Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Aha, to wszystko jasne.
To nie żadna chujowizna, tylko dobry krok na przyszłość. Kto po przemianie Two-Face'a zostanie nowym prokuratorem? Oczywiście Rachel.
Znam przebieg tej sceny (niestety :roll: oczywiście o ile jest on prawdziwy) i kiedy ją zobaczysz zrozumiesz dlaczego to się NIE stanie.
06-05-2008, 00:15
Ambasador białej rasy
Liczba postów: 37,533
Liczba wątków: 375
premiera w polsce pokryje sie z premiera w usa? bo naprawde bardzo chcialbym obejrzec ten film w kinie jak reszta cywilizowanego swiata.
06-05-2008, 00:18
Banned
Nie, nie pokryje się. W USA wchodzi 18 lipca, w Polsce 22 sierpnia. Min. po Islandii i Turcji, ale za to przed Niemcami i Rosją. Wow :shock:
06-05-2008, 00:20
Stały bywalec
Liczba postów: 3,856
Liczba wątków: 26
A jak stoi premiera w Irlandii ??
06-05-2008, 00:31
Ambasador białej rasy
wiecie, co mi sie najbardziej podoba w TDK? najbardziej podoba mi sie to, ze patrzac na takie screeny jak ten ponizej, wcale nie widze Batmana, ale rasowy sensacyjniak.
naprawde zal sciska moja dupe, ze nie bedzie to film z przeznaczeniem dla widzow doroslych.
P.S.
kogo gra Eric Roberts? w trailerze nie odnotowalem jego obecnosci.
06-05-2008, 00:52
Banned
Gra Sala Maroni, bosa mafii. I jest na zdjęciu które pokazałeś :D Po lewej, tuż nad głową tego gościa w skórzanej kurtce który opiera się o stół.
06-05-2008, 00:56
Ambasador białej rasy
oby w filmie zaznaczyl swoja obecnosc nieco wyrazniej:)
w sumie jestem cholernie ciekaw, jak beda brzmialy dialogi miedzy mafiozami... bo tu przy stole mamy, z tego co widze, cala smietanke Gotham. kilka mord wyjatkowo paskudnych.
06-05-2008, 00:58
Dużo pisze
Liczba postów: 513
Liczba wątków: 2
Fotka z Dwie-Twarze została usunięta na prośbę WB. To chyba potwierdza, że nie był to fake.
concept art można oglądnąć tutaj:
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=5c81c327bb5170e5
Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)
06-05-2008, 01:03
Nowy
Liczba postów: 2,172
Liczba wątków: 13
Banned
Ta fotka to stara jak świat przeróbka zdjęcia z filmu Czarna Dalia.
Tamten projekt wyglądu Dwóch Twarzy jest prawdziwy, Warner karze usuwać to zdjęcie. Jednak informator strony Batman On Film twierdzi że to bardzo wczesny projekt i Eckhart nie będzie dokładnie tak wyglądać, ale ogólna idea jest taka sama.
06-05-2008, 12:09
Nowy
Liczba postów: 121
Liczba wątków: 1
Obejrzałem trailer w końcu. Jak na razie jest to najgorszy zwiastun TDK ze wszystkich. Najgorszy, bo nie przyciągający uwagi i tendencyjny. Oczywiście nie chce przez to powiedzieć, że film zapowiada się przez to gorzej. Wręcz przeciwnie - jest parę wyśmienitych scen, pojawiają się smaczki w migawkowych scenach i wszystko wskazuje na to, ze fabuła będzie bardzo rozbudowana. Ale trailer sam w sobie atrakcyjny nie był. Wada czysto marketingowa.
W dodatku głos Ledgera w tym trailerze jest jakiś taki.... zwyczajny. Ani chrzty groteski. W porównaniu z Jokerem z Mask of the Phantasm wychodzi na to, że Joker Ledgera będzie przerażajacym typem, niemniej nie sądzę, bym odczuwał jakąś specjalną frajdę z scen, w których bedzie występował. Animowany Joker był sadystą z cierpkim humorem, ale z którego można sie było pośmiać. I za to uwielbiałem oglądać nie tylko Phantasma, ale i cały TAS. W scenach z Ledgerem, które do tej pory zobaczyłem, tego brakuje. Joker Ledgera jest anarchistą, chcącym jedynie niszczyć, nie wzbudzającym w odbiorcy innych uczuć, aniżeli strachu. Mi przynajmniej na takiego wygląda.
Poza tym zgadzam się z którymś z wcześniejszych użytkowników odnośnie skali wiekowej. Wygląda na to, że w filmie nei będzie przekleństw. Szkoda, bo epitety i kolokwializmy wiele dodałyby do filmu, który ma być ponoć mroczny i brutalny.
Niech żyje modlitwa Świętych z Bostonu!
09-05-2008, 11:53
悟
Liczba postów: 11,556
Liczba wątków: 37
W koncu ktos pojal idee realistycznego Batmana :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi
09-05-2008, 12:14
Nowy
W ogóle.... po co urealniać coś, co jest fikcją? Aż strach pomyśleć, gdyby jakiś swir obejrzał Batmay Nolana, pomyśli "hej, można to zrobić u nas, w naszym świecie" i tak nagle swoje naodziny ma nowa generacja przestępców :D
A jak będzie jeszcze w posiadaniu fortuny, to aż strach się bać :!:
A teraz na poważnie - Czy naprawdę nie można zachęcic ludzi do oglądania filmów science-fiction w inny sposób, anizeli poprzeż wmawianie im, że taka sytuacja mogłaby być mozliwa u nas?
09-05-2008, 12:19
悟
Ale po co z Batmana robic sajens-fikszyn?
Czyz nie moze byc to thriller? Moze. Film psychologiczny? Jak najbardziej. Sledztwo? Jasne. Akcja w starym stylu? Oczywiscie. Tyle roznych rzeczy mozna wycisnac z Batmana, na serio nie trzeba uciekac sie do przerosnietych mikrofalowek czy elektro-statyczno-magnetyczno-neutronowej peleryny...
-- Laozi
09-05-2008, 12:23
Nowy
Mówiąc science-fiction mówiłem o tych wszystkich zabawkach i wygibasach w stylu latajaca peleryna, oczywiście.
Poza tym absolutnie się z Tobą zgadzam.
09-05-2008, 12:26
悟
Az zrobie chyba zdjecie monitorowi wyswietlajacemu te slowa. W koncu sie ktos ze mna zgadza. Byloby nas trzech, ale jeden okazal sie laleczka i wymiekl. Jego godnosc zaczyna sie na M i konczy na L :)
-- Laozi
09-05-2008, 12:40
Nowy
Nie popadajmy w skrajność :P
I tak osobiscie uważam, że największy potencjał świata Mrocznego Rycerza ukazałby się w modzie do najnowszej wersji GTA. Tylko sobie wyobraźcie... jesteście początkującym bandziorem pracującym na usługach Pingwina albo Dwie-Twarze, wykonujecie zlecenia, jedziecie do East Endu na panienki, kradniecie Batmobil....
A wszystko otoczone dojrzałą formułą - wulgaryzmy, prostytucja, narkotyki i gliniarze.
To jest właśnie to.
09-05-2008, 12:47
Banned
Chudy napisał(a):A teraz na poważnie - Czy naprawdę nie można zachęcic ludzi do oglądania filmów science-fiction w inny sposób, anizeli poprzeż wmawianie im, że taka sytuacja mogłaby być mozliwa u nas?
He? Że niby Begins próbuje coś takiego wmówić? Jeśli tak to odbierasz ok, ale dla mnie to totalna bzdura. Chodzi po prostu o jak najbardziej wiarygodne pokazanie pewnych rzeczy. Tylko tyle lub aż tyle. Po obejrzeniu filmu nie miałem i wciąż nie mam wrażenia że ten film cokolwiek wmawia.
Chudy napisał(a):Mówiąc science-fiction mówiłem o tych wszystkich zabawkach i wygibasach w stylu latajaca peleryna, oczywiście.
Joker ma być taki jak w komiksach ale już latanie na pelerynie, jak w komiksach, jest be?
09-05-2008, 13:30
Stały bywalec
Liczba postów: 3,030
Liczba wątków: 36
Otóż to, to że reżyser przedstawia nieco realniejszą wizję faceta przebierającego się w pelerynę, nie oznacza zaraz, że wmawia widzowi, że coś takiego naprawdę mogło mieć miejsce. To nie jest realizm faktu, to jest realizm komiksowy i w ramach tej konwencji Nolan próbuje zachować względnie najlepszą iluzję świata rzeczywistego, ale to nie oznacza, że nagle ma stać się tego niewolnikiem i zapomnieć o genezie swego bohatera, rzucając go w świat, w którym gwałci się kobiety, odcina kończyny, zamiast maski z uszami nosi kominiarkę GROMu etc. Kto tego oczekuje po tym filmie, ten zupełnie nie łapie jego koncepcji i powinien dla własnego jak i innych spokoju odpuścić zapoznawanie się z nim.
09-05-2008, 13:44
悟
Mierzwiak napisał(a):Joker ma być taki jak w komiksach ale już latanie na pelerynie, jak w komiksach, jest be?
Mi np. jedno i drugie w komiksie nie pasuje.
-- Laozi
09-05-2008, 14:32
|