The Dark Knight (2008)
Ostatnia scena to mi sie kojarzy z Burtonowskim Batmanem z tym ,ze mamy motocykl z opona od dragstera .Trailer skupia sie praktycznie na Jokerze ,a Batman schodzi na drugi plan .Krwi napewno nie ujrzymy ,chyba ze komus poleci z ust :roll: albo z nosa :roll: Joker zajebisty :twisted:

PS : Zrazilo mnie to ,ze Batman swoim ciezarem niszczy caly samochod.

Mierzwiak napisał(a):PS. Szanuję twoje zdanie, ale ktoś kto krytykuje ten trailer, a zachwyca się jakimś miernym serialem Heroes...

Albo antyklimatycznym trailerem AVP... :roll:

Ja ze swojej strony powiem tyle że nie widziałem nigdy lepszego trailera niż ten z TDK. Nie wiem jak przetrwam tyle miesięcy czekania.

Jeśli chodzi o pierwsze sześć minut - genialne połączenie motywów z filmów a'la "Heat" z postacią Jokera. No chociażby ta akcja z autobusem. Jakiś fagas mierzy do naszego bad guya, a ten spokojnie do niego gada, by po napomknięciu o zabijaniu kierowcy autobusu (... tak mi się wydaje, dźwięk niewyraźny był) przez ścianę przebił się wcześniej wspomniany szkolny (ha!) bus, miażdżąc pod kołami niedoszłego zabójcę Jokera. Panie, daj mi wi(ne)ęcej takich scen.
Trailer po prostu fpytę. Podjarałem się nawet po takim prostym zabiegu, jak wypowiedziane przez Jokera, wesołe "Like me!" (dotyczyło bycia dziwadłem ;)). Także scena w której Batman jedzie na swoim bike'u (moim zdaniem średni pomysł z tym motocyklem) prosto na Żartownisia, by minąć go o kilka centymetrów (przypomniał mi się motyw z pierwszego Burtonowskiego Gacka. Ten ostatni pruł do Jokera z dwóch zamontowanych na swojej maszynie działek, a grany przez Nicholsona freak spokojnie sobie stał, olewając ołów rozrywający wszystko dookoła). W sumie nie zdziwę się, jeśli film zostanie skradziony przez Ledgera.
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church

Gieferg napisał(a):nie widziałem nigdy lepszego trailera niż ten z TDK
Co racja to racja.

PS. Nie podniecam się trailerem AVPR...

To o trailerze AVPR nie było przecież do ciebie :P

Cytat:Najlepsze jest to, ze... Kiedy patrze na Jokera w wykonaniu Nicholsona widze Nicholsona, patrze na Jokera w wykonaniu Ledgera i nie widze Ledgera - widze Jokera.

exactly :D

Jak sobie przypomnę że kiedy dowiedziałem się że Ledger zagra Jokera, i powiedziałem że nie obejrzę tego filmu... :oops:

Ledger jest rewelacyjny. Mimika, głos, sposób poruszania się... coś niesamowitego.

PS. Ok Gieferg, sorki :P

hmm...trailer jest dobry, ale bez przesady - nie robię tu w gacie. Na plus na pewno widok Maggie zamiast Katie - od razu inna gadka :D
Co do Jokera, to cholernie nie podoba mi się jego głos - jakby przechodził mutację. No, ale może w kinie będzie lepiej. Do reszty nie mam zastrzeżeń, acz nie wciąga jakoś bardzo. A scena Joker kontra Batman faktycznie jak u Bartona - oby tylko nie tak samo głupia.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Kto to jest Barton?

Ok, trailer....no trailer jak trailer.
Taki sobie wyjebisty...;)

Mierzwiak i Phil - fajne avatary macie ;)

Cholera, nie zauważyłem :twisted:

Skąd wy bierzecie takie fajne avatary z Jokerem? : )
Ja też mam teraz fajny 8)

Mierzwiak napisał(a):Jak sobie przypomnę że kiedy dowiedziałem się że Ledger zagra Jokera, i powiedziałem że nie obejrzę tego filmu... :oops:
Heh, told ya. :)

A dla mnie trailer jak trailer. Fajnie, że nie ma tej męczacej kolorystyki z Batman Begins i choćby sceny z Gordonem i to gdzie widac kawałek karabinu fajnie wyglądają. W ogole miasto lepiej się prezentuje w tych naturalnych kolorach, przypomina Nowy Jork czy inne Los Angeles.

Joker fajny też, głos ciągle mi sie srednio podoba. W ogóle nie wiem dlaczego jak widze i słyszę Ledgera Jokera to mi się pojawia myśl o kaczce. Nie wiem dlaczego, poważnie. :)

Wow, Ledger prawdopodobnie zgarnie ten film jak Nicholson przy pierwszym Batmanie :) W zwiastunie podoba mi się absolutnie wszystko. Praca kamery w trakcie szybkiej akcji również wydaje się poprawna, bo w BB to akurat najbardziej szwankowało :)

zgadzam sie ze Snappikiem - praca kamery i filmowanie scen akcji są wzorcowe. jeżeli cały film będzie utrzymany w klimacie prologu, wystawiam 9/10 i kupuje wszystkie wydania dvd, jakie ukażą się na rynku :)

aha, super, ze zrezygnowali z usług żony Cruise'a. ta nowa laska prezentuje sie z twarzy bardzo pozytywnie. przynajmniej wygląda jak dorosła kobieta, a nie naiwna gimnazjalistka.

sam plusy widze :)

gdybym mial przyczepic sie do prologu, wskazałbym na dwie lekko irytujące sprawy: po pierwsze, trochę wkurza mnie fakt, że rabusie rozmawiają w czasie akcji o podziale łupów i osobie zleceniodawcy. jakby głupi widz nie mógł sam się domyśleć, kto ustawił robotę. i po drugie, w scenie na dachu koleś strzela gostkowi w plecy, a powinien w tył głowy. byłoby bardziej profesjonalnie (i brutalnie). zawsze lepiej strzelić w łeb niż potem tłumaczyć się ze spieprzonej egzekucji :)

Mental, nie poznaję cię :)

przez całe świadome życie czekałem na takiego Batmana :) dla jasności: to jeszcze nie jest TEN Batman, ale i tak robi na mnie wielkie wrażenie.

Pora zeby wypowiedzial sie w koncu ktos, kto na trailerach sie zna. :)
Zwiastun TDK jest... bez szalu.

tylko na trailerach :)

Skusiłem się na Prolog. No rewelacja, wiadomo, ale przez ten fatalny dźwięk i obraz w jednej czwartej ukazujący sufit imaksa za bardzo nie odczułem klimatu. Oby do sierpnia.

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon