The Dark Knight (2008)
Jak się potwierdzi, to tak tak byś pewnie się o tym dowiedział o tym z opisu lub oficjalnych fotek z filmu. W tym wypadku za spoiler uznałbym raczej tylko informacje o szeczegółach sceny, a nie o samym fakcie że coś prawdopodobnie będzie miało miejsce.
Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

Pewnie zniszczą go po to, żeby wprowadzić "właściwy" batmobil. Można się było spodziewać.

Jeśli będzie miał nietoperze skrzydełka to rozważę bojkot tego filmu.
"I rode a tank, held a general's rank, when the blitzkrieg raged, and the bodies stank."

Kilka miesięcy temu były plotki, że ma się pojawić batmotor.

A nie mozesz powiedziec 'Batman bedzie jezdzil na motorze'?
Batmotor brzmi smiesznie i zalatuje latami '60.. :?
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Powiedzieć mogę, ale żebyś o tym wiedział to musze napisać :wink:

Określenie batmotor rzeczywiście jest dosyć niefortunne, lepiej pasuje Batcycle.

Każdy pojazd Batmana ma przedrostek "bat", poza tym Mroczny Rycerz nie może jeździć na jakimś tam motorze, to musi być coś specjalnego.

W latach '60 wszystko mialo przedrostek bat. I to bylo glupie.
I kazde okreslenie z bat jest niefortunne. A ze to ma byc cos specjalnego to jest chyba w domysle.
Tumbler nie mial przedrostka bat i byl fajny. Poza momentami gdzie skakal po budynkach..
--
Laozi

Według ciebie określenie batmobile też jest niefortunne?

I to bardzo.
No bo bez przesady. Skoro to maja byc powazne filmy to niech takie beda. Batmobil kojarzy mi sie tylko z:
'Robin, to the Batmobile!' :?
--
Laozi

Tumbler to nazwa tego konkretnego pojazdu, a jednak po pozyskaniu go przez Bata nikt nie mówił o nim Batmobil.
Nawet jeśli pojawi się nowy pojazd, to nie oznacza, że w dialogach co chwila będzie słowo Batmobil. Czy w BB chociaż raz pojawiło się określenie Batjaskinia? Nie.

Cytat:I kazde okreslenie z bat jest niefortunne. A ze to ma byc cos specjalnego to jest chyba w domysle.

a batarang ?
batman ?

Batarang brzmi głupio i też jest reliktem dawnej epoki. Dzisiejszy Robin tak samo nie musi mówić "holy cośtam Batman". :)

Gieferg napisał(a):A Batman ?
No bez przesady Batman to Batman ;)
Z reszta powiedz sobie glosno batmobil, batrang, batsygnal...
To zenujace..
--
Laozi

Batskarpety , batgacie , Batbat :lol:

BatbatBatbat :lol:
--
Laozi

A znacie ten kawał, co idzie Batman i widzi przepaść, a obok most, ale myśli "co, ja Batman jej nie przeskoczę?", skacze i spada, a potem idzie Batman Batman i widzi przepaść, a w przepaści Batman, a obok most, i myśli "co, ja Batman Batman jej nie przeskoczę?", skacze i spada, a potem idzie Batman Batman Batman i widzi w przepaść, a w przepaści Batman i Batman Batman, a obok most, i myśli "co, ja Batman Batman Batman jej nie przeskoczę?", skacze i spada, a potem przychodzi Superman? ;)

Znamy znamy, ale wersję z wielką przepaścią, Rambo i Hemanem. Sam kawał ma nieco inną budowę. Dla przykładu: skoro Rambo skoczył, skoro Rambo Rambo skoczył, skoro Rambo Rambo Rambo skoczył, skoro (...) skoczył, to ja też skoczę.

I don't get it :(
--
Laozi

Me neither. :(

Ja to znałem z Batmanem, Supermanem i Żółwikiem. Ten dowcip staje się naprawdę śmieszny dopiero po paru piwach. :)

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon