The Dark Knight (2008)
widzę, że powoli Hollywood zaczyna bawić się w zabijanie filmów zanim trafią na ekrany. Dobrze, że Wall-E i TDK wchodzą do kin niedługo, bo jeszcze z miesiąc i bym sobie zdrowo rzygnął tymi wszystkimi kampaniami reklamowymi :roll:
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

W Kinoplexie już stoją niezłe makiety Dark Kinghta :D

Zrób fotki!

mam nadzieję, że przedpremierowe pokazy odbędą się też w Lubelskim Cinema City. Wtedy na pewno się wybiorę :) . A jak nie to i tak tam właśnie obejrzę TDK.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Wczoraj w Multikinie w Zabrzu widziałem takie trójwymiarowe grafiki z batmanem właśnie i cały hol oblepiony plakatami :)

Ze złych wiadomości - podobno Nolan nie chce kręcić 3 części.

Recenzja TDK na IGN - http://movies.ign.com/articles/884/884876p1.html

5 gwiazdek i peany na cześć Nolana :)

Kolejna recenzja która przywołuje Spider-Many jakby to były jakieś świetne filmy :roll:

Interesujący jest fragment o przemocy i zaskoczeniu recenzenta że TDK nie dostał R. Mental powinien być mimo wszystko zadowolony :)

Mierzwiak napisał(a):Kolejna recenzja która przywołuje Spider-Many jakby to były jakieś świetne filmy :roll:
No bo to były sprawne adaptacje oddające ducha oryginału. Robiły to co prawda z różnym skutkiem i w sumie jedynie dwójka była naprawdę zadowalająca, ale generalnie to jedne z lepszych filmów komiksowych, zwłaszcza na tle Fantastic Four, Ghost Ridera, Batmana i Robina oraz innych tego typu śmieci.

Może i dobrze oddają ducha komiksu, ale dla mnie to nie powód by wynosić na piedestał te infantylne, głupie i scenariuszowo denne filmy. Zresztą nie trzeba wiele by nakręcić lepsze filmy od tych które wymieniłeś :wink:

To jakie filmy twoim zdaniem trzeba przywoływać?

P.S.
Pojawia się tyle tych recenzji... Czy jakaś przyrównuje ten film jakoś do Batmanów Burtona?

Predator895 napisał(a):Myślicie że istnieje szansa na tygodniowy przedpremierowy pokaz w naszym kraju ??. Pamiętam że z Begins tak było, tydzień przed oficjalną premierą można było już zobaczyć w sieci Multikino.
"Kung-Fu-Panda" już od dwóch tygodni w niektórych kinach leci, choć premiera dopiero czwartego... Czemu by nie TDK? :wink:

Maik napisał(a):To jakie filmy twoim zdaniem trzeba przywoływać?
Dobre filmy na podstawie komiksów? Dobre przeniesienie komiksu na język filmu =/= dobry film, co dla wielu osób niestety jest jednoznaczne.

Maik napisał(a):Pojawia się tyle tych recenzji... Czy jakaś przyrównuje ten film jakoś do Batmanów Burtona?
Na szczęście nie, ale chyba w kilku widziałem że Joker Nicholsona to nic w porównaniu z Jokerem Ledgera.

Co do tych 12-stu clipów to sobie na you tubie zobaczyłem i nic specjalnego. Jeden zabawny tekst Bruce do Alfreda i dwa momenty Jokera w akcji. Nic ponadto...

Rozszerzony zwiastun, oglądanie klipów zaniechałem w okolicach tego z numerem osiem, ale temu nie mogłem się oprzeć i nie żałuję ;)

Faktycznie rozszerzony. W pionie. Zeby profesjonalna strona takiego bubla zamieszczala, tego nie potrafie zrozumiec.

Ja chcę ten trailer w HD! I czekam na jakieś przedpremierowe pokazy.

military napisał(a):Faktycznie rozszerzony. W pionie. Zeby profesjonalna strona takiego bubla zamieszczala, tego nie potrafie zrozumiec.
Oj tam, zamieścili co na daną chwilę w sieci było dostępne, czasem to później edytują i zmieniają zwiastun do którego jest odnośnik w tekście, tak było chociażby wczoraj z Bondem.

To jest bardzo ciekawy News. Zastanawia mnie to ile w tym prawdy:
KLIK
Swoją drogą znając poczynania producentów holyłódu bardzo możliwe :roll:
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Nolan raczej nie zrobi trzeciego Batmana - kilka dni temu na filmwebie była jakaś wypowiedź o tym, że ma już dość Batmana. Co do odsunięcia go ze stanowiska reżysera przez wytwórnię: najpierw trzeba zaczekać na wyniki finansowe i opinię dzieciarni. Potem powinny się zacząć spekulacje.

wywiad z Zimmerem i Howardem - pragnę zwrócić uwagę na końcowe akapity, w których mówią m.in. o "one of the best movies we ever worked on" ;)
http://www.soundtrack.net/features/article/?id=256

a tu inny:
http://www.tracksounds.com/specialfeatures/Interviews/interview_hans_zimmer_james_newton_howard_2008_page1.htm
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon