The Box
[bez takich info o ripach, proszę]:

[Obrazek: thebox2009xviddvdripsaf.jpg]

BluRip:

[Obrazek: snapshot20100319164758.jpg]

To specjalnie tak pogorszona jakość do DVD czy film ma dwie wersje kolorystyczne? :) Bo ta pierwsza nawet mnie trochę kusi, wygląda to jak za starych dobrych czasów VHS-ów.
Demokracja: Bóg, który zawiódł

Odpowiedz
Raczej to pierwsze :smile:
Wall Street 2 - 5/10
Wall Street 7.5/10
Dla Niej wszystko 7/10
Zanim odejdą wody 6.5/10
Dochodzenie 7/10
Pozdrowienia z Paryża 3/10
Wyspa tajemnic 9/10
The Hurt Locker 7.5/10
Invictus 8/10
Droga 7/10

Odpowiedz
Ej, Ronaldinho, to twój pierwszy [bez takich info o ripach, proszę]?
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie

Odpowiedz
To taki przeciągnięty na maksa, przeraźliwie zły odcinek Strefy mroku, z tragicznym scenariuszem i okropną rolą Diaz.

Nie oglądałem jeszcze Southland Tales, ale jestem pewny że Donnie Darko był tylko wypadkiem przy pracy i Kelly jest totalnym beztalenciem.

Odpowiedz
Ronaldinho napisał(a):Bo ta pierwsza nawet mnie trochę kusi, wygląda to jak za starych dobrych czasów VHS-ów.

ciut offtopicowo, jednak muszę o tym wspomnieć:) od jakiegoś czasu ściągam sobie filmy w wersji CAM. nie te najbardziej pierwsze, lecz te już "podrasowane", ze stabilną kamerą, które na torrentach dostają od użytkowników oceny w granicach A6/V6. i musze powiedzieć, że oglądanie filmów w takiej jakości - zwłaszcza horrorów - to doświadczenie zupełnie inne (na plus) niż patrzenie na ostre, wypomadowane hd pomalowane standardową paletą blockbusterowych kolorków. po prostu czuć klimat vhs - obraz jest brudny tak jak pamiętam z dawnych czasów ery analogowej. dość ciekawie prezentują się w takiej "stylistyce" wszelkie współczesne udziwnienia w filmach typu jakieś komputerowe odjazdy kamery albo super błyskające 3D napisyh i inne - otóż zupełnie do niej nie pasują.

tak tylko na marginesie o tym wspominam, bo nie ukrywam, iż na maksa przejadła mi się współczesna cyfrowa kolorowanka. dlatego tez bez chwili wahania wybrałbym kadr z dvdripa.

Odpowiedz
Ja też. Obraz horroru musi być syfiasty i lepki, bo horror jako gatunek jest syfiasty i lepki. Nawet bez kropli krwi.
DON'T BLINK AND TURN LEFT.

Odpowiedz
The Box jest takim szajsem że zmiana kolorków w niczym mu nie pomoże.

Mój [bez takich info o ripach, proszę] (2 cd) miał takie same kolory jak na Blu. W ogóle The Box wizualnie jest dziwaczne. Kelly nakręcił swój film cyfrą (co bardzo widać i co bardzo mi przeszkadzało) i chciał wystylizować go na starsze produkcje, nadając mu - w czym zabrakło konsekwencji - miękkości. Nie wiem też czy to celowy zabieg, ale lwia część filmu wygląda niesamowicie sztucznie i plastikowo, wielokrotnie, nawet gdy bohaterowie siedzą w mieszkaniu, miałem wrażenie że są na tle green screena, tło wygląda bardzo nienaturalnie.

Odpowiedz
Gdyby to był pierwszy film Kelly'ego, byłbym bardziej sceptyczny (bo nie wiedziałbym, czy stawiane tu pytania nie są tylko przypadkowym efektem ubocznym), ale znająd Donniego i Southland Tales, powiem: podobało mi się. Co prawda w pewnym momencie wkurzyłem się, że Kelly nie może się powstrzymać od niezbyt subtelnych religijnych aluzji, no i są te jego przeklęte wodne portale, ale to wszystko składa się w ładną całość. Inną niż oczekiwałem, ale nadal ładną. Idea opowiadania Mathesona (i odcinka Strefy zmroku) - fajna, choć szczerze mówiąc, stosunkowo prosta(cka) - jest tu bardzo ciekawie rozwinięta. Częste wizualne czy muzyczne nawiązania do starego s-f nie pozostawiają wątpliwości, jak traktować ten film.

Co u Kelly'ego lubię, to wygląd i rozmach. The Box kosztował ok. 15 baniek, a wygląda jakby wydali na niego z 80. To szokujące, jak ten facet potrafi gospodarować budżetem. Aktorsko jest bez zarzutu. Choć film czasem wydaje się pretensjonalny, to wciąga, a przez większość czasu jest niepokojący i pozytywnie dziwny. 8/10

P.S.
Cameron Diaz wygląda jak emerytowana bułgarska prostytutka. Co się stało z tą kobietą?

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości