Talking Head
Liczba postów: 16,007
Liczba wątków: 264
Gdyby to był pierwszy film Kelly'ego, byłbym bardziej sceptyczny (bo nie wiedziałbym, czy stawiane tu pytania nie są tylko przypadkowym efektem ubocznym), ale znająd Donniego i Southland Tales, powiem: podobało mi się. Co prawda w pewnym momencie wkurzyłem się, że Kelly nie może się powstrzymać od niezbyt subtelnych religijnych aluzji, no i są te jego przeklęte wodne portale, ale to wszystko składa się w ładną całość. Inną niż oczekiwałem, ale nadal ładną. Idea opowiadania Mathesona (i odcinka Strefy zmroku) - fajna, choć szczerze mówiąc, stosunkowo prosta(cka) - jest tu bardzo ciekawie rozwinięta. Częste wizualne czy muzyczne nawiązania do starego s-f nie pozostawiają wątpliwości, jak traktować ten film.
Co u Kelly'ego lubię, to wygląd i rozmach. The Box kosztował ok. 15 baniek, a wygląda jakby wydali na niego z 80. To szokujące, jak ten facet potrafi gospodarować budżetem. Aktorsko jest bez zarzutu. Choć film czasem wydaje się pretensjonalny, to wciąga, a przez większość czasu jest niepokojący i pozytywnie dziwny. 8/10
P.S.
Cameron Diaz wygląda jak emerytowana bułgarska prostytutka. Co się stało z tą kobietą?
27-09-2011, 20:49
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-09-2011, 20:52 przez military.)