reeves oddaje komuś pałeczkę reżysera, bo WB straci w końcu cierpliwość. 

Odpowiedz
I za to trzymam kciuki.

Cytat:Gdzieś mi mignęło, że źle zrozumiano Reevesa.

Bo faktycznie to on chciał zrobić "Batman 20 lat później".
Albo zastanawiają się, jak z tego zrobić musical :>

Fuck this movie, btw.

Odpowiedz
(05-03-2025, 21:18)marsgrey21 napisał(a): Gość pracuje nad Batmanem od 2017 i po 5 latach nakręcił jeden śrendi film
O jaki średni film chodzi? Bo w 2022 roku nakręcił tylko jeden w hooy hooyowy :)

I możliwe, że szykuje się teraz podwójna ch**nia jak kręci 2 sequele back-to-back :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon